Blog >> q4 >> hifi

>> Tuning és extraszasza911 // Alfa 155 Q4 // 2014-05-15

Még tavaly történt, hogy véglegesítettem a hifi kérdést. Maradtam a klasszikus elrendezésnél, elöl egy komponens szett, a csomagtartóban mélyláda. Alpine-Helix-Audison-Focal darabokból áll a rendszer.
Szépen szól és ha kell hangosan is. Legalábbis amennyire nekem kell. A csomagtartó persze eredeti funkcióját teljesen elvesztette.

>> Tuning és extraDESQE // Alfa 155 2.0 16V Turbo Q4 // 2009-08-16

Öszintén szolva nálam a hifi nem a hangerőnél kezdődik az autóban, igaz az se egy utolsó szempont. Nálam a hangminőség és a hangzás a mérvadó, ezért anno már a Puntóm-ba is erre törekedtem. Egyenlőre még nem sikerült elég időt fordítanom a hifi beépítésre, ideiglenesen összeraktam egy instalt, hogy szoljon valami. Igaz a 70-es nyilt rendszer erősen túlkiabálja a jelenlegi instalt. :)
A műszerfalban fent elhelyezett gyári hangszórók szolgáltatják a kis Q4-emben az első szett szerepét, hátúl a kaaptartóban Alpine 690A ovál hangszorók muzsikálnak. A zenéért pedig egy Alpine CDA-9815RB fejegység ügyködik. Ideiglenesen mondhatjuk kielégíti a zenei elvárásaimat, de a nyáron amint lesz szabadidőm orvoslom a számomra kényes dolgokat. Ilyen példáúl a kocsiban a hifi kábelezése... A tápkábelezése és a hangszórók újrakábelezésvel kezdem... Folyt. köv.....