Fórum >> Típusok >> 164-166

FRob2010-06-14 17:00:44 // 51190
kiváncsi vagyok mi lesz az eredménye

én meg még mindig kergetem hol a tökben lehet a biztije a csomitartó ajtóban lévő pilácsnak

valakinek ötlet?
minden müxik kivéve ezt...

hja igen, mivel mióta nállam van az oto nem ment a mikrokapcsi a hátsó zárban, aki esetleg beijedne mert akku lemerül és nem nyílik a csomitartó, az csak rendesen tekerje meg a kulcsot, nyílni fog, ebben az esetben mechanikusan fordítod az egészet, érdemes köben kicsit lenyomni a csomitartót...
Smith2010-06-14 16:50:42 // 51189
Igen, nekem is így rémlett de Soti szerint ha azt húzom le ami szar, akkor a többinek remekül kell működnie.

Mindenesetre szombaton kezdem újra az egészet, és lehúzásos próba is lesz, meg motorpucolásos is.
FRob2010-06-14 11:03:16 // 51188
a zárt állapotát ellenörzi
tehát ha lehúzod a csatlékot nem biztos hgoy rendben müxik, mert ha szerinte nem zár le akkor visszalöki a többit...

minden esetre mint írtam nekem azóta frankón megy
alfatech2010-06-14 10:50:52 // 51187
Szia Don!
Egyelőre bontott ABS kocka híján a műszerfalnál kezdtük a hiba okának feltárását. Kapcsolók szét-össze, kontakspray, stb. Szervizben működött is. Ahogy én beleültem, megint világított az ABS és a (!)
Viszont azt figyeltem meg, hogy hidegen nem csinálja. Olyan, mintha a hőtől pusztulna el. Ma pl kora reggel indultam, autópályán végig működött 100 km-en át. Ahogy a dugóban megálltam, megadta magát. Az is lehet h akkor, amikor a ventillátor bekapcsolt, mert ilyet már figyeltem meg. Indítás után nem jelez vissza, de ahogy pár mp múlva a klímakompresszor bekapcsol, abban a pillanatban jelentkezik a hibajelenség.
Nem értek az elektromossághoz, de nem lehet hogy a feszültségváltozás kihat rá?
Soti2010-06-13 23:22:04 // 51186
Ha a rossz zárról lehúzod a csatit, akkor meg kell szűnnie a hibának. Annak az 1 ajtónak a kivételével mindegyiknek nyitni és zárnia kell rendesen, mivel arról az ajtóról nem kap semmiféle utasítást. A központi vezérlő figyelmen kívűl kell, hogy hagyja!
Smith2010-06-13 21:22:29 // 51185
Nos, köszönöm a jótanácsokat, már látom csodálatos jövő szombatomat..... :)

Ezt a lehúzós dolgot nem bírtam követni, biztos az alkoholszintem miatt :D

Szóval ha jól értem akkor egyesével lehúzom a zárakat az elektromos hálózatról, és amikor azt húztam le amelyik rossz, akkor a tünetek nem fognak változni. Ugye?

Csak ez így most azért érdekes nekem, mert ha mondjuk kihuzom a jobb elsőt, és megpróbálom bezárni, akkor simán vissza kell nyitnia hiszen érezni fogja hogy azt nem tudta bezárni. És akkor megint ugyanitt leszek. Vagy nem? :)

A másik dolog is tetszik, a motor pucolós. De ha jól érte az eddigiket, akkor a hátsó ajtózárak nem tudnak bekeverni, mert azok passzívak, nem adnak visszajelést a pöcök állapotáról, végálláskapcsoló sincs bennük. Mondjuk ebben az esetben nem tudom miért van benne 2 kapcsoló? Egyik azt néze be van-e rendesen téve az ajtó, de a másik mit csinál?
tipoatti2010-06-13 19:28:22 // 51184
lehet, hogy támadok! ;)
FRob2010-06-13 18:08:04 // 51183
az ajtózárakkal kapcsolatban

mezei egyszerű hiba , legalább is nekem, ua a csinálta mint a leírtak, vagy nyit vagy zár vagy egyikse
balhátsó ajtóm művelte ezt a dolgot, szétkaptam mint ahogy a többiek szegecs egyéb furkálás, egy dolgot csináltam az egész zárank még pedig a kis motor kummutátorát és a kicsi bronz keféket smirgliztem fel, mert hogy hot dzsuva volt mindkettő.. ez lassan egy éve történt azóta is kivállóan működik a zár

