Mutasd

>> Egyéb2022-08-19

Pár éve kölcsön kaptunk egy EREDETI ELM327 interfacet(1 kép)
Tökéletesen kommunikált a Multiecuscan programmal, (olvasta a hibákat, lehetett proxyt rendezni, modulokat aktiválni, kényszer regenerálast végrehajtani, kulcsot tanitani stb...)
Néha olajcsere nullazásra használtuk aztán ment vissza a polcra.

Pár hónapja vissza adtuk, persze hogy másnap kellett volna...
Bár van több programom és interfaceem is (autocom, delphi, wow stb...) a Ducaton csak a Multiecuscanen tudom megnézni a korrekciót
Illetve a 159-en proxyt rendezni.

Korábban már rendeltem a 159 rádiójához egy (kínai) kicsi kék Bluetooth elm327-et, természetesen a legalapabb programokkal sem kommunikált. Aztán rendeltem egy másik szintén kínai kiolvasot ezzel már működött a Torque nevű program ami a rádióra lett telepítve.
De egyiksem működött a Multiecuscanel

Így hát gondoltam hogy nefussak felesleges köröket rendelek egy EREDETI ELM327 interfacet... 1 éve nézegetem az oldalukat de nem lehet rendelni... Most meg már nem is elérhető az oldaluk.

Bár megfogadtam nem rendelek több kínai kiolvasót de azért csak rádumáltam magam egy ujjabra, egy Wi-Fi Elm327re az oldalon csupa jót írnak róla, lehet a NASA is ezt használja. Megrendeltem, megkaptam bedugtam a ducatoba és az összes műszer meghülyült, a mutatók kiakadtak... Nem is próbálkoztam vele tovább.

Egy ismerős ajánlotta a kkl vagcom interfacet, neki szuperül működik de ő csak hibákat olvas vele. Mondom akkor rendelek én is. + piros, sárga, zöld fiat kábeleket. Megkaptam a motor vezérlővel valóban szuperül kommunikál, végre megtudtam nézni mennyit korrigálnak a porlasztók. Mentem hogy a 159en proxytrendezzek de ezzel a kábellel nem lehet...
Össze dugtam a sárga fiat kábellel de csak elm327 vagy odbkey-el engedi. Szuper... Még jó hogy az értékesítő oldalán azt állítják hogy ezzel proxyt is lehet rendezni...
Felmentem a Multiecuscan oldalára ahol részletesen levanírva hogy mivel kommunikál, hát pontazzal nem ami nekem kéne...

Mivel az oldalon van egy leírás hogy módosíthatjuk az ELM327 interfaceeket, gondoltam a fényképek és a leírás alapján én is módosítom. Módosítottam volna... (2kép)

Végül az oldalon található tesztelt interfacet találtam ebayen
Megrendeltem, ma megkaptam. Nem vártam tőle semmit, ugye ez is egy kínai interface... Össze dugtam a laptoppal, nem is kellet telepíteni a drivert rögtön felismerte. Multiecuscan rögtön megtalata, megfelelően működik!
Rá mentem a motorvezérlőre és kapcsolódott hozzá!!!
Nem hittem a szememnek hogy találtam egy olyan eszközt ami eltudja végezni azt, amire tervezték. Rá mentem a proxyrendezésre na itt már fogadtam hogy elfog bukni DE hibátlanul végre hajtotta!!!
Szóval ha más is hasonló cipőben jár:



https://www.ebay.com/itm/284480796631?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=ivig6yjisry&sssrc=2349624&ssuid=gvg-XWLqRqK&var=&widget_ver=artemis&media=FB_MSG