Limitált kiadás készül a Quadrifoglio modellekből

2023-04-13  Alfa Amore
Az Alfa Romeo a lóhere 100. évfordulóját ünnepli a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio modelljeinek limitált, immár 520 lóerős változataival, amelyekből csak 100-100 darab készül!
Hírek >> 2023  

A zöld négylevelűt először 1923-ban, a Targa Florio körversenyen rakatta RL-jére Ugo Sivocci azért, hogy szerencsét hozzon neki a versenyen. A babona bejött, Sivocci ugyanis abban az évben megnyerte a híres olasz körversenyt. A lóhere szimbólum azóta egyre inkább összeforrt az Alfa Romeóval, a legsportosabb modelleket jelölték a QV-emblémával, a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio változataira pedig gyakorlatilag önálló modellekként tekint a gyár.

A lóhere 100. évfordulóját most ezek speciális változataival ünnepli az Alfa Romeo, amelyekből csak 100-100 darab készül. A “Quadrifoglio 100° Anniversario” modellekbe már az alapmodelleken bemutatott hármas osztású LED-mátrix fényszórók és a teljesen digitális műszerfal kerül, amelyeket a Giulia és a Stelvio 2023-as alapváltozatain már megismerhettünk.

A digitális műszerfal az eddig ismert három nézeten túl egy egyedi, csak a Quadrifogliókban megjelenő témát is kapott, amely a Race-mód aktiválásakor látható. A limitiált modellek egyedi hímzett lóherés bőr műszerfalat, a bőr/alcantara ülések aranyszínű varrást, arany féknyergeket kaptak, az autó oldalán a lóhere pedig a korábban már bemutatott évfordulós változat, amely arany szegélyt kapott az 1923-2023 évszámokkal. Érdekesség, hogy ezeket a bőr/alcantara üléseket már egy ideje nem lehet rendelni a Q-khoz, míg egy időben a Veloce Ti felszereltségi szinten a normál Giuliákhoz is adták. Most újra megjelent, kérdés, hogy a nem limitált Quadrifogliókon megmarad-e a jövőben...

 

A V6-os duplaturbós motorok teljesítménye ezekben a modellekben már 520 lóerő. A hajtásláncot mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű egészíti ki, amely ezen a különleges bevezető szérián debütál. Ezt a kulcsfontosságú komponenst a Giulia GTA-val szerzett tapasztalatok alapján hangolták be: alkalmazása nagyban javítja a jármű viselkedését és erőátviteli képességét, optimális nyomatékátvitelt tesz lehetővé, továbbá fokozott stabilitást, dinamizmust és kanyarsebességet tesz lehetővé.

Ezeken a limitált autókon széria az Akrapovic-kipufogórendszer is.

Az évfordulós modellek Montreal zöld, Etna piros és Vulkán fekete színben lesznek megrendelhetők.

A Quadrifoglio Giuliából és Stelvióból nem ez az első limitált széria, készült belőlük NRing kivitel (2018-ban) és Alfa Romeo Racing változat is (2019-ben), azok is csak korlátozott darabszámban voltak kaphatóak, amelyek azóta is a gyűjtők féltve érzett kincsei.

A reklámfilmet és a sajtófotókat/videókat Szicília szigetén, Palermóban készítették, hiszen anno a Targa Florio körverseny is a sziget útjain zajlott. A képek helyszíne egészen pontosan a Piazza Pretoria

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

SD2023-09-28 22:15:18 // 32208
Na és mit kér érte? Hogy lehet megbizonyosodni hogy tényleg csinál valamit a kütyüje ami ennyire titkos (értem hogy a rabolók miatt is) de amit magyarázni kell ott a termék nekem nem teljesen ok.

Szóval ha megszakítja a radar, és valahonnan vesz hozzá jelet hogy mikor indítasz, addig ok. Gondolom így működhet.

Végül is egy Relé is elég lehet ha megfelelő szálat húzza meg ikor gyújtást kap az autó.
lieszko2023-09-28 21:10:19 // 32207
Én behúztam, az ördög nem alszik, főleg ha külföldre is jársz, ki tudja hol kell éjszakára otthagynod az autódat.
A legrosszabb a helyzet Angliában, utána jön Olaszország, de vittek el így Hollandiában is autókat.
Amúgy tényleg egyszerű beszerelni.
A srác pedig nagyon korrekt és rendkívül alapos és óvatos, nem ad ki infót bárkinek, előtte bizonyítanod kell, hogy tényleg Giulia-d, vagy Stelvio-d van.
SD2023-09-28 20:14:13 // 32206
Biztos azok vannak és leginkább külföldön (UK, IT) veszélyben akik utcán tartják.
Olvastam olyat akinek kétszer lopták el a Stelvioját.. végül is ha erre szakosodott banda, valószínüleg felszereléssel és rutinnal feltérképezik a környékben lévő autókat.

Minden esetre ha hozzáférhető a radar, onnan pár perc.. ami azért elég tré dolog.
Egyszerűbb mint a kulcsmásolás vagy egyéb trükk.

Másrészről amelyik autót el akarják vinni azt elviszik.
De valami amatőr balfék ha szétbombázza a radart meg a lököst.. az sem derűs tény... még ha nem is tudta elvinni..

Onnan lesz ez szerintem érdekes ha esetleg szálingóznak a külföldi sokat futott gépek, vagy törik őket és lesz igény bontott alkatrészre. Addig amíg ennyire réteg autó, és nagy része garis... és nem is romlanak el:))) addig nincs értelme ezzel foglalkozni.

Ha nem lesz népautó márpedig nem úgy néz ki:) Akkor itthon többet kell érte utazni mint amennyi pénzt lehet vele keresni hogy összeszedje ezeket valaki:D