156 1.9 JTD - főkép

Blog

2016-07-28
Kettőstömegű lendkerék csere

Sajnos, az előző tulaj nem cserélte ki a kettős tömegű lendkereket, így ez már rám maradt. Nem nagyon maradt más választásom, mert már kezdett zörögni, néha csattant is leállításkor. Egyértelmű jelét adta, hogy nem kíván tovább dolgozni. Mivel szükség van az autóra hétvégén, így nem tudtam várni jöv Tovább »

2016-06-23
Tapasztalatok

2016.03.25. óta vagyunk együtt, és megtettünk 5865km-t. Korábban nem volt dízel autóm, és kissé tartottam az esetleges nagyobb költségektől. De őszintén be kell vallanom, kellemesen csalódtam mind a 156-os típusban, mind pedig a JTD motorban. Főleg városban használom, mégis inkább 5 literhez közeli Tovább »

2016-06-23
Olajcsere

Mivel nem tudom pontosan, mikor lett megejtve a legutóbbi olajcsere (megvétel óta 5600km-t mentünk) most (majdnem) kerek számnál (190.269km) itt volt az ideje. Cserélődött az olaj, a szűrők, a gázolajszűrő is, és ki lett tisztítva az EGR is. Kíváncsi vagyok, lesz-e javulás az EGR tisztítás után. Tovább »

2016-04-13
Féltengely csillag csere

Reméltem ,hogy a vásárlás után megúszom a nagyobb pénzmagok költését, de nem így lett. A múltkori átvizsgálás során kiderült, hogy mindkét féltengely csillagot cserélni kell, mert teljesen kukásak. Tegnap megoldottuk a javítást, és mellette két apróság is orvosolva lett (nívópálca tömítése és a bal Tovább »

2016-04-02
Kézifék kötél csere

Bár át lett vizsgálva az autó, egy apróság kimaradt. A kézifék kötél. Persze pénteken a legnagyobb rohanásban parkolás közben ugrott szét. Első körben szakadásra gondoltam, de aztán felemelve láttuk, hogy csak szétugrott, mert nem volt kellően meghúzva a csavar. Azonban olyan rozsdás és elhasználódo Tovább »

Autó adatlap

  • Típus:156 1.9 JTD
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:2003
  • Színe:Blu Taormina
  • Jellemzők:
    Olaszországból érkezett, Ferke gondos kezei tartották karban. Bár Progression felszereltség, vmiért több cucc van benne, az alapnál. A multi kormányt hiányolom belőle, egyébként teljesen jó ez a felszereltségi szint. Nagyon keveset fogyaszt, dízelhez képest halk. Ha kell, egész jól szedi a lábát. Eddig 1 hónap alatt 2300km-t tettünk meg együtt. Maximálisan elégedett vagyok vele. Ami kicsit piszkálja a csőrömet, hogy a márkakereskedés szerint valószínűleg a vezérlőegysége cserélve lett egy bontottra, ezért nem volt csak 1 kulcs. Jah, és nem működik a szerviz intervallum nullázás (gondolom, az előbb vázoltak miatt)
  • Egyéb:
    Hosszú a lista :)

Fotóalbum