Genfből jelenti az Alfa Amore

2010-03-02  Tedi
Kedden a sajtónappal kezdetét vette a 80. Genfi Autószalon, ahonnan az Alfa Amore is tudósít.
Hírek >> 2010

Bár a Giulietta a főszereplő az Alfa standján, azért jutott hely más modelleknek is. Közöttük a legelső Alfa Romeónak, a 24 HP-nek.

A MiTo is tiszteletét tette a kiállításon, hála a marketingeseknek. Ami most új, az a TomTom navigáció, illetve az új, száraz kuplungos, 6 sebességes automata TCT váltó. Elég ízlésesen, 18-as kerekekkel, sötétszürke fényezéssel és piros bőrrel körítették az új váltót.

De akadt még hófehér MiTo QV is, 170 lovas MultiAir motorral.

Ami különös, hogy 159 egy darab sem jutott az Alfa standjára, se berlina, se SW. Nincsen újdonság, ami miatt ki kellett volna hozni, és elnézve a standot, nem is lett volna neki hely.

Van még 8C Spider is, Competizione viszont nincs, mivel már nem gyártják. A fehér ottocsi szpájder szolidan megbújik a stand egyik sarkában és két hölgy vigyázza. Kicsit kiesik a látótérből, de hát hiába, most nem ő a főszereplő.

A stand egyébként a szokásos 8C piros "fényezést" kapta, de a 100. születésnapot hangsúlyozva kiegészítették az ezt hirdető oszlopokkal, és minden évtized meghatározó Alfa-modelljéről is van egy-egy kép, szépen, sorba rendezve.

Következő oldalak: Alfa Giulietta, Bertone és Pininfarina tanulmány