összerakása a kis mocinak nem egyszerű de nem is bonyi.. kis kézügyesség kel hozzá mert a bronzkeféket széjjelebb kell húzni hogy a kommutátor rész beférjen a kettő közé, de ne nagyon mert akkor meg úgy marad és nem megy megint csak, szerintem mindegyik zárnak ez lehet a baja legalább is a csomagtér ajtón kivül...
Andy2010-06-13 17:50:01 // 51182
Én voltam az a szerény aki ezt anno megpendítettem. Mondjuk nem mostanában inkább tavaly, mikor folyamatosan ezzel szívtam. Viszont attól mert jó a kocsid holnap még átjöhetnél egy sörre! :)))
tipoatti2010-06-13 17:46:12 // 51181
Arno-nak hála a beszerzésért, Zsolti75-nek a beszerelésért... ÉS MŰKÖDIK végre az autón a zár!!! :) Nem tudom, melyikőtök említette itt nemrég, hogy a jobb1 lehet a "vezér" zár, de a csere után működik a jobb hátsó is hosszú idő után - úgyhogy lehet, hogy helyes az elmélet!
Soti2010-06-13 15:13:10 // 51180
Le kell venni az ajtókárpitot . Egyesével lehúzod a csatikat a zárakról és megpróbálod bezárni. Amelyik zár ki van iktatva (elektromosan) és zárásra nem nyit vissza , vagy fordítva az lesz a rossz!
tipoatti2010-06-13 13:25:01 // 51179
Az asszony kocsijában is sikerült már nyögvenyelőssé tennie a bal hátsót, szóval igazi profi. :)))
tipoatti2010-06-13 13:23:58 // 51178
A jobb hátsó nekem is tré már jó ideje - a lányom addig-addig nyúzta-tépte-fingatta, amíg megadta magát. Inkább meg sem csináltatom, a Kisasszony kb. pont 5 perc alatt nyírná ki szvsz. ;)
Smith2010-06-13 12:05:35 // 51177
Esetleg ha van valakinek egy első oldali zárja, akkor rá tudnám dugni, és végülis nem kell ahhoz hogy a megfelelő oldali legyen. Kézzel lenyomom a zárat mintha becsapnám az ajtót és kész. Szóval ha van valakinek ilyen, ha el tudná küldeni pár napra, természetesen állom az odavissza postaköltséget! Vagy ha nincs messze elugrok érte.
Smith2010-06-13 12:00:11 // 51176
Jómagam is ellene vagyok mindenféle kókányolásnak, és boldogan cserélnék zárat, ha tudnám hogy a bal vagy a jobb oldali rossz.

Arno:

Tegyük fel, minden zárva. Megyek a kulccsal, kinyitom, jobb első, jobb hátsó semmi, bal első és bal hátsó kinyit, majd visszazár magától.

Minden nyitva: kulccsal elfordítom, a bal oldal szintén kussol, meg se nyikkan, bal első és bal hátsó lezár, majd visszanyit.

Amikor le volt szedve a jobb első kárpit akkor tudtam kézzel húzigálni a pöcköt. Ha lenyomtam akkor a vezetőoldali is leugrott, meg a vezetőoldal mögötti is, de rögtön visszanyitott. Szóval a jobb első is érzékeli a kézzel húzgálást, de Ő maga sosem mozdul. A jobb hátsó meg semmikor meg se nyikkan.
Pedrus2010-06-13 11:17:15 // 51175
üdv minden nagyvad tulajdomosnak!
Arno1662010-06-13 10:29:06 // 51174
Most azon agyalok meg lehet-e kulonboztetni melyik a rossz a JE, BE....

ha kezzel zarod J/B oldalon ugyan azt csinalja, visszanyit?!
Arno1662010-06-13 10:27:35 // 51173
Ott csak az RF vevo van szerintem. -> DTE cd, abbol kiderul h a vezérlő is az-e.
Sztem nem az a baja amúgy.

Ha nem a kp zár, akkor a kábel a sanszos.
Mérd ki a záron levő csatiktól az ajtócsatlakozásig.
Soti2010-06-13 01:37:58 // 51172
Nekem a 146-mal vollt ilyen gondom és amíg a jobb első zárat ki nem cseréltem, a központival komplett addig ugyanígy szívtam vele. A lényeg az, hogy amikor ki van szerelve, mechanikusan kifogástalanul működik, de bent a helyén megakadt az egyik retesz a zárban és vagy nem nyitott, vagy nem engedte bezárni. Szerintem biztos, hogy valamelyik első záraddal lesz a gond, mert csak azok a vezérlők.
András bácsi2010-06-12 19:51:17 // 51171
Az okát nem tudom, de egy ideig próbálkozik csak, utána végleg megáll a zár.
Én továbbra sem hiszek a mókolásban: egy ideig talán jó, de ezzel indul az állandó kárpit le-fel mizéria, és szinte biztos, hogy akkor nem zár be, amikor ott kell hagyni valahol. Új zár, aztán az kitart megint jó pár évet. Szerintem.
Smith2010-06-12 19:28:16 // 51170
Az ajtó kábelköteg merre megy? Hova csatlakozik? Komolyan mondom képes leszek holnap újra szétszedni :(

