Marchionne: nagy SUV lesz előbb. Blogok: kis SUV lesz előbb

2018-01-15  Tedi
Olasz lapértesülések szerin megszületett a jóváhagyás a Giulietta utódjára, de Marchionne a nagyobb SUV érkezését jelentette be.
Hírek >> 2018  

Több olasz blog egy egybehangzóan állítja, hogy Sergio Marchionne jóváhagyását adta a Giulietta utódjára, amely egy crossover lesz, vagyis egy kisméretű SUV. Ezt már egy Facebookon keringő fotóval is alátámasztották, amelyen egy fehér Stelvio van, és állítólag az új crossover technikáját tesztelik vele. Nem lenne ez olyan meglepő, a Stelviót is először egy 500L bőrébe bújtatva próbálgatták, a Giulia pedig a Maserati Ghibli jelmezébe volt varrva.

A Quattroruote szerint Sergio Marchionne a Detroiti Autókiállításon ezzel némileg ellentmondó nyilatkozatot tett. Azt mondta, hogy az Alfánál a Stelvio nagyobb, a Maseratinál a Levante kisebb verziója élvez prioritást mindenek felett. Ezt azzal indokolta, hogy az Egyesült Államokban az eladott autók kétharmada SUV, és hasonló átalakulást tapasztalnak Európában is. Emellett elmondta azt is, hogy folytatniuk kell a munkát a Maseratinál és az Alfánál, mivel az utóbbinál két új autó nem elég ahhoz, hogy sikeres lehessen. A fókusz az SUV-k gyártásán és az olaszországi gyárak modernizálásán lesz.

Az igazság majd áprilisban fog kiderülni, amikor az FCA nyilvánosságra hozza újabb üzleti tervét, amelyben a jövőbeni modelleket is taglalják majd. A lényeg, hogy két SUV készül, a vita igazából azon van, hogy melyik jöjjön előbb.

Roberto Fedeli, az Alfa Romeo főmérnöke korábban az Autoexpressnek nyilatkozva arról beszélt, hogy az Alfa Romeo felélesztéséhez még egy halom új modellre van szükség, ezek között egy új C (alsó-közép) kategóriás sportos modellre, de ez csak később várható. Így feltételezhetően lesz egy pár év, amikor nem lesz ebben a kategóirában modellje az Alfa Romeónak.

 

 

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

WarbiRunner (Gyuri)2019-02-14 20:20:33 // 22371
Ilyen is van :-) Sőt ki tudja..
Más területeken is hasonló a helyzet. Ipari tudásban fejlődnek talán a leggyorsabban. Egyébként fura gondolkodásúak, semmiképp sem innovatív észjárásúak. Viszont mint a hangyák, ha rászállnak egy témára, egyszer csak meglesz a megoldás. Véletlenül, addig próbálják másolgatni hogy összejön , vagy épp addig csesztetnek egy európai hozzáértőt (talán ki is fizetik). :-) Ez is változgat, az utóbbi időben találkoztam ijesztően értelmes kínai kutatóval is :-) Sokan vannak, százalékosan ha ugyanannyi zseni van köztük mint nálunk, az darabra nagyon sok. És lassan előszedik, kinevelik őket.
Giuntini2019-02-14 20:06:31 // 22370
Bocs, de teljesen félreértesz! Belemagyarázol a dolgokba olyanokat, amiket én nem állítottam! Cassino, Pomigliano d'Arco, vagy Torino, a Fiat gyárai, mert Alfa Romeo gyár nincs! Tehát a kínaiaknak gyárakat kellene építeni Olaszországban, mert az Alfákat csak gyártósorokon gyártják, és nem Alfa Romeo gyárban. Tehát a kínaiaknak új gyárakat kellene felépíteniük OLASZORSZÁGBAN!
A második, hogy Te is mondtad, Olaszország nemzeti büszkesége az Alfa Romeo. Bocs, de én nagyon jól ismerem az olaszokat, és a mentalitásukat. Nem fogják eladni sohasem az Alfa Romeo márkát! Én ezt borítékolom neked. Annak idején a Ferrariért bejelentkezett a Ford, és Enzo Ferrari csak megvezette őket. Már ott voltak az amcsik, hogy mindent leltárba vegyenek, ott volt a Ford egész könyvelése, és Ferrari egy pillanat alatt kizavarta őket. Sohasem fogják eladni az Alfa Romeót, és a Ferrarit. A Maseratiról előbb lemondanak mint az Alfa Romeóról! A Lambót eladták, mert sohasem volt annyira nemzeti kincs a szemükben. Olyanokról vitatkozunk, amiről nincs konkrétum. A kínaiak szeretnék megvenni az Alfát, és a Maseratit. Lehet hogy részesedést vesznek benne, de hogy komplettül az Alfát nem adják el, abban biztos vagyok. Az FCA részvényeinek jó részét az Agnelli család birtokolja. Ők nem fogják engedni. Alfa Romeo gyár nincs már, de szimbolikus jelentése még a mai napig nagyon erős az olaszoknál. Az Alfa Romeo mindig olasz tulajdonban marad! Ebben én biztos vagyok!
Kazes☻2019-02-14 19:24:25 // 22369
Na, ja... visszanyal a fagyi! : /