Tommaso 1592005-07-27 16:12:22 // 139
Tiramisu: 2 egész tojást cukorral habbá verünk,nyilván könnyebb ha először a fehérjét verjük,és csak utana a a a a sárgáját.Ha ez már hab akkor óvatosan belekeverjük az 500 gr os Mascarponet,és ehhez tehetünk még vaníliás cukrot, ÉS A LÉNYEG: Amoretto szirup! Ez borzasztó édes ezért ebből csak egy pár csepp kell bele!Ha nem akarunk a piskótával sokat bajlódni,akkor lehet venni Manner babapiskótát,ezt tényleg csak pár másodpercig kávéba áztatjuk,és erre öntjük a krémet!Nagyon gusztára meg lehet csinálni!!!
bb182005-07-27 15:48:24 // 137
azt mindjárt megszerzem a zasszonytol. :-))
Ageee2005-07-27 15:42:06 // 136
lent voltunk 2 hete boatpartyn Szántódon, onnan hajnalban át Siófokra, ahol még javában folyt a buli a renegate-ben reggel 6kor!!:)))
Ageee2005-07-27 15:39:17 // 135
de csak ha Tomi szállítja alfával!!!!:)))))))))))))
Ageee2005-07-27 15:38:44 // 134
úúúúúúúúú:)))))
hajrá, fiatalok!!!:)))
aztán ha visszatévedsz a chatre, az a bizonyos igazi olasz tiramisu recept engem is nagyon érdekelne!!!:))))))
BF1562005-07-27 15:33:07 // 133
Tihanyban ha jár valaki, ne hagyja ki az apátság és az "ekho hely" között lévő teraszos éttermet! Dolgozik ott egy főpincér szvsz az "A FŐPINCÉR"!!!! Ugy beszél a kajákról és a borokról, hogy alig bírod kivárni hogy kihozzák!!! Még egy pirítóst is úgy tud eladni mintha egy zöldborsos médium steak lenne házi krokettel:)) Multkor ugy bepiáltatott minket hp-val, hogy alig bírtam vissza maszni a kocsiig:))
Tommaso 1592005-07-27 15:13:29 // 132
Majd megmondom az igazi olasz tiramisu receptjét,csak most itt van az asszony,és egy hete nem látott!ja és persze én sem láttam:))))))
Csöri2005-07-27 15:00:21 // 130
Kaja topic rulez.:)))
Gabriel2005-07-27 14:32:55 // 129
Köszi a tippet ezt be kéne iktatni a 147 taliba
Gabriel2005-07-27 14:31:11 // 128
Tecsó 90% AlbaPláza 10% - hangulattól és időtől no meg a kollégáktól függ :-)
Dexter2005-07-27 14:18:27 // 127
Brutál éhes vagyok, pestre is van ingyenes házhozszállításotok, mondanám a címet :)))
Ageee2005-07-27 13:02:28 // 126
micsoda merénylet ez ellenünk így ebédidőben, Tomi?!?!?!:)))))))))))))
legkésőbb szeptemberben mi is leteszteljük az új étlapot!!!!
Tommaso 1592005-07-27 12:57:45 // 125
Én most szombtos csinálok egy céges bulit: mobil sörcsap,medence,grill,jó borok,és persze sörök (kinek mi)!A főnököm mondta,h az új étlapot is itt próbálnánk ki amit a benti szakácsok csinálnának meg!Hát,mint házigazda azt hiszem el leszek kényeztetve!!
Tommaso 1592005-07-27 12:47:15 // 124
Irok 3 receptet amit nagyon szeretek:
1. Pennette Rustica: 4 főre: olajban le kell pititani 1 fej vöröshagymát,majd utána hozzáadod a kb 50 dkg csirkemellfilét,ezt átsütöd,és amikor megfehéredett a hús akkor nyomsz bele ízlés szerint fokhagymát,majd felöntöd tejszínnel!Ezután csöpögtetsz bele szójaszószt,parmezánnal ízesíted,és végsz bele kockára egy fej paradicsomot,és jó bele tenni egy kis ételízesítőt is!Hogy jó markáns legyen az íze,a fokival,és a parmezánnal lehet egy kicsit gazdagabban bánni!Ezeket összefőzzük és keszen is van a kajcsi!köretenek a Penne tésztát ajánlják (tollhegy),szerintem is ez a legjobb!!
2. Pennette Primavera: 4 főre. olajban hagyma úgyan úgy,bele az azonos mennyiségő cs mell filé, ha megpirult megszórjuk egy kevés lisztel,h felvegye az esetleg megmaradt olajat,és ezután egy bő 1 dl fehérborral meglocsoljuk.Utána ezt is tejszínnel öntjük fel, zöldségkeveréket teszünk bele (én mirelitet szoktam,jó a franciasalátás is,de legjobb a spanyol vegyes zöldségkeverék) ezután csemeg fűszerpaprikát teszünk bele a színe miatt,majd ismét parmezán!Érdemes mind1ik kajánál fedőt használni,mert a boros,vagy fokhagymás íz jobban érvényesül,ha le van takarva.Köretnek szintén tollhegytészta,de bármilyen tészta is lehet...
3.Pennette tejszínes rákmártással 4 főre: vajban lepirítunk kb fél kiló koktélrákot amit nyilván a húsokkal azonos módon átmosunk,majd fokhagymával tejszínnel kb 3-4 dl (a fentieknél is), babérlevéllel,parmezánnal,ételízesítővel ízesitjük!Ezt is ezzekkel a tésztákkal szoktam csinálni!Tálalás után pár csepp citrom facsarásával kellemesebb ízt kapunk!
Tommaso 1592005-07-27 12:30:21 // 123
Szia!Ha valaki Miskolcon jár ne menjen el a Rossita olaszos kisvendéglő mellett!Minden pénteken benne van a Blikk ajánlójában is!Én itt dolgozok a fősuli mellett!35 féle fatüzelésű kemencében sütött pizza mellett lehet választani kemencés ételeket,tortelliniket, gnocchikat, spagettiket,pennéket,lasagnékat,minestronét,tiramisut,és egyéb inyencségeket!
Érdemes benézni: Miskolc Meggyesalja 18. 46/344-300
Ingyenes házhozszállítást is vállalunk!
zolee1452005-07-27 12:22:41 // 122
hűűű de /verz!!! :)))))))))))))))))))))
joe752005-07-27 12:08:24 // 121
ÁÉn álltalában ha gyorskajálda akkor az McDonald's. De a múltkor bekeveredtem Szegeden a Burger King-be, és ettem rántott hagymakarikákat, az baromi finom volt!
BF1562005-07-27 12:08:21 // 120
Tecsó vagy Alba Pláza?
BF1562005-07-27 12:07:20 // 119
Baltával faragja le a topicokat:)))))
Gabriel2005-07-27 12:06:02 // 118
Én a DonPepé-re szavazok, bár igencsak mennek felfele az áraik. Amikor megismertem őket 250 Ft volt egy szelet pizza, utána jött a 280 Ft. No azon már morogtam, erre megyek 2 héttel ezelőtt és meglepett a 320 Ft. Indok?
"...burgonyavész, vagy a nagybani helyzet?..."
joe752005-07-27 12:05:20 // 117
Bazze Halesz monnyá le! :)))
Halesz2005-07-27 12:04:16 // 116
Én titkon élvezem ha törölni lehet egy topicot :))) olyan jó látni, hogy visszaesik az emberek hozzászólás-száma :))))
joe752005-07-27 11:59:47 // 115
Halesz meg idegbaszást kap.:))
joe752005-07-27 11:59:21 // 114
Nyitni kéne még valami ügyeset: Pl: WC topic még nincs. Hol érdemes megállni az út mellett slanyálni?:)))
BF1562005-07-27 11:59:01 // 113
Á kösz!
Ez rögtön a Café Moló melett van, na hétvégén lecsekkolom!!
joe752005-07-27 11:58:31 // 112
Pontosan. És hidd el egyszer csak ott lesz! :))
Gabriel2005-07-27 11:57:33 // 111
jééééééé ilyen topic is van már? :-)
BF1562005-07-27 11:56:48 // 110
Ok OK megyek megyek és ha túl mentem rajta akkor vissza fordulok:)))))))
joe752005-07-27 10:20:35 // 109
OK. lefordítom.:)
Szoktál bulizni ilyenkor nyáron siófokon a Beach Hous-on? Kedveled a helyet? Nekem a kedvencem a Renegade.
joe752005-07-27 10:01:05 // 105
siófokon a bícsen de annál pontosabban, hogy mész mész és ha túlmentél akkor kicsit visszább van, nem tudom elmagyarázni.:)
BF1562005-07-27 10:00:23 // 104
Régen szerettem a Café Molo-t is de az utobbi időben sok lett ott maffer:(
BF1562005-07-27 09:58:35 // 103
Pontosan hol van? Én még nem láttam soha.
Ha van zöld borsos Steak akkor csak jó lehet a hely!
joe752005-07-27 09:57:55 // 101
Szoktál veretni a bícsen?:)))
Balage2005-07-27 09:55:42 // 100
Lassan a többi topicot nem is olvasom! :-DDD
És hál' Istennek brassói aprópecsenye lesz az ebéd... csak még qrva messze van.
Siófokon sok jó hely van köztük a steak house is. Érden Admirális, cápa uszony leves, bombázó. Majdnem szembe vele a Western steak house szintén király, pl. T-bone. :)
Ageee2005-07-27 09:53:32 // 97
hajaj..:)))
és a másik nagy kedvenc:
joe752005-07-27 09:49:37 // 96
Siofokon a stake house a nyerő nálam. Ott nagyon cool a kaja. :) Lent a Beach-en.:)
BF1562005-07-27 09:47:26 // 95
Siófokon a Matrózban a Gyros tál is verhetetlen kajának számít nálam!!!
Én Plattensee mániás vagyok!!!:)
DOn Pepe pizza a házhoz szállítósak közül a legjobb. Pécsett is ua a minőség mint Pesten, tapasztalat.
Király a pizza a Campona LeRoy-ban is.
Villányi defaul nálam, Tokakit még nem nagyon ittam 1x bepótlom.
Rántott borjúláb, királyság.
Pécsett Fregatt étterem a sétáló utcában, Provanszi kagyló. Kötelező kipróbálni és a Pécs sört is, nem a Szalon.
BF1562005-07-27 09:40:55 // 92
Az étteremben még nem jártam, csak a westendesben kajáltam! Az annyira nem volt felejthetetlen, akkor inkább don Pepe:)
Nekem marad a Mauro! Profiterol nagyon finom!!! Carpaccio is fenomenális!
Don Gombóc2005-07-27 09:35:53 // 91
Én a Villányi vörös, a Tokaji fehér, és a Pilseni jellegű sörökre esküszök,meg a rántott borjúlábra. Ez utóbbi a Simontornyai lámpánál lévő vendéglőben igen jó.
Cserszegi fűszeres a Neszmélyi régióból, évjárat mindegy. :)