Tudja valaki hol van a központizár vezérlő? Nem hátul a középső féklámpa alatti részben?
Grando2010-06-12 19:00:01 // 51169
Ezzel a nyitás-zárással én is szívok egy ideje. A kp-zár nyit, de nem zár. A zárást manuálisan hajtom végre.
De nálam az a szitu, hogy a jobb első ajtómnál nem megy az ablakemelő (eddig is hol ment, hol nem), a tükörbehajtás (szintén hol volt, hol nem volt). A kábelkötegre gyanakszom, bár azt cseréltem egy bontottra, amit egy haver elvileg kimért, de talán még rosszabb lett vele a helyzet. A záram új (a régi tuti be volt xarva: ha zártam az autót, 1-2 perc után mindent kinyitott!!!, a diagnosztika is jelezte ezt), a tükör direkt feszkóról kifogástalan, az ablakemelő a gombok nyomkodásakor kattan, de mégsem mozdul.
Szóval a faxom se tudja mi lehet. Bár mondom, a vezetékkötegre sandítok.
Smith2010-06-12 18:45:53 // 51168
Nos, 1 teljes nap szívás után a helyzet elkeserítő. Semmi nem változott, semmivel nem lett jobb, de rosszabb se. Mondjuk nem tudom hogyan lehetne ez még rosszabb :)

Elkezdtem a vezető oldali ajtóval, első ilyen projektem, sokáig tartott, mire minden szétkaptam, kiszedtem a zárat, össze van szegecselve, fúrás, stb. Lényeg hogy kimértem benne az összes kapcsolót, és mindegyik kifogástalan. Mechanikusan a zár tökéletes, kapcsolók benyomódnak, rendesen működik.

Miután ez nem segített, nekiláttam a jobb hátsó ajtónak, mivel az ritkán szokott olyat hogy beragad és nem nyit ki. Azt is teljesen szétszedtem, minden jó abban is.

Ezután folytattam a jobb elsővel, teljes bontás megint, kapcsolók, mechanika ellenőrzése, minden fasza.

Egyedül a bal hátsó ajtót nem szedtem még szét apró darabookra, de nem hiszem hogy pont ez vezetne eredményre. Arno szerint a hátsó ajtók teljesen passzívak, nincs bennük végálláskapcsoló. Valóban nincs. Két kapcsoló van a zárban, az egyik gondolom azt érzékeli hogy zárva van-e az ajtó, a smásikat nem tudom mit csinál.

Amit nem értek, hogy ha meg is van valahol akadva, vagy nem is tudja lezárni a zárat, na de miért nem próbálja meg egyszer se??? Szóval legalább rántana egyet a pöckön, vagy valami. De semmi nem mozdul.

Ha a vezetőoldali ajtót kulccsal mechaniksan bezárom, akkor vissza kinyitja az elektronika. Ha tartom a kulccsal akkor persze úgy marad. Na amikor ezután kinyitom, akkor meg fogja és szépen visszazárja. Természetesen a többi ajtóban ilyenkor meg se nyikkan a zár. A kis makacs ribanc.

Nekem úgy rémlik hogy ha calamelyik ajtó pl. nem volt rendesen bezárva, akkor is próbálta cibálni a zárakat, megpróbálta lezárni az ajtót. Aztán ha nem jött össze kinyitott, de legalább próbálkozott.

És ez egyik percről a másikra ilyen lett, egészen idáig tökéletesen működött.

Nem lehet hogy úgy ahogy van teljesen meghülyült a centrálzár vezérlőm? Vagy mi vezérli ezt? Ugye nem az ICS? Van egy kis külön doboz valahol?

És ha ezt cserélni kell, akkor mi van a bicskakulcsos távirányítóval? Van másik kulcs a centrál elektronikához, de akkor meg az immo bukta. Micsoda szopás :(
Longman2010-06-12 09:53:07 // 51167
Erőteljesen ízlésficamos a tulaj..
Szegény '66..
Cro1662010-06-12 08:44:50 // 51166
Jah, és a kárpit alján van még a világítás, de azt akkor is ráérsz kiszedni, amikor már lejött a kárpit..szerintem "belülről" egyszerűbb kivenni magát az izzót, meg a foglalatát.

És még a hangszórót is ki kell venni, mert az alatt is van 1 vagy 2 csavar!

Soknak tűnik, de szerintem ettől olyan stabil, nem nyöszörög a szerelgetések után sem, ha egyszer "megszenvedsz" vele, utána már kb 8-10 perc alatt leveszed, megfelelő szerszámokkal.(pl kell torx csavarhúzó vagy készlet, meg imbuszkulcs)
Cro1662010-06-12 08:15:44 // 51165
BeczA-t kiegészítve:

A légbefúvót (azt a kerek, gumis bigyót, ami a műszerfal-ajtókárpit találkozásánál van) úgy tudod kivenni, hogy jobbra, vagy balra elfordítod,és kijön..olyan , mint a helyzetjelző izzó a foglalatban, bajonett záras.

A nyitó kilincs alatt is van asszem egy csavar.(a kilincs alatt van dugó, alatta egy kis csavar,majd az egész kilincs-keretet ki tudod fordítani,miközben magát a kilincset húzod ..szépen kibújik az az ovális műanyagkeret.és az alatt van még egy. de ha nincs, akkor is ezt a keretet mindenképp le kell venni, mert a kilincs marad az ajtón)

A térképzsebnél a ledugózottat ne felejtsd (én kihagytam először), mert megszívat:))

Jah a fényvisszaverő prizma alatt NINCS..azt ne is akard kiszedni..felesleges.
És a levegőt az ablakra irányító kis műanyagrács alatt sincs..azt se törd el(az enyémet eltörték, gondolom azt hitték,van alatta:(( )
BeczA2010-06-11 22:53:31 // 51164
Hát a vezérlő jelet a két első ajtó szabályozza... szóval csak elől lehet a gond, ha vissza is zárja magát egyből...

Ha kulcsos a jobb oldali ajtód akkor próbáld ki mi tőrténik, ha azt elforítod, vagy belülről becsukva és bezárva minden ajtót, ha rányitsz benlúlről a kilnicsel akkor vajon többi mit csinál... mert ugye ha annak nyitására nyit az összes akkor nem a vezető oldali a gáz, hisz álltalában pont a mozgató motor baxik be és emiatt nem mozog és nem ad jelet sem a töbinek...

Természetesen más vezérlő elektronika is lehet a gond de akkor a komplett zárcserével ez úgy is kiderűl... hisz minden egyben van egy kis dobozban (zár, elektromotor, vezérlő bizbaxok)

Nekem a vezető oldali nem mozdúl ,csak kúlcscsal és emiatt a többi fel -le jár amíg az elektronika le nem tíltja ,ha távirányítóval próbálom kinyitni...

A kárpit leszedése nem túl bonyolúlt..... alúlró szemmel látható csavarok rögzítik, illetve van eldugva az ablakemelőpanel alatt, a térképtartó rekesznél lekupakolva, illetve a légbefújó nyílásnál és a többit már csak pattent fogja... remélem nem hagytam ki semmit.... ;)
Smith2010-06-11 19:08:54 // 51163
Hejhó!

Na engem is utolért a centrálzár mizéria. Ma este nem tudtam kinyitni az autót. Kézileg behatoltam, minden ajtót kinyitottam. Most meg nem lehet visszazárni. A vezetőoldali pöcök lemegy, és visszaugrik, a másik három ajtóban meg se nyikkan a zár.

Arnotól kaptam jótanácsot (KÖSZI !!!), hogy abban keressem a hibát amelyik működik :) Valóban logikusnak tűnik :) Merthogy a vezetőoldali lezár de nem megy végállásba mert nem érzékeli, ezért nem zárja le a többit se.

Holnap szerelés lesz. Ha valakinak van praktikus tanács hogyan érdemes szétkapni, hogyan a legegyszerűbb szétkapni az ajtót, ne fogja vissza magát, mert én még nem szedtem szét ilyet.
FRC2010-06-11 18:49:49 // 51162
Ennyire marha nem lehet senki! 169?
BeczA2010-06-11 18:46:30 // 51161
Nekem majd Zé beteszi később mert most kulcsal még megy.... csak most nincs időm rá hogy kicseréljem és most úgy is ott lesz a kocsi egy darabig nálla...
tipoatti2010-06-11 16:55:11 // 51160
OK., beszéltem vele, és van neki még...
BeczA2010-06-11 16:38:05 // 51159
Van még neki :) most hoztam el....

De amúgy minden zárból kiszedhető az elktromotor és bárhova betehető.... ;)
tipoatti2010-06-11 16:19:52 // 51158
Részvétem, én is tudom, milyen tré ez. :( Már lestoppoltam Arno-ét...
BeczA2010-06-11 01:07:39 // 51157
Arnótól elhozom az övét... de tippnek nem rossz... köszönöm!

Viszont mechanikán belűl nem tudom most melyik részére gondolsz, de nekem csak a kis elektormotor szokott meghalni... eddig szétszedés után vagy kitisztítottam, vagy ha leégett a tekercse akkor cseréltem...
Arno1662010-06-11 00:58:43 // 51155
Csomagtartoban j hatul. A zarè tutira..
Ákos2010-06-11 00:15:12 // 51154
sajnos ez normál :-) Lancia kappa centrált vegyél helyette, az fém mechanikás, méretre ugyan az. Nekem eddig bejött
Cro1662010-06-11 00:01:26 // 51153
"Adok-veