DobosHunor - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 2.4 JTD // 2014-09-10

Egy nyári meleg napon mikor tele lett a tököm, hogy ha meleg van akkor érezhetően lassabb a kocsi, na akkor eldöntöttem, hogy kell a nagyobb cooler a kocsiba :)
Be is szereztem a dolgokat (turboworks által nagyobb cooler, szilikon csövezés, meg a többi nem olcsó gagyi alkatrészekből), majd kértem időpontot Zoliéknál és elkezdtük a projektet délelőtt 10 órakor. Rengeteg mérés, szerelés, meg miegymás után indult az alkatrészvadászat. Miután beszereztem mindent, jöhetett a beszerelés. Nem volt egyszerű megszenvedtünk vele, de kész lett hajnali fél 1kor!
Jó kicseréltünk 2 féltengelyt is meg a rajta lévő gumiharangokat is!
Minden tiszteletem a srácoké! DZ tuning!

 
>> AutóápolásAlfa 156 2.4 JTD // 2014-08-23

Eljött a szokásos péntek esti tali a Lurdynál előtte pedig egy kis tisztogatás meg ilyesmi :) Csak is így mosunk verdát! :D

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.4 JTD // 2014-08-20

Napokban unatkoztam kicsit aztán kiugrottam a srácokhoz kis szerelgetésre!
A tükör tartója igen csak ledobta magáról a festéket azért gondoltam egy kis színmegújítás jót tesz neki. Felcsiszoltam, alapozó, aztán kapott egy kis ezüstöt. Meg ha már arra jártam akkor lefújtam a ködlámpa műanyagját is! Szerintem elég vad lett :)

 
>> SzervizAlfa 156 2.4 JTD // 2014-08-10

Kicsit nyikorgott az első fékem gondoltam kicserélem a pofákat. Kapott egy szép kis szettet (nem az olcsóbbikból!) :D

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.4 JTD // 2014-08-05

Egy autó amin mindig van mit csinálni főleg ha az embernek le van ültetve a kocsija.
Hát úgy néz ki, hogy a szar Pesti utaknak hála, egy akkora kátyuba mentem aminek hála vennem kellett 2 új gumit, a felniket görgőztetni kellett, és ennek tetejében az olajteknő is megrepedt. Beugrottam Zé csapatához aztán orvosoltuk is a problémát. Ennek hála kiszakadt a féltengely gumiharangom is. Azt majd a későbbiekben ha ráér a csapat megint :)

Ja mondtam már hogy I Love Budapest? :D

 
>> SzervizAlfa 156 2.4 JTD // 2014-07-12

A tegnapi nap folyamán meg ejtettünk egy nagy szervizt az Alfán :) Vezérlés csere, olaj csere, meg volt még egy-két apróság. Stab pálcák, féltengelyek, ilyesmi :) meg ha már úgy is arra jártunk a nagynyomású felújítva!
Köszönet Z-nek és csapatának csak így tovább srácok!

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.4 JTD // 2014-06-17

Bekerült végre a láda, az oválok és egy nem gagyi minőségű kábelezés!

 
>> SzervizAlfa 156 2.4 JTD // 2013-11-02

Mint kiderült az üzemanyag nyomásszabályzó érzékelője ment tönkre. Hála Manky alfás kolegának sikerült rájönni a bajra! Meg ha már ott voltam lent rá is írtunk egy fain chippet. Hát amit ez a kocsi most művel valami eszméletlen! Nagyon szépen köszönöm neki a segítséget, csak kár hogy ilyen messze lakik tőlem! :)

 
>> SzervizAlfa 156 2.4 JTD // 2013-10-10

Turbó csere után jöhetett az új hiba kijavítása! Magas fordulaton valamiért leállt magától az autó. Szétszedtük az egész üzemanyagrendszert, a tankot kitakarítottuk ultrahangos mosást végeztünk rajta, de semmi. Elektromos dolgokat átnéztük kicseréltünk pár dolgot ott is, de semmi. Maradtak az injektorok, ahol mint kiderült 1 db rossz nyomás alatt. Úgy, hogy azokat is cseréltem. Most már remélem semmi baj nem lesz a kocsival! :)

 
>> SzervizAlfa 156 2.4 JTD // 2013-09-26

Megvettem az autót és hát 2 nap után megadta magát a Turbóm. Sajna ezt cserélni kell plusz egyúttal akkor már a kötelezőket is lerendezem. Szűrők, olaj meg ilyesmik..
Szereztem magamnak egy nagyon jó állapotú 2000km ment Garrett turbót. Remélem ez majd orvosolja a dolgokat és jó lenne ha tovább hajthatnám a kicsikét :)
Ki is lett cserélve mentem is vele, nagyon szépen húz. Már csak az üzemanyag nyomásszabályzót kell cserélni.