Egy kastéllyal tér vissza az Alfa Romeo

2018-10-11  Tedi
A Giulia és a Stelvio bemutatása utáni, egy-másfél éves szünetet követően egy "kastéllyal" tér majd vissza az Alfa Romeo, legalábbis a legfrissebb pletykák szerint.
Hírek >> 2018  

Pár nappal azok után, hogyí felvettük a legújabb Backstage-et (premier hamarosan!), amelyben egyebek mellett arról beszéltünk, hogy se híre, se hamva az új modelleknek, az olaszok megleptek minket egy kis friss pletykával.

A Club Alfa szerint 2019 végén, legkésőbb 2020 elején mutatkozik be a legújabb Alfa Romeo, amely a Stelviónál nagyobb SUV lesz és a Castello (kastély) nevet kaphatja. Az elnevezésről az olasz források sincsenek száz százalékig meggyőződve, hiszen még nincs is végleges döntés erről. Korábban Brennero néven emlegették a nagy SUV-t, amely szerintünk jobban passzolna ehhez a modellhez, hiszen a Stelvio mellett a Brennero a másik nagy hágó Olaszországban.

A jelenlegi adatok szerint a Castello 20 centivel lesz hosszabb, mint a Stelvio, hossza így alulról súrolja majd az 5 métert. A nagyobb kasztniba a Stelvióénál erősebb motorok dukálnak, bár pontos teljesítményadatok még nincsenek. A műszaki alapokat a meghosszított Giorgio padlólemez adja.
 

Az új modellel az olaszok jobban fókuszálnának Kínára és az Egyesült Államokra, ezért három üléssoros verzió is készülhet, így összesen 7 személy szállítására is képes lehet a Castello, amelyet Mirafioriban, vagy Cassinóban gyárthatnak. Előbbi helyen a Maserati Levantékat, utóbbi gyártóbázison a Stelviókat és a Giuliákat készítik. Utóbbinak akkor van realitása, ha a padlólemezen kívül a hajtáslánc és egyéb technológia is az eddigi Alfákra és nem a Maseratikra épül majd. Mindkét verzió szóba került már korábban.

A típus valamikor 2019 végén, 2020 elején kerülhet a szalonokba, bemutatásának pontos dátuma nem ismert. Mi azért a 2019-es premierre nem vennénk mérget...

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi