Kiszivárgott a Tonale bemutatkozó videója

2022-02-07  Alfa Amore
Kevesebb mint 20 órával az Alfa Romeo hivatalos online bemutatója előtt kiszivárgott a netre a Tonale bemutatkozó videója és egyik prezentációs anyaga. Itt van minden részlet, amit már tudunk az autóról!
Hírek >> 2022  

Csaknem 20 órával a hivatalos bemutató előtt felkerültek a netre a Tonale első bemutató videói és az online katalógus vagy prezentáció fotói is. Az első fotók az Autogaleria.pl lengyel autós oldalra kerültek fel, innen szemezgetünk mi is. 

Íme hát az Alfa Romeo legújabb modellje, a Tonale, amelyre a koncepcióváltozat 2019-es bemutatója óta várunk!

Kattints a videóért!

Az Alfa Romeo legújabb SUV-ja a Stelviónál kisebb, nagyjából Jeep Compass méretű. A videó alapján picit talán furcsán magas, viszont az orra és a hátulja rendkívül jól sikerült. A vélhetően mátrix led első lámpák jól visszaadják a koncepcióautó fényszóróinak formáját, az autó hátulján pedig egy ledcsíkban érnek össze a lámpák, ami remek múltidézés. A háromosztású lámpákban az index kívülről befelé villog, nagyon látványos. 

 

Sajnos a prototípussal ellentétben a hátsó ajtók kilincsei nem rejtettek, és az ablakoknál sem használták a keret nélküli megoldást. A Tonale szériaváltozatának arányai jól visszaadják a tanulmánymodellét, de az autó feneke nem szélesedik ki annyira, és a tetővonal sem olyan íves. 

Érdekesség, hogy a Tonale típusjelzés újra a régi Alfákat idézi, szakítottak a Giulián és a Stelvión megismert új designnal.

Az alapmodell 130 lóerős lágy hibrid hajtással (azaz egy 48 voltos elektromotorral) kiegészített 1,5 literes benzines erőforrással érkezik, 7 sebességes, duplakuplungos automata váltóval. Ez a változat elsőkerékhajtásos lesz. Ebből a hajtásból lesz egy erősebb, 160 lóerős változat is. Az alábbi kép szerint 160 lóerős dízel modell is érkezik egyes piacokra, hatsebességes váltóval.

A csúcsmodell plugin hibrid hajtással érkezik majd, 275 lóerővel és összkerékhajtással. Itt - az Alfa Amore információi szerint - egy 1,3 literes, multiair benzinmotor az első kerekeket hajtja majd, míg a hátsókat egy 15,5 KWh-s elektromos motor. Ezt hatsebességes automata váltóval szerelik.

 Az autó belseje az eddig megjelent fotók alapján kicsit öszvér megoldás, több alkatrész, például a légbeömlők vagy a kormány designját már ismerhetjük a Stelvióból és a Giuliából, de teljesen új körítést kaptak. Sajnos a központi kijelző már nem simul be úgy a műszerfalba, mint a többi Alfában, viszont az egészen biztos, hogy már teljesen új operációs rendszert kapott. Az Alfa Romeónál ez az első olyan modell, amelyen a kormány mögötti kijelző is teljesen digitális. Viszont a videó alapján választható olyan nézet, amely a hagyományos, "mutatós" elrendezést idézi meg.  

 

Érdekesség még, hogy új helyre került a DNA-kapcsoló, amelyre felkerült egy olyan állás is, amikor kikapcsol a menetstabilizátor.

 

Az eddig felkerült összes fotót itt találjátok: https://www.cochespias.net/GENERAL/topic/2022-alfa-romeo-tonale/page/17/#post-237812

Igaz, hogy most már sokat tudunk, de az autó keddi bemutatóján további részletek is kiderülnek majd, ezért biztosan érdemes lesz élőben követni. A közvetítést az Alfa Romeo weboldalán lehet majd követni! Az Alfa Amore élő Backstage adásban értékeli majd a látottakat, kedden este 19.30-tól!

Írta:
Alfa Amore