Már tesztelik az Alfa SUV-t

2012-02-08  Tedi
Lencsevégre kaptak egy magzati korban lévő Alfa SUV-t, már "csak" egy év, és bemutatkozhat az alsóközepes szabadidő-autó.
Hírek >> 2012  

 A képet február 3-án, azaz múlt héten készítették az EXIF-adatok szerint, azt azonban nem tudni, hogy hol. A kasztni ne tévesszen meg senkit, nem egy Giuliettáról van szó, a Fiatnál szeretik korábbi testekbe bújtatni az új modelleket, és így tesztelgetni. Mint ahogy a Giuliettát is sokáig Fiat Bravo köntösbe bújtatva próbálgatták.

Amit a képen látunk az az Alfa első SUV-ja, leánykori nevén szabadidő-autója. Hogy milyen névre hallgat, azt egyelőre nem tudni, valószínleg még az Alfa sem tudja. Végül is ráérnek még vele, a Giulietta is sokáig Milano volt, a MiTo pedig a legutolsó pillanatban kapta ezt a nevet.

Műszaki tartalmáról azonban sok mindent nem lehet tudni, csak gyanítható, hogy a Jeeptől vesznek át bizonyos műszaki megoldásokat, mivel a modell átrajzolva meg fog jelenni a Jeep kinálatában is. A benzines motorok közül várhatóan a 170 lovas 1.4-es, és az 1.8 TBi, a dízelek közül pedig a szintén 170 lovas 2 literes egység szolgálhat a karosszéria alatt.

Érkezése valamikor 2013-körül várható, legalább is legutóbb erre az időpontra tették az alsóközepes modell érkezését.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi