Bemutatták a C37-es versenyautót

2018-02-21  Alfa Amore
Az Alfa Romeo Sauber F1 csapat a 2018-as Forma 1-es világbajnokságra készülve végre bemutatta a C37-es versenyautóról.
Hírek >> 2018  

 A versenyautó festését már tavaly év végén megismerhettük, abban nem sok változás történt, ellenben az autó formája teljesen eltér az előző, C36-os versenyautótól. Szembetűnő a pilótát védő úgynevezett glória is, amely idéntől kötelező a Forma-1-ben.

A 2018-as évadra készülő Frédéric Vasseur csapatfőnök azt nyilatkozta, hogy nagyon várja az új szezont, és azt, hogy a pályán láthassa két versenyzőjét.

"Az elmúlt hónapokban rendkívül keményen dolgoztunk azért, hogy ma itt állhasson előttünk a C37; fantasztikus érzés, hogy ma leránthatom a leplet új autónkról. Meggyőződésem, hogy Marcus Ericsson és Charles Leclerc tökéletes párost alkotnak; egyikük tapasztalt versenyző, a másik ígéretes újonc. Marcus immár negyedik évadát kezdi velünk. Értékes tagja a csapatnak, tapasztalata és pontos műszaki visszajelzései mindnyájunknak nagy hasznára vannak. Ami Charles-t illeti, más géposztályokban már bizonyította, hogy tehetséges pilóta, és megérdemli, hogy idén a Forma 1-ben versenyezzen” – hangsúlyozta a csapatfőnök.

Közölte, hogy 2018-ra egyértelmű célt tűztek ki maguk elé: utol kell érniük a mezőnyt, és az évad során folyamatosan csiszolniuk kell teljesítményünket.

"Hallatlan odaadással fejlesztettük a C37-est, rengeteg energiát fektettünk a munkába (...) Az Alfa Romeo Forma 1-es visszatérésével újabb fontos mérföldkőhöz érkezett el csapatunk, büszkék vagyunk arra, hogy ez a patinás múlttal rendelkező márka minket választott a visszatérésre" - tette hozzá Vasseur.

A C37 hivatalos bemutatkozására az első téli tesztek során, a Barcelona közelében fekvő Circuit de Catalunya pályáján lesz, 2018. február 26. és március 1. között.

Wéber Gábor F1-szakkommentátor az Alfa Amore Backstage műsorában azt mondta, a Sauber Alfa Romeo akár 25-30 pontot is szerezhet a 2018-as idényben. Nézd meg a beszélgetést, amelyben közösen elemezzük az Alfa Romeo Forma-1-be való visszatérését!

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

pb_2018-06-19 00:15:25 // 106830
Marha nagy +lepetés, Lőre lezongorázott dolog volt.)
Kazes☻2018-06-18 19:18:41 // 106829
Igen-igen, nagy grat nekik! :)
És még hányszor fogod...! :D
Tommi2018-06-18 19:12:28 // 106828
Sokan fanyalogtak, hogy ilyen mezőnyben nem volt nagy szám nyerni, csak végig kellett menni. Azért az a "csak" rettentő embert próbáló feladat, a győztesek mellett le a kalappal mindenki előtt, aki célba ért :) És évek múlva úgysem fog senki emlékezni rá, hogy hogyan született ez a győzelem. Ez ugyanolyan, mint amikor a Forma-1-ben év közben ádáz harc megy és és végén valaki egy ponttal lesz világbajnok. Emlékszik rá bárki is később, hogy ki volt a második? :)

Persze, jobb lett volna, ha élesebb körülmények között tudnak győzni, de fordítsuk meg a dolgot, nem a Toyota hibája, hogy a többiek kivonultak, nekik most ilyen mezőnyben kellett, illetve kell futniuk, van egy "kis" szerencséjük, hogy könnyebb dolguk van... De azért remélem az új szabályok meghozzák néhány másik gyártó kedvét is, hogy beszálljanak :) Istenem, hányszor mondtam már ezt a mondatot az elmúlt 25 évben, mióta F1-et nézek :)))