Ez egy lehetőség .Csak az biztos hogy a gyári helyére akarok valamit.Még filózok egy 20-cm es hangszóróval szerelt reflex ládán is. Aztán egyszer majd lesz valahogy.:)
"Egy kis átalakítással meg lehetne tuningolni ,üvegszállal megerősíteni a ládát ,felhangolni ,a hangszórót kicserélni stb."
Ez érthetően fogalmazva azt jelenti, hogy addig farigcsálsz rajta, míg építettél egy új ládát. SZVSZ a gyári ládát max. formázó mintának lehet használni egy új építésekor.
@Piritu A 30cm talán túlzás lenne, amúgy simán berakhatod, a hang megtalálja majd a kiutat. :)
Valami rémlik a végfokról. A mélyláda izgalmasabb lenne közelről, ha jól tudom 165-ös mélynyomó van benne, akkora kéne a Pók-ba is a gyári helyre. Hány Wattos lehet a gyári Bose hangszóró?
Ha talpraáll a Pók megvizsgálom hogy egy 200-as nem férne-e be némi farigcsálás után. Azt szeretném ha kívűlről nem lehetne látni semmit.
Mi van ha egy 250-300 mm-esmélyhangszórót teszek egy 180 mm-es lyuk mögé?
Ha nagyon belemélyedek akkor a fejegységtől kellene kezdeni ,és végig mindent cserélni,de pont azt szeretném megúszni hogy a kocsi gyári dolgai/kárpitok/ ne nagyon legyenek megbontva. Tehát valami kompromisszum kell. Még nem nagyon volt időm megnézni hogy a gyári láda helyére ,gyári vezetékkötegre nem e lehet rákötni a mélyládát meg az erősítőt . De gondolom a tápkábelt se vitték túlzásba . A másik meg hogy a gyári fej rca-csatis vagy van más lehetőség az erősítő bekötésére.
Régebben tettem be róla képet és Bang & Olufsen-ről is. (Utóbbi egy fokkal komolyabb, kapcsolóüzemű végfokokkal. És egyben ez a maximum, amit az Audi kínál. Papíron 505Watt. Hiszi a piszi...)
(Az asztali gépemen vannak a képek, úgyhogy perpill. sajnos nem tudom őket újra betenni.)
Az én szememben ez egy elég gyenge érv. Most akkor hifiről van szó vagy, a plug-n-play megoldások nyújtotta kényelemről. Utóbbinak kevés köze van a hifi-hez.
Amúgy továbbra sem értem, minek egy gyári erősítőt eröltetni. (Elárulom: a gyári Bose végfok jó eséllyel ugyanannyi teljesítményt tud szolgáltatni, mint a rádió végfoka. Szedtem már szét nem egy Audi-Bose-t és max a nagyobb hűtőborda szólt mellette. Amúgy ugyanazokat a végfokic-ket találtam bennne, mint a rádiókban.)
Ma elmentem a Hivi hangszórókért ,még csak szobában próbáltam ,de az árukhoz képest meglepően szépen szólnak sőt ! ,a Pioneer szekrénybe került .
Hétvégén a helyükre kerülnek .
hello, tanácsot szeretnék kérni.... mostanában elég sokat szemezek egy JBL GT5-12 es mélynyomóval.... szerintetek milyen? van valakinek valamilyen tapasztalata?
Skacok nem tudja valaki véletlenül hogy mitől lehet az hogy az erősítőben randomszerüen kimennek a biztosítékok?
Azaz nem kiszamítható mikor következik be...
az erősítők fixen rögzítve,kábelek nem mozognak... mi lehet a hiba?
lnmár rarra gondoltam hogy a ládát szétkapom eés megnezem annak a belsejét neme ott húz át... más ötletem nincs...
vagy esetleg az erőlködőben lehet valami?
Óvatosan feszegesd körbe....az egyik fele kipattan,mert csak egy meghajlított fém lemez tartja.....aztán amelyik fele kijön,arra megtolod...a másik felén azthiszem egy műanyag fül van.
Ha jól emlékszem akkor hátrafelé....tehát elvileg a magassugárzó felőli részét kezd el "feszegetni"....valami vékony műanyag lapot javaslok erre a célra.
Ne aggódj...a legtöbb autóban ilyen,gagyi műanyag van...
A kilincs+magas hangszóró panelt ,merre kell kipattintani a csavart kiszedtem ,de nem akartam nagyon feszegetni nehogy eltörjön. Az ajtóban lévő hangszóró nem egyszerű MŰANYAG kosaras nagyon gagyi.
Hideg van az autóban mikor nem működik? Ha már bemelegedett a beltér és a lejátszó megállítodaz autót kikapcsolod a rádiót. És utána ha bekapcsolod a rádiót akkor műkszik rendesen? Mert akkor lehet hogy csak egy ellenállás vagy valami, kis cucc.
Vaghy esetleg érintkezési hibája van. kontaktsprével fujkáld meg a csatikat, mozgasd át az összes vezetéket az aksitól a rádióig.