Arrivederci Junior

2007-11-01  Tedi
Lezárult az Alfa Romeo által hat országban indított Alfa Naming játékának első szakasza. A Junior elnevezésére indított játék döntőjébe egyetlen eddig használt név sem került be.
Hírek >> 2007  

Még 14 nap van hátra az Alfa Naming elnevezésű versenyből, ennyi idő áll rendelkezésre, hogy a most nyilvánosságra hozott 12 névre szavazzanak a regisztrált versenyzők. Az Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Nagy-Britanniaból, Spanyolországból és Japánból beérkezett variációk közül az alábbiak jutottak a döntőbe:

Agea                                    Mod

Enos                                    Nevo

Everso                                  Solea

Fira                                      Sparvo

Furiosa                                Velvetta

Firo                                     Ventura

Az Alfa hivatalosan csak a fenti országokban indította el a szavazást, így nekünk csalni kell, hogy számítson a szavazat. Bár az Amore nem vesz részt a hivatalos voksolásban, de ide kattintva nálunk is szavazhatsz!
Egyik nevet sem használta még az Alfa történelme során egyszer sem, így egyik névről sem állítható, hogy tipikusan Alfás, leginkább csak olaszosan dallamosak. Az angol nyelvű honlapon a "should" szócskát használták a nevek felhasználásával kapcsolatban, ami a "kellene" jelentéssel bír. Ugyanakkor a Duetto névválasztásánál is hasonlóan új volt a név, a nyertes pedig, aki a Guidobaldo Triomfi névre hallgat, megkapta a legelső Duettót. Hasonlóan bánásmódot biztosít az Alfa a verseny győztesének most is, igaz nem egy "Juniort", hanem egy Spidert nyerhet a szerencsés névadó.

A hivatalos, de mégsem hivatalos Juniorral foglalkozó blogon egyértelműen a Junior név mellett foglalnak állást az eddig komentelők.

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi