Genf 09 - Az Alfa standja

2009-03-03  Teddy
A legnagyobb szenzáció természetesen a MiTo GTA koncepció, de akad azért más látnivaló is Alfáéknál.
Hírek >> 2009  

Teddy jelenti a Genfi Autószalonról:

Szintén a MiTo GTA-hoz kapcsolódóan hozott el az Alfa egy a GTA korszak elejet reprezentáló autót, a Giulia GTA 1300 Juniort. Gyönyörűen felújítva, hófehér színben igazi kuriózum volt az Alfa standján.

Bár az alap MiTót nem mutatták be újabb motorral, azért egy 1.4 JTB így is jutott a GTA mellé 8C piros fényezéssel.

A másik nagy dobása az Alfának Genfben - ahogy azt Sergio Cravero elmondta - az 1.75 literes turbómotor bemutatkozása a 159-ben és a Breraban. Ezekben a modellekben ugyan nem 240, hanem 200 lóerőt teljesít, de dinamikus mozgatásukhoz ez is elegendő lehet. A két új modellhez mostantól egy új színt is lehet rendelni, amely nagyon hasonló a 8C Competizione piros fényezéséhez. A testvérmodellek egymás mellett álltak az Alfa Romeo "racing" piros standján.

Bár már nem gyártják és az összes modell elkelt, egy 8C Competizione is tiszteletét tette Genfben, a jól megszokott 8C piros színben. Nyitott testvere, a csontfeher Spider is látható volt, hacsak korlátozottan is, mivel fotózni és megtekinteni csak előlről lehetett, mivel a többi irányból a köré épített bár határolta.

Ahogy elnézelődtem az Alfánál, olyan benyomásom támadt, miszerint az Alfa standja olyan, amilyennek lennie kell. Tele van sportos, fiatalos, gyönyörű autókkal. Ha egy ember, aki meg nem hallott a márkáról és ez alapján kellene megítélnie, biztosan olyan jelzők jutnának az eszébe, amiket az előbb leírtam. Sportos, fiatalos, egyedi.

Kapcsolódó írásaink:

Kapcsolódó galériák:

Írta:
Tedi