156 berlina - főkép

Blog

2014-09-30
szépítés

2014.09. Belekerült a mustársárga bőrbelső és a bőrkormány is. A hátsó ablakok Skyfol műbizonylatos fóliával sötétítve. A 17-es gyári felni újrafényezve. Szépül. A tempomat és az ülésfűtés vár még bekötésre. Tovább »

Autó adatlap

  • Típus:156 berlina
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:2003
  • Színe:ezüst-metál
  • Jellemzők:
    1.9 jtd progression 116 LE
  • Extrák:
    A gyári progression felszereltségen kívül gyári sportfutómű.
  • Egyéb:
    A kocsit 2011. áprilisában 112 ekm-rel vettem és nagyon meg vagyok vele elégedve! A fogyasztása remek! Még egyedül utazva is annyiból kijön a hazautam (Debrecen-Tiszasziget), mintha vonattal járnék, csak fele annyi idő... Semmi hiba nem jött még elő rajta eddig 4000 km-t tettem bele.
    Ma sikerült nekicsúsznom egy padkának, ami oldalból úgy telibe kapta a jobb első futóművet, hogy elhajlott a kormányösszekötő meg még pár dolog nem úgy áll, ahogy kéne... A felnik hirtelen csere érettek lettek, azokat sajnálom. Árat még nem tudok.

    Időközben gyári alkatrészekkel orvosolta az új szerelőm a problémát, nem volt olcsó, de a nagyszervizt is megcsinálta rajta. Sikerült ráakadnom egy garnitúra ritka gyári felnire, gyönyörű állapotban szinte 0km-es gumikkal lecsaptam rá, így már 17 gyönyörű felnin siklik a gép, meglehetősen jobb lett az úttartás, a fogyasztáson csak fél litert dobott.
    Nem voltam maradéktalanul elégedett a javítással, erőtlennek éreztem, a kocsit, és az időközben esedékes 10000-es olajcserét már a közelben lakó aranykezű Laci végezte, akinek szintén ilyen 156-osa van. Ja, hogy az előző szerelő nem dugta vissza a légtömegmérőt... Erő újból a régi, megy mint az álom. Lett remek gyorsan és jó áron dolgozó szerelő, bár a kocsira semmit nem sajnálok, megkapja mindenből, ami jár.

    Hibamentesen fut, nagyon meg vagyok vele elégedve! :D Minden ismerősöm hitetlenkedik, hogy cáfolja az összes rossz hírt, ami terjeng róla.

    Eljött az idő, hogy téli gumit szerezzek a lemezfelnire. Abszolválva. :D

    2012. január.... Nem épp jól kezdődik az év. Hódmezővásárhelyről Debrecenbe tartottam és félúton kiszaladt elém egy őz a sötétben, szerencsére továbbment, vagy 40-re elég is volt lelassítani, még a szembe sávba is átmentem, hogy elkerüljem szépen... A másik meg ekkor ugrott ki elém, csak ő nem akart tovább menni, szóval satufék, csatt. Pont a rendszámtáblával találtam el. Őz el, pár műanyag elem (középső pajzs, ködlámpa) kipattant, a lökhárító meg berepedt szinte alig látszott. Szerencsére az elemek összeszedése után simán haza tudtunk menni. Másnap Laci megnézte, intercooler összenyomódott 3 lamella és nem is eresztett. Cserés, pedig kívülről semmi nyoma nem volt ennek, aztán az őz feje be is horpasztotta egy nagyujjkörömnyi helyen a motorháztetőt...

    Most fél évig nem tudom használni mert nem leszek itthon, csak a szüleim járatják meg néha, de amint hazaérek, a karosszéria ezen apró sérülések miatt, parkolási horzsolások és az előző tulaj által rosszul lefényeztetett jobb hátsó ajtó okán kapni fog egy újrafényezést a gyári színnel és pár nagyon szép szolid elemet. Első toldat, küszöb, hátsó toldat. Az eredményről októberben beszámolok.

Fotóalbum