Mennyi pénz kell nekünk, hogy vegyünk egy Alfa Romeót?

2017-12-11  Alfa Amore
Alfát autóhitelből de melyiket? (X)
Hírek >> 2017  
(X) Az Alfa Rome Stelvio már 10 990 000 forintért megvásárolható 1,9 százalék THM és 20 százalék önerő mellett. Ez a gyönyörű alfa offroad-képességekkel is bír, emellett, tágas belső tér jellemzi, így a többgyermekes családok is kényelmesen elférnek benne. A ki és a beszállás, hála a hatalmas helynek, sokkal könnyebb, mint eddig bármikor. Menet közben tökéletes komfortérzetet biztosít, ezért hosszabb utakra is bátran vállalkozhatunk. Kétzónás automata légkondícionáló, bőrborítás a kormánykeréken és indítógomb. Az extrák között ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is helyet kapott, az autóra pedig +3 év hajtáslánc kiterjesztett garanciát is kapunk.
 
 
Sportosabb Alfa Rómeóra vágyóknak
 
Ha sportosabb Alfára vágynak és megelégednek a régebbi modellek egyikével, akkor egy Spider 2.4 JTD már 2 999 000 forintért megvásárolható. A 2007-es évjáratú autókat legtöbbször újszerű állapot jellemzi, hiszen az alfások nagyon odafigyelnek az autóik állapotára és folyamatosan karbantartják azokat. A Spiderben a következőket találhatjuk meg: 4 légzsák, ABS, állítható kormány, alufelni, ASR kipörgésgátló, autósrádió, bőrváltó és bőrkárpit, centrálzár, digitklíma és elektromos ablakemelő, elektromos tükrök, esőszenzoros ablaktörlő.
 
Egy ilyen modell is számtalan kényelmi felszereltséggel érhető el, így nem is biztos, hogy mindenképpen az új Alfa megvásárlása mellett kell dönteni. Akik képesek kompromisszumot kötni, azok válasszák a jó állapotú használt Alfa Romeók bármelyikét, hiszen azokra is ugyan úgy fel lehet venni a szabad felhasználású kölcsönt.
 
Az első Alfa Romeo embléma (1910-1915) két jellegzetes milánói szimbólum, a kígyó és a kereszt ötvözete volt. A halványkék háttérrel ábrázolt Visconti kígyó ötlete a műszaki részleg egyik fiatal tervezőjének a fejéből pattant ki, amikor a Piazza Castello-n éppen villamosra várt, és a Filarete tornyon látható kígyót nézte. A kígyót és a fehér háttér előtt ábrázolt vörös keresztet fémes karima veszi körül, amelyen az ALFA ("Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”) és a MILANO szavak olvashatók, köztük két, a Savoyai-dinasztiára jellemző csomóval. Miután Nicola Romeo megvásárolta a gyárat, az embléma fémes karimájába az ALFA ROMEO-MILANO felirat került (1915-1925). Később a MILANO felirat kikerült az emblémából, azóta az Alfa Romeo felirat ékesíti.

Ha nem egy tucatautóra vágyunk, amely szinte minden utcasarkon megtalálható, akkor mindenképpen döntsünk az Alfa Romeo mellett. 

Alfát  autóhitelből de melyiket?
 
A hiteleket ma már számtalan banktól igényelhetjük, ám nagyon oda kell figyelni, hogy mindezt milyen THM mellett kínálják. A Teljes Hiteldíj Mutató az, amely már minden létező költséget jelez a hitelfelvevőknek és ezen felül már semmilyen plusz költséggel nem kell számolni. Érdemes a kölcsönfelvétel előtt több ajánlatot is kiválasztani és azokat összehasonlítani! 
 
Sokszor a bankok teljesen eltérő feltételek mellett adnak kölcsönt. Egy 3 millió forint körüli kölcsönt 36 hónapra is fel lehet venni úgy, hogy 150 000 forint havi jövedelmet igazolunk a bank felé. Az MKB Banknál most 10,12 % a THM és havonta 95 385 forintos törlesztőrészlettel számolhatunk. Mire letelik a futamidő pontosan 463 869 többletköltségünk keletkezik a 3 millió forintos hitelen felül.
 
Érdemes az autóvásárlásokat úgy intézni, hogy a régi gépjárművet értékesítjük és az abból befolyó összeget az új autó vásárlásába visszaforgatjuk, így némi önerővel már sokkal kedvezőbb feltételek mellett lehet kölcsönhöz jutni.
 
Ha csak 2 000 000 forint hitelt kell felvenni, akkor az, 36 hónap után 309 246 forintunkba kerül a 2 millió forint felett. Itt is számolhatunk a 10,12%-os THM-mel. Havonta már csak 63 590 forintot kell kifizetni a banknak, amely mindjárt sokkal barátibbnak hangzik, mint a közel 100 000 forint. Egy átlagos jövedelemmel rendelkező család számára ez a közel 35 000 forint is sokat jelent, hiszen ennyiből egy téli gázszámlát ki lehet fizetni. (X)
Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Autóvásárlás

Az utolsó 3 hozzászólás:

Otto2018-12-12 11:07:56 // 36617
Sziasztok!

MISKOLCI Tagok! Segítséget szeretnék kérni!

Ezt a 155-öt meg tudná nézni valaki? Eléggé sürgős lenne!

Karosszérián kívül (festés, küszöb, alja, hátsó sárvédők kívül-belül) gyakorlatilag nem érdekel semmi, annak az állapotára lennék kiváncsi.

Elbaltáztam, mert 40km-re volt tőlem, de nem volt időm megnézni, amikor rávettem magam, akkor meg beszámíttatta a tulaj Miskolcon.

Köszi előre is!
Petya19682018-12-08 19:42:25 // 36616
Sziasztok!

Egy ismerősöm nagyon szeretné megvenni a lenti vasat.
Ismeri valaki?

Alfa Giulietta
kispusi892018-10-30 11:52:17 // 36615
Sziasztok!
Egy Brera vásárlása előtt állok. Egy 2.4 jtd, manuális váltóval lenne a kiszemelt. A neten keresgélve az alábbi költségesebb hibákra vagyok felkészülve: szívósor kokszosodás (ezáltal EGR, pillangó szelepek megszorulása), kormánymű problémák, illetve pár helyen láttam említést hengerfej repedésről. Van valakinek tapasztalata, hogy ezek mennyire jellemzőek, odafigyeléssel és karbantartással mennyire megelőzhetőek, illetve ha már meg van a baj, mennyire kell mélyen a zsebbe nyúlni ezen hibák miatt. Esetleg még egyéb költséges kiadásokra számíthatok?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Máté