Blog >> szemrevételezés

Nem mondanám, hogy türelmes vagyok, de nincs más választásom, mert nem jönnek a találatok. Egy hete semmi mozgás. Kínomban kinullázom a HAHU-n a keresési feltételeket és egyesével nézem végig a 147-eseket (mind a 254 találatot). Kivéve a dieseleket. Kivéve a 3 ajtósokat. Kivéve a 120LE-nél gyengébbeket. Kivéve a... a fenébe, már megint ugyanott vagyok az 5 találatnál, ahol tegnap is. Vegyük ki a felső 1.2M-s határt az árban.
Hoppá, 1.240.000 Ft, FL-es Alfa 147, ráadásul helyben! VIP Edition, akármi is legyen az (amúgy tudja valaki? A google sem segített kideríteni...)
Vasárnap van, dehát itt van helyben, fiatal az eladó, biztos meg lehet vele beszélni.

3 óra elteltével már az autót nézegetem.
Svájcból érkezett kb. 1 éve. Az eladó ecseteli, hogy mi mindent csináltatott meg rajta, mielőtt átvette volna: új kuplung, fékek, stb. Vadiúj 4 évszakos gumi, a párja hajtja városon belül, gyereket szokta hozni-vinni vele. Megyünk próbakört. Megy, mint a meszes (remélem nem léptük át városon belül a százat:). Kicsit vezetem én is, nagyon kézreáll, jó a kuplung, a kormányszervó, az abs, minden. Végignyomkodok pár gombot, minden működik.
Bordó bőr belső. Ahogy korábban, most sem ez fog visszatartani.
114000 km, azaz a neheze még előtte van: vezérlés, gyertyák.
Szervizkönyve van? "Várj megnézem a kesztyűtartóban... jé, ilyen is van!". Reális km futás. Nincs sok kétségem, ami azt illeti.

Azonnal informálom Pétert, aki a legtöbbet segítette az igencsak válogatós ízlésemet: mondjon valamit, ami miatt ezt ne vegyem meg. Nem tud. De vigyem el mindenképpen megnézetni egy szervizbe.

... amikor is beesik egy másik, de nem faceliftes Alfa Budapestről, magánszemélytől. Bordó bőr belső, 5 ajtó, minden szervizelésről megvan a számla, vezérlés, gyertyák most cserélve, hölgy tulajdonos, három éve hajtja munkába.
Egyelőre hagyjuk a Pécsit, mert Péternek Pesten van dolga, meg is tudja nézni. A tulaj érdi, naponta jár fel.

Megnéztem, csudálatos, 17"-es felnik, kívülről tip-top, meglehetősen magával ragadó.
Kicsit jobban megnézve azért feltűnik ez-az:
- szétpadkázott felnik (mind a 4)
- itt-ott horpadás
- belülről minden kezelőszerv kopottas
- nem faceliftes (ekkor még nem nagyon tudtam, hogy ez mit jelent)
Mivel nem értek az autókhoz, hoznék magammal valakit, aki jobban szemügyre venné, mielőtt mellényúlok.

Szerencsére megvan a módszerem arra, hogy egy HAHU hirdetésről 5 perccel a feladása után értesüljek (az Astrát is így vettem), beizzítottam hát, nem akarok lemaradni semmiről. Hoppá és már jött is egy találat, ráadásul helyben van egy kereskedőnél, 147-es.
Leegyeztettem az időpontot, hétfőn megyek megnézni.