Eredményhirdetés! Íme a legjobb fóliatervek

2012-12-24  Alfa Amore
Lezárult a Safex és az Alfa Amore karosszériafólia-tervező versenye, a zsűri tanácskozott és döntött. Íme a végeredmény!
Hírek >> 2012  

A Safex és az Alfa Amore karosszériafólia-tervező versenyének hivatalos eredményhirdetése. 

A zsűri tagjai:
Piotr Bobinski, a Safex.cz tulajdonosa
Szepesi Róbert, a Szepifolia.hu tulajdonosa
Balogh Gábor (BeeGee), az Alfa Amore grafikusa

Először is a Safex nevében gratulálunk és köszönjük mindenkinek a részvételt, úgy gondoljuk, hogy értékes, jó tervek születtek, amelyek méltán kaptak sok-sok szavazatot mind az Amore tagjaitól, mind pedig a FB szélesebb publikumától.

Az utolsó fordulóba bejutott három terv közül a Safex belső zsűrije, hosszú és viharos vita után tudott közös megállapodásra jutni. Mind a három terv mellett szólnak érvek és ellenérvek, és minden zsűritagot befolyásolta a saját ízlése is...
A döntésünket megerősítette a SzepiFólia tulajdonosának véleménye is, aki elsősorban kivitelezési szempontból értékelte a terveket.
Az Alfa Amore grafikusa kicsit másként értékelt, de végül az alábbi sorrendben állapotunk meg:


3. helyezett: Kriszta matyómintás GTV dekorációja.
Indoklás: Noha az első fordulót megnyerte a terv, a második fordulóban csak 3.helyezést szerzett, méghozzá jelentősen lemaradva az első kettőtől. A véleményünk szerint a matyóminta nőies ívei élesen elütnek a GTV férfias, ék alakú formájától és ebben az esetben a kontrasztot nem érezzük előnyösnek, ezt a mintát egy 500-as Fiat vagy MiTo barátságos formájához közelebbinek éreztük volna. Kivitelezési szempontból a színátmenet igényes megvalósítása komoly nehézség elé állította volna a nyomdát és a telepítőt egyaránt.

Alfa Amore-vélemény: a kalocsai marketingesek igen jó munkát végezhetnek, hiszen mindenhol a kalocsai virágminta köszön vissza – versenyoveráll, tornacipő, telefontok. Szerintem egyikre sem passzol, de a GTV radikális formájához sem az igazi az asztalterítőt és a vázaalátétet kitűnően díszítő minta. A minta háttere ötletes megoldás arra, ha nem tudunk dönteni két szín között: szemből alfa-piros, hátulról fekete ám a gradiens színátmenet nyomtatása technikai aggályokat vet fel. Örülök, hogy női pályamunka a döntőbe került, ám a másik kettő mellett erősebb érvek szólnak, így a harmadik helyre soroltam Kriszta munkáját.

2. helyezett: Sparco 156-os terve.
Indoklás: A második fordulót megnyerő terv az első fordulóban a negyedik helyen végzett, majdnem megnégyszerezve a megszerzett szavazatok számát. Ebben gyaníthatólag erősen közrejátszott a 156-osok összetartó csapata.  A terv letisztult, egyszerű és férfias. Ugyanakkor a színvilága talán túl agresszív, és a csík optikailag tovább nyújtja az amúgy sem rövid kombit. Kivitelezési szempontból a motorház szélvédőhöz szögben felfutó domborulata és a "versenycsík" találkozásának megoldása jelent kihívást - különösen, hogy 3D-s nézetből kell szépnek lennie, hiszen senki sem látja tökéletes felül vagy elölnézetből az autót...
Ugyanakkor azt gondoljuk, a logók elhelyezése érdekes és látványos, ezért felajánljuk, hogy a tető- vagy motorháztető fóliázás helyett elkészítjük a logókat (fekete, fehér, piros vagy más színben), mivel azt gondoljuk, az terv működőképes lehet az autó alapszínén is.

Alfa Amore-vélemény: személy szerint a legjobb döntős munkának tartom Sparco tervét, de a kisebbségben maradtam  a véleményemmel. A bátor fehér-fekete-piros színösszeállítással tévedni nem lehet. A logóhasználaton a legendás 155 túraautó inspirációját érzem, amin a korabeli "flat" logó alkalmazása a kivitelezést is nagyban megkönnyíti és szebb végeredményt ad, mint a mai, árnyékolt embléma.

1. helyezett: Haro 147-es dizájna.
Indoklás: Mindkét körben biztosan tartotta a második helyezését, eredményét nem lehet pusztán betudni a szokásostól eltérő háttérszínnek vagy effekteknek. A terv kiegyensúlyozott, olaszosan, alfásan, dinamikus kialakításúnak érződik, illik az autó karakteréhez. Egyedüli negatívumnak a motorháztetőn elhelyezett képet érezzük, amely nem illeszkedik szerintünk a terv többi részéhez, megvalósítását nem javasoljuk... Kivitelezési szempontból izgalmas lesz a zászló kialakítása az autó oldalán. A terv ügyesen kombinálja a különböző fólia elemeket (nyomtatott és vágott).

Alfa Amore-vélemény: a pályamű, amin a kevesebb több lenne: emiatt én a második helyezettnek javasoltam Haro tervét. Nincs még egy zászló, ami annyira jól mutat egy autón, mint az olasz trikolor. Az oldalsó lemezeken felfutó zászló dinamikusan foglalja keretbe a 147-est, ám a tükrökön és az index felett lévő kiegészítések együtt már soknak hat. A tetőn lévő Ystuc féle logó (amire remélem engedélyt adott az alkotó :) számomra inkább a baráti kör összetartozását jelképezi, de nem erősíti az alfás megjelenést. A motorháztetőn elhelyezett pajzs-sziluett végül is az igazi pajzs megismétlése, amit ezért nem érzek indokoltnak.

Gratulálunk a győztes pályamunka elkészítőjének! A technikai megvalósításról és az egyéb részletekről januárban kezdünk majd egyeztetni!

Reméljük, hogy az összes résztvevő pozitív élménnyel zárja a versenyt, habár győztest csak egyet hirdethettünk. Ennek érdekében egy felajánlás a Safex részéről (hogy népszerűsítsük a frissen megnyitott Facebook-oldalunkat is egyben): minden Alfa Amore tag egy esetleges karosszéria fóliázás árából 10% anyag és 10% munkadíj kedvezményt kap, amennyiben Like-ot nyom a Safex Facebook-oldalára, a Facebookon keresztül kér árajánlatot, valamint hozzájárul a fóliázás promóciós célra való felhasználásához (fényképek, videók).

Az Alfa Amore Facebook-oldalán zajló like-versenyt pedig Poisontattoo nyerte. Nyereménye egy Alfa Amore ajándékcsomag.

Mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Autófóliázás

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2017-11-10 08:08:49 // 342
HZD 6962017-11-07 11:42:36 // 341
*kerültek :D
HZD 6962017-11-07 11:40:36 // 340


Köszönöm szépen GT-nek a matricákat, a mai nap felrakásra került :D