Montezemolo: a Fiat nem adja el az Alfát

2009-12-15  Teddy
A Fiat nem fogja eladni az Alfa Romeót, a Giulietta után is új modelleket fog bemutatni - mondta Luca Cordero di Montezemolo a Fiat konszern elnöke.
Hírek >> 2009  

A Ferrari elnöke egy nagyon rövid nemmel válaszolt a Reutersnek azokra a találgatásokra, hogy az Alfát eladhatja anyacége. "Bemutatjuk a Giuliettát és minden ok megvan arra, hogy a jövőben is érdekes fejlesztésekkel rukkoljanak elő" - mondta.

Montezemolo szerint egy ázsai gyárat kellene partnerként keresni, ahogyan azt nem régen a Volkswagen, vagy a PSA Peugeot-Citroen tette. Hangsúlyozta, hogy a Chryslerrel már elértek egy megállapodást és nagyon elégedettek vele. Nagy szinergiáink vannak - fűzte hozzá.

Emlékeztett arra, hogy a Fiatnak van már keleti autógyártóval megállapodása, így az indiai Tatával és kína hatodik legnagyobb autógyárával, a Guangzhou Automobile-lal.

Az Alfa Romeo fejlesztéseinek esetleges befagyasztását Sergio Marchionne, az Fiat Group Automobiles (FGA) elnöke közölte. Mint mondta, át kell gondolni, hogy érdemes-e újabb százmilliós nagyságú forrásokat az Alfa Romeóra fordítani.

Kedden az Alfisti.com közösségi oldalon, amelyet az Alfa Romeo üzemeltet a tagok másfél órán át kérdezhették a gyár fejlesztési igazgatóját Maurizio Consalvót. A kérdések jelentős része az Alfa jövőbeni modellpalettájáról szólt, ezeket a kérdéseket az igazgató azonban azzal hárította, hogy a gazdasági válság annyira keresztbe húzta a számításaikat, hogy jelenleg is zajlik a közeljövő palettájának kialakítása.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi