A 2016-os kötelező biztosításról

2015-11-04  Alfa Amore
Összefoglaltuk, mit érdemes tudnod a hamarosan esedékes biztosítóváltásról.
Hírek >> 2015  

A biztosítóváltás az év végén esedékes. Az ügyfél, a szerződés lejárta előtt 30 nappal köteles értesíteni az adott biztosítótársaságot arról, hogyan határozott a gépkocsija felelősségbiztosításának jövőjét illetően.

Várhatóan idén is számíthatunk drágulásra idehaza, ne érjen meglepetésként, ha 20-30 százalékos különbséget is tapasztalunk majd a tavalyi időszakhoz képest.

 

A szakértői jóslatok szerint 2016-ban a kötelező biztosítás díjai növekedni fognak (forrás: biztoshely.hu), érdemes előzetesen átgondolni, hová is szerződnénk szívesen.
 
A kötelező biztosítás 2016-os díja nagy terhet róhat az autós társadalomra, fontos a körültekintő választás. Az ügyfelek iránti elköteleződést figyelembe véve kiválasztható az a társaság, mely kielégítő feltételek mellett hajlandó az ügyfelekkel szerződést kötni.
 
Az éves díjak megtekintését követően, elolvasva a szerződés apróbetűs részeit is, megállapítható, hol tesznek legjobb ajánlatot. Nagy segítséget jelent a komoly következményekkel járó döntésben az online kalkulátor, mely pontos adatbevitellel szinte 100 százalkékos egyezést ad az összegek tekintetében. A kalkulátor a várható költségeket elemezve közli a potenciális ügyféllel, mire számíthat kiadások terén. Az autó biztosításának mértékénél számba veszi a kártörténeti előzményeket.
 
Az autósokat megnyugtathatja a tudat, hogy némi alapossággal akár megtakarításaik is lehetnek a kötelező biztosítás díjának kifizetése után. A kedvezményekre való jogosultságról bővebben olvashattok a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) honlapján, vagy az adott biztosító weboldalán. A kármentes közlekedés feljogosíthatja az érintetteket kedvező elbírálás igénylésére. Egyes ajánlatok nem ritkán 40-50 százalékos árengedménnyel kérhetők, de csak új ügyfelek esetében. A biztosítóváltás legtöbbször épp a méltányosság okán megy végbe; a biztosított fél megkeresi azokat az optimális feltételeket, melyeket tud vállalni. A szerződés részletes elolvasása evidens lépés, ajánlott minden megkötés előtt.
 
Nem árt tudni, hogy a biztosító akkor bontja fel a régi szerződést, ha kérelem 30 nappal a lejárati dátum előtt be is érkezik. Online ügyintézéssel nem jelent gondot a gyors postázás, a társaságok is értékelik a digitális átállást. Annyi a teendő, számolni a napokat, és időben cselekedni. Mint már említettük, az online díjkalkulátorral azt is megtudhatod, várhatóan mennyibe kerül majd, így nyerve hasznos információt a következő év kiadásairól a kötelező biztosítás terén. Ha rendelkezel együttbiztosítással, ne felejtsd az adatokat feltüntetni az űrlapon, hogy a számítás pontos legyen.
 
A biztosítótársaságok igyekeznek kézenfekvő megoldással, helyetted kiszámítani az éves díjakat. Az egyéb szolgáltatásokról is tudomást szerezhetsz, ha időt szánsz a fontos közlemények elolvasására, és mérlegeled a lehetőségeidet.
 
(x)
Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic: