Mégis lesz 4C Genfben?

2011-02-28  BeeGee
A pletykák szerint van remény, hogy már a héten bemutatkozik az új Alfa Romeo 4C.
Hírek >> 2011  

A neves olasz autóslap, a Quattroroute ma felfedte a legújabb vízióját az Alfa Romeo 4C-ről, melyet egy, a gyárhoz közel álló forrás az eddigi legpontosabb találgatásnak nevezett. A forrásból kiderül az is, hogy a formai inspirációt a legendás 33 Stradale kisszériás sportautó vonalai adják, és csak jelzésértékkel kölcsönöz elemeket a 8C Competizionéről.

Ami biztos, hogy az új 4C vonalait az Alfa Centro Stile tervezi, kétszemélyes lesz, és hátsókerékhajtást kap. A modell bemutatását 2012 utolsó negyedévében dobnák piacra az új Giulia és a Jeep Compass alapjaira épített SUV modellekkel együtt. A 4C feladata, hogy összefoglalja az Alfa Romeo kvintesszenciáját ezáltal sok érdeklődőt vonzzon a bemutatótermekbe. Indulóárát 45.000 Euróra tervezik, ez forintosítva 12 millió felett lehet. 

Az új modellt közösen fejlesztik a Dalara Automobili versenyautó-gyártóval, aki nem mellesleg a KTM X-Bow fejlesztésében is részt vett. Így ez a tipp újabb megalapozást nyert. A gyártást 15-20.000 darabra tervezik, míg ugyanezen platformra 5-10.000 darab Abarth roadstert. Érdekes, hogy a forrás szerint az Alfa Romeo 4C csak kupé formában lesz elérhető, aki roadstert szeretne, az Abarthoz kell bekopognia.

A rendkívül impresszív súly-teljesítmény (3,5 kg/LE) arányokat továbbra sem cáfolták, és ami jó hír, mégis genfi bemutatót ígérnek. Addig pedig nincs más dolgunk, mint aludni egyet, és figyelni az Alfa Amore helyszíni tudósítását!

Forrás: ANE
Kép: Quattrorute

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
BeeGee