Még két SUV jön a Stelvio után

2017-02-20  Tedi
A Stelvio után másik két SUV is érkezik az Alfa Romeóhoz 2018-ban és 2019-ben - jelentette be Baloccóban Sergio Marchionne.
Hírek >> 2017  

Az Automotive News szerint a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vezérigazgatója erről a Stelvio bemutatóján beszélt az Alfa Romeo tesztpályáján, ahol bloggerek nézhették meg a Stelvio Launch Edition verziójának egy példányát.

Marchionne elmondása szerint az egyik kisebb, a másik pedig nagyobb lesz, mint a Stelvio, így az X1-es és az X5-ös BMW is konkurenciát kaphat Milánóból. Az eddigi hírek szerint az egyiket Torinó mellett gyárhatják majd, a bemutatók 2018-2019-ben várhatóak.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy az új modellek milyen műszaki alapokon épülnének fel, feltételezések szerint a kisebb a Giulia rövidített padlólemezét kaphatja és Cassinóban szerelhetik össze, csakúgy, mint a Giuliát és a Stelviót. A nagyobb viszont a Maserati Levantéval közös műszaki alapokat kaphat és így ez lenne az a modell, amelyet Torino Mirafiori városrészében, a régi Fiat-központban lévő gyárban raknák össze a Levantéval közösen.

Az internet népe a nagyobb verziót már el is nevezte Brennerónak. A Stelvio a Stelvio hágóról kapta a nevét, amely a keleti Alpok legmagasabban fekvő útja. A Brennero a Brenner-hágó olasz neve, amely Olaszország és Ausztria között húzódik.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

Giuntini2018-01-22 23:58:08 // 22251
Jó volt az utolsó Backstage, én is személyesen ismertem Zsoltit, hiszen rengeteget jártam a Boldizsár utcába, de akkor én még Cromákkal. Jók voltak a sztorik, azért mint 159 tulaj, én nem nevezném a legmegbízhatatlanabbnak a 159-et, hiszen futóműben és összerakásban messze felette állt mindig elődjének. Valóban a JTS motorok kritizálhatók, de dízel fronton ugyanazokkal a problémákkal szenvedtek, mint bármelyik német prémium márka. Én még kíváncsi lettem volna az új Alfákkal kapcsolatos véleményére.
Kazes☻2018-01-14 21:01:05 // 22249
Már épp kérdezni akartam, hogy hol a 6.?! :)