Made in China?

2007-05-12  Alfa Amore
Autók onnan, ahol az autógyártás rabszolgamunka? Az olcsó munkaerő szele már Sergio Marchionnét is megcsapta; Kínába telepítené az Alfa gyár bizonyos részeit.
Hírek >> 2007  

A pletyka valóságtartalma abban merül ki, hogy a Fiat márkát Kínában is piacra kívánják dobni és ehhez a Chery nevű céggel kötöttek együttműködési megállapodást. Ez azonban információink szerint nem tartalmazza az Alfák gyártását, csupán a kínai Fiatokba szerelt motorok gyártását.

Utóda akár Kínában is készülhet...
Sergio Marchionne viszont volt olyan bátor és eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha a megnövekvő kereslet jegyében Alfákat is összeszerelnének a távol-keleti országban. A részletekről csak találgatások láttak napvilágot, de Marchionne fantáziája olyannyira gazdag volt, hogy nem átalkodott megjegyezni: még az is elképzelhető lehet, hogy a jövő Alfáit Kínában fejlesztenék ki.

Évi 30-35 ezer darab 159-est gyártanak le Kínában két év múlva - értesült az Automotive News.

Az Automotive News értesülései szerint sor fog kerülni arra, amiről eddig csak pletykák voltak. A Fiat Auto szorosabbra kívánja fűzni együttműködését a Chery-vel és a Palio után a 159-es Alfákat is kínában szerelnék össze.
2009-től 30-35 ezer darab Alfa gördülhet ki a kínai gyártó szalagjairól, minőségüket tekintve pedig azért akad némi félnivalója a Fiatnak. A Palio gyártása már megkezdődött a Cherynél, de évente alig 30 ezer darabot értékesítenek. Mindez jórészt a gyatra összeszerelési minőségre vezethető vissza.

Írta:
Alfa Amore