A Fiat a Mercedesszel tárgyal

2007-10-11  Teddy
Lapértesülések szerint Sergio Marchionne előrehaladott tárgyalásokat folytat a padlólemezek megosztásáról. Az Alfának az E osztály padlólemezét szeretnék kijátszani, a többit a Fiat hasznosítaná.
Hírek >> 2007  

A német Auto motor und Sport című autós magazin ipari értesülésekre hivatkozva a napokban tudatta olvasóival, hogy a Mercedes a Fiat Autoval tárgyal és hónapokon belül dűlőre juthatnak.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó Mercedeszes sajtóreferens úgy fogalmazott: nem határolódnak el az együttműködésektől, mivel ez mindkét fél számára jövedelmező lehet. Ugyanakkor cáfolta azt a tényt, mi szerint a Fiattal folytatnának tárgyalásokat. Luca Cordero di Montezemolo, a Fiat elnöke ennél többet árult el az AGI olasz hírügynökségnek. „Kapcsolatban állunk pár autógyártóval, így a Mercedesszel is. Ma beszéltem erről Sergio Marchionnéval és szerintünk elhamarkodott lenne együttműködésről beszélni.” – mondta.

A német csillagos márka mellől épp most lépett le amerikai partnere a Chrysler, így nagyon gyorsan partnert kell találniuk, hogy folytatni tudják félbeszakadt kiskategóriás autóik fejlesztését. A Fiat hagyományosan erős ebben a szegmensben, és ha tényleg összejön a megállapodás, akkor a kifejlesztésben való részvételért cserébe megkapja a Fiat az A és B osztályos Merci padlólemezét, az Alfának pedig a 2009-ben debütáló új E osztály padlója jutna. Tudnák is mire hasznosítani, bár eddig úgy hírlett, hogy a 166-os utódja a Maserati Quattroporte padlólemezét használná.

Írta:
Tedi