Elállt a Renault házasságtól a Fiat

2019-06-06  Tedi
Elállt a Renault-nak adott ajánlattól a Fiat Chrysler, a társaság politikai okokkal magyarázta a lépést.
Hírek >> 2019  

Az FCA csütörtökön honlapján közölte, hogy meggondolták magukat és mégsem szeretnének összebútorozni a Renault-Nissan Csoporttal. Erről a John Elkann vezette igazgatóság döntött. Az FCA közleményében politikai okokat nevezett meg, mint írták, bár továbbra is meg vannak győződve arról, hogy az ajánlat mindkét fél számára előnyös, sokak által elismerten jó programról van szó, ugyanakkor világossá vált, hogy a francia politikai helyzet nem teszi lehetővé az egyesülést. A Renaulban a francia állam 15 százalékos tulajdonrészt birtokol.

A Fiat köszönetét fejezte ki a tárgyaló feleknek a harmonikus együttmködésért, emellett közölték: az FCA saját elfogadott üzleti tervének megfelelően folytatja a napi üzemelést.

Később a Renault azt közölte, sajnálják, hogy nem sikerült a megállapodás és remélik, hogy nem zárultak be örökre az ajtók az FCA-nál.

A múlt héten voltak olyan meg nem erősített hírek, hogy a Renault az Alfa Romeo Racing csapat bezárását is kérte a Renault Forma-1-es csapata miatt, de ezt senki nem kommentálta.

Az FCA hosszú tárgyalások után két hete adott be nem kötelező érvényű ajánlatot a Renault-nak, amelynek lényege, hogy a két cég összeolvad és egy nagy társaság jön létre 50-50 százalékos tulajdonrésszel. A helyzetet mi is értékeltük a legutóbbi Backstage-ben.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi