Mégis lesz Junior?

2009-01-23  Teddy
Sajtóértesülések szerint az Alfa tényleg csinál egy Juniort. Sportkupé lesz a MiTo alapjain.
Hírek >> 2009  

 Bár a Junior nevet az Alfa lecserélte a MiTóra egy bonyodalmas és skandalumnak számító névadó verseny után, úgy tűnik a Junior név mégis életre kel. Állítólag az Alfa a MiTo alapjaira építi új sportkupéját, amelynek ezt a nevet adnák.

Az egyik brit lap értesülései szerint a motorpalettát az 1.4-es szívómotor kezdheti 105 lóerővel és hidraulikusan vezérelt szelepekkel, míg a turbóval feltöltött verzió 130 lóerőt teljesíthet. A palettáról azonban további információk nincsenek. Amit még tudni lehet, hogy egy hidraulikus és egy duplakuplungos váltó is rendelhető lesz.

Megváltozott tartalomhoz megváltozott külső is kell, állítólag a sportkupé vonalvezetése inkább a 8C-ére fog hasonlítani, mint a MiTóéra, mivel laposabb tetővonalat álmodtak meg neki. Ezzel gyakorlatilag a mostani GT utódja lehetne, ha nem lenne köztük kétkategóriányi méretkülönbség.

Korábban is voltak már találgatások arról, hogy az Alfa egy új sportkupét tervezget, de akkor még Duetto néven emlegették. Egy biztos: idén semmiképpen nem jelenik meg, Luca di Montezemolo Fiat-császár szavai szerint ugyanis idén egyetlen Alfát, a 149-est mutatnak be.

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi