Rendkívül határozott aroma, nagyon intenzív nagyon finom, csoki utóíz, bejövős, crema olyan kemény lett, hogy a kis tejszínnel mintákat lehetett kialakítani:-)
Köszi neked is meg GT-nek is. :) Én nem vagyok nagy kávé guru, de most már eljutottam arra szintre talán, hogy szeretnék egy minőségi/minőségibb gépet. Lehet, hogy bepróbálkozom ezzel.
Én egy Gaggia Evo-t használok sok sok éve. Első ránézésre is más kategória már ez az új Gran Gaggia. Nekem az a kar nyomásfokozósnak tűnik rajta, és csak remélni tudom, hogy nem azért fekee, mert műanyag. Ez az enyémen még krómozott bronz pl. A Gaggia Classic-ot (ami 100e-res kategória) sem javasolják 2015 utániban, sok alkatrésze műanyag lett.
A korábbi Gaggia-k jók. Gondolom az újabbak háztartásibb szintűek, egy nyomásfokozós cuccal könnyebb crema-t varázsolni, látványosabb az eredmény. Az enyémmel pl nem könnyű szép crema-t alkotni, van hogy sikerül, van, hogy nem. Szerintem nem könnyű eset egy Gaggia, de ha épp ráérzel, akkor nagyon jó :-)
Mondom ezt úgy, hgy a guru kategóriától fényévnyire vagyok, inkább csak szeretek elmatatni a kávéval. Az automata ezért se jött be, hiányzott a rituálé :-)
Én használt, jó kezekben felújitott (esetleg PID-elt) gépeket nézegetnék a kávékorzón, vagy más kávés fórumokon (index fórum). Rancilio, Lelit, Gaggia vagy már csak a cimere miatt is egy Bezzera. Egy Alfásnak egy Bezzera a végcél :-)
Egy kávé 20 perc ha mindenre odafigyelsz. Mellette látható a régi delonghim ami szintén nem mai darab, de az két gombnyomás. reggel csak erre vagyok hajlandó :) Amugy mindkettő finom, de a La Pavoni azér az művészet. Íz, crema, meg libabőr.