Hiperoxid - főkép
>> SzervizAlfa 156 2,4 JTD // 2007-12-16

Elkezdett akadni a kuplungom szóval mentem a szervízbe és jól megnézték. A diagnózis: kuplung főhenger ha jól mondom. Pénteki nap sikerült csak bemennem és Menyussal megtárgyaltuk, hogy csak jövőhét szerda, szóval jöhetett a "földönfutás" vasárnap BP-re :( Hétfőn felhívtam a szervízt más ügyben. Hát nem is hittem el: a megbeszélt időpont ellenére Menyus nekilátott kicserélni a dolgokat és még Vasárnap is dolgozott a kocsin, h aznapra készen legyen nekem. De csak hétfőn tudta befejezni. Útközben kiderült, hogy munka henger is tropa és a csövek is szóval az is csere. Valami idióta, aki előzőleg szerelte a kocsit a munkahenger tömítését fordítva rakta össze meg ilyen apróságok. Tudnék mit mondani ennek a kontár embernek az biztos. Ráadásul valószínű ahonnan vettem a kocsit, észre vették mert jó alaposan meg volt grafit zsírozva az egész mindenség...elég tré hozzáállás, de annyira meg sem lepődtem igazából.Jah és a gázolaj órám i ki lett cserélve!!

A lényeg, hogy ismét csak köszönetet tudok mondani drága jó Alfás szerelőmnek Menyusnak és csapatának!!Aki Eger és környékén Alfázik az bizalommal forduljon hozzájuk! Ha kell tudok elérhetőséget adni is!!!

 
>> SzervizAlfa 156 2,4 JTD // 2007-12-16

Újabb kopott alkatrészek kerültek a kukába és szép frissek a kicsikébe :D..Bal első felső lengőkar kormáyn gömbfej és egy új termosztát így már végre jó a hőfok. Le lett cserélve a hűtőfolyadék is kb mert elég sok elment a termosztát ütlegelésnél.

 
>> SzervizAlfa 156 2,4 JTD // 2007-11-02

Ma megtörtént az első kötelező szervíz a vétel után. Vezérműszíj, feszítő görgő, tartó görgő, vízpumpa, hosszbordás szíj. Meg ki lett cserélve a jobb első ablakemelő kapcsoló is ami eltört..
Meg lógatták a futóművet is, cserére ítélve: bal első felső lengőkar, axiál gömbcsukló és 2db hátsó hátsó kereszt lengőkar. Nagyon jó hangulatban telt a csere, igazi Alfa Romeo-s környezetben...bár egy FIAT és egy Lancia is volt a 166, 164, 2db 156 és az én JTD-m mellett. A műhely teli volt Alfás jelekkel és Alfa logós munka ruhában dolgozó szerelőkkel...Nagy köszönet Menyus-nak és csapatának!!Aki Eger és környékén Alfázik azoknak csak ajánlani tudom!!!

 
>> EgyébAlfa 156 2,4 JTD // 2007-10-17

A matricákon kívül elkészült az Alfa szerelem tagadhatatlan jele is. Az alap elgondolás a piros póló volt, de aztán még is maradt a fekete, ami aztán jó döntésnek bizonyult. A póló elejét egy Alfa jel díszíti a bal karon, pedig egy Amore-s sárkány tekereg. A póló hátuljára a 156 hűtő maszkja került föl 20*17 cm-es nagyságban, közepében full színesben az Alfa Romeo logó. Az ezüst dolgokat közepes csillámokkal tarkított anyagból készítettük! A Saját pólómon kívül Márk barátomnak is gyártottunk egy pólót születés napjára remélem örülni fog neki bár még nem itt van az nap, de holnap meg is kapja :D.A jobb anyag felhasználás végett készült egy Harmadik készlet is amit egy L-es méretű pólóra vasaltunk fel..fölraktam az adok veszk részbe!

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2,4 JTD // 2007-10-17

Mai nap végre elkezdtem szépítgetni a vasat. Első lépésként matricákat kapott: Az első indexek alá két amore kígyó került hátra a jobb féklámpa alá, pedig egy racing flag-es quadrifoglio. A matricákat homokfúvott fóliából készítettük el. Az anyagnak van némi áttetsző tulajdonsága és apró csillámok is találhatóak benne. Ennek eredményeképpen teljesen jól beleillik a kocsi fényezésébe. Minden jel vektor grafikusan lett rajzolva az eredeti jpg-k alapján. Ezután plotterrel vágtuk ki a mintákat és már mehetett is fel a kocsira. Maradt egy teljes készlet a matricából,meghírdettem az adok vszek részlegben!!