300 ezer Alfa eladása a cél

2005-02-25  Teddy
Karl-Heinz Kalbfell, az Alfa Romeo vezetője 300 ezer Alfa eladását tervezi idén. Mindezt a Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilapnak nyilatkozta.
Hírek >> 2005  

Kalbfell - aki most már a Maserati újdonsült igazgatója is egyben - csalódottan nyilatkozott a legjelentősebb német napilapnak, hogy az öt modellből a tavalyi év során mindössze 185.000 darabot tudtak értékesíteni és azonnal leszögezte: "300.000 autó eladása reális célnak tűnik; az Alfa Romeo fejlődőképes".

Kollegái, akikkel együtt dolgozik a lapnak elmondták: Kalbfell mindig céltudatos volt és most is elég magabiztos abban, hogy sikerül elérnie a kitűzött célt.

Az újságnak megerősítette, hogy 2005. január elsejétől leállította azokat a fejlesztéseket, amelyek túl sok pénzt vittek el. Ugyanakkor nem titkolta, hogy a 159 GTA fejlesztésének egy része az ő nevéhez fűződik.

Kalbfell szerint ahhoz, hogy elérjék a célt a legfontosabb teendő, hogy kibővítik a kereskedői hálózatot. Kivételt képez ez alól a belga és francia piac, mivel ezek teljesítményével elégedett volt. A legfontosabb a német piaci részesedés növelése, ezért ott jelentős bővítéseket terveznek.

Természetesen nagyon fontosnak nevezte a márka Egyesült Államokbeli és ázsiai forgalmazásának megkezdését, konkrétumokba azonban nem bocsátkozott.

Az Alfa Romeo és a Maserati együttműködéséről szólva Kalbfell elmondta: "Az Alfa Alfa marad, a Maserati pedig Maserati." Szerinte attól, hogy a két gyártó szövetséget köt, még képes arra, hogy teljesen függetlenül fejlődjön egymástól. "Kettő meg kettő néha öt, így vagyunk ezzel a két márka egyesítésénél is. Van két nagyon jól csengő nevünk, amelyek együtt különleges dolgokra lesznek képesek az autóiparban."

Kapcsolódó híreink:
Jön az Alfa Romeo 159!
Most már hivatalos: a Fiathoz kerül a Maserati tulajdonjog

Írta:
Tedi