Blog >> rpm

>> EgyébATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2015-12-06

Rádugtam gépre kíváncsiskodni...találtam egy ilyen hibát, szerintem ez már elég régi, mert nem tapasztaltam semmit...eddig. :P Remélem nem jön vissza a hiba.
A fejében 230ezer km van, óra szerint 235...lényegtelen. :)
Nem találom az ELM kábeleket, szóval várok egy új rendelésre, majd átnézem, hogy miket lehet matatni és miknek az agyában.

>> Szervizcortx // Alfa 146 2.0 TI // 2010-04-21

Menet közben az autó leállt mikor elérte a 90°C-os hőmésékletet. Eleinte vezérműtengely jeladóra gondoltam, mert a főtengely jeladó fél éve lett cserélve (igaz használtan vettem 2000 Ft-ért), meg azt hallottam több helyről is, hogyha a főtengely jeladó a hibás, akkor nem áll le az autó menet közben, csak nem indul be egy ideig míg le nem hűl a motor. Hát lényeg a lényeg, kiolvastattam a kompot és mégis csak főtengely jeladó volt a hibás. Utángyártottat vettem belőle,de újat. Nem is áll le azóta, elég alaposan kipróbálgattam.

norbee kolléga javaslatára megvizslattam az rpm jeladót rögzítés szpontjából, és meg is tisztítottam kicsit, de nem változott semmi (megtorpanás)... :( de legalább szép tiszta lett, megszabadítottam az olajos kosztól :)