Zagato bejelentette új versenyautóját

2010-04-19  Teddy
TZ3 Corsa néven érkezik a milánói tervezőstúdió legújabb versenyautója, amelyet az Alfa Romeo 100 éves születésnapja alkalmából készítettek.
Hírek >> 2010  

A Zagato stúdió egyelőre csak egy felülnézeti képet adott ki a TZ3 Corsáról, innen is jól látszik azonban, hogy a versenyautó a 8C Competizionéra épül. A formatervező stúdió közleményében fel is hívta a figyelmet arra, hogy a TZ3 nem egy formai remekmű, hanem tisztelgés az Alfa Romeo versenymúltja előtt. Ezt sejteti a név is, a TZ (Touring Zagato), illetve Corsa nevek gyakran feltűntek már az Alfa Romeo elmúlt 100 évében.

Az új modellről műszaki adatokat egyelőre nem közöltek, annyit írtak: szénszál erősítésű, csöves padlólemezre épített alumínium karosszériából készül a versenyautó. Olasz blogértesülések szerint a TZ3 egyetlen példányban készül majd, meghajtásáról a 8C Competizione átdolgozott, 4,7 literes V8-asa gondoskodhat.

A gyártásban az OMP és a Pirelli is közre működött. Bemutatója a Como-tó partján lesz az idei Concorso d'Eleganza Villa d'Este kiállításon április 23-án.

Írta:
Tedi