Genf 2012 - Újraéledt a Disco Volante

2012-03-06  Tedi
Hatvan év után egy ismeretlen megrendelőnek hála feléledt a Disco Volante, a Carrozzeria Superleggera újraértelmezte a modellt.
Hírek >> 2012  

Az eredeti Disco Volante egy kísérlet része volt, az akkori 1900-ast felhasználva azt tesztelték, hogy a légellenállást hogyan lehet a lehető legkisebbre csökkenteni. Azóta eltelt hatvan év, és most, egy egyedi autóra vágyó misztikus valaki megkérte a Superleggerát, gyártson le egy újragondolt verziót.

 

A cég vezérigazgatója a bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón azt mondta, az autó nem csak egy koncepció, a kiállítás után működőképes állapotba hozzák, mivel el kell juttatniuk a megrendelőhöz. Ez a titokzatos valaki azzal kereste meg a Superleggerát, hogy szeretne egy kézzel készített, extravagáns autót.

 

Mivel a Touring azon kevés dizájnstúdiók egyike, ahol nem csak rajzolnak és gyártanak, de terveznek is, így elvállalták a feladatot és elkészítették az autót a 8C Competizione műszaki alapjain.  Ezzel kapcsolatban azt mondta, annak ellenére, hogy gazdasági válság van, mégis nagyon erős kereslet van a kézzel készített, egyedi autók iránt.

 

Magáról az autóról annyit mondott, egy dizájn ikon újraértelmezését alkották meg. Egy olyan dizájn ikonét, amely annyira futurisztikus volt, hogy évtizedekkel előre meghatározta a formatervezést.

További képeket az Alfa Amore Facebook-oldalán találtok!

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi