Blog >> szintjelző

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2017-08-20

A hűtőfolyadék tartályra szereltem egy kapacitív jeladót, ami a fékolaly szintjelzőjére van rákötve. Köszönet Yaninak a sok segítségért.
Én is egy tranzisztoron keresztül egy relét kötöttem az érzékelő kimenetére. Az egészet egy kinyiffant töltő adapter dobozába szereltem.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2011-04-10

Az üzemanyag szintjelzőm egy ideje nem működött megfelelően. Azt csinálta, hogy gyújtásráadás után alsó pontban maradt. Érdekesen általában csak a napi első induláskor. Miután elindultam az autóval, mentem pár száz métert, utána kezdett csak vánszorogni felfelé. Gondoltam szétszedem, befújkálom kontakt sprayvel az érintkezőket és amit lehet.
Ahhoz, hogy hozzáférjünk, ki kell szerelni a csomagtér kárpit alsó részét, ami a pótkerék felett van és ki kell venni a hátsó ülést. Ha ezek megvannak, akkor még ki kell pattintani a helyéről a síalagutat. Nem kell kivenni, elég ha csak félre van húzva az alsó része.
Van egy burkolat, amit 6 db csavar fog, ez alatt lakozik az üzemanyag szintjelző és az üzemanyag pumpa. Először le kell venni a steckert és az üzemanyagcsövet, majd a henger tetején levő kör alakú izét kell letekerni. Ehhez célszerű egy nagy csavarhúzó és egy kalapács, mert nehezen fog megindulni.
Ha ez lejött, akkor szépen ki lehet húzni az egész üzemanyag szintjelzőt a pumpával együtt.
Én befújtam a szintjelző csúszkáját (2. kép) és a steckert kontakt tisztítóval, majd összeraktam az egészet.


Költségem a kontakt tisztító volt, 700 Ft.

>> SzervizAndorka // Alfa 33 905A1 // 2008-05-04

Folytatódott a bontott ("lepraszagú") tank felújítása. A tank alja is kapott a héten egy réteg Hammerite-ot, majd egy réteg Body 930-as alvázvédőt. Jó alaposan ecseteltem, jutott bőven a két fél illesztéseihez is. a szintjelzőt is kivettem, és megpucolgattam, pontosabban szólva elemeire robbantottam. Denszesszel átmostam és újra összeraktam, az érintkezőket lecsiszoltam (rozsdásak voltak). Elméletileg most működőképes lett. (nem tudom, hogy jó volt-e amikor elhoztam a bontóból)
Szűrőt kell rátennem majd, meg csinálni kell hozzá új érintkezőt (eltörtem az egyiket, mikor lefeszegettem róla a sarut)

Ja, és a héten átléptem a 244ezret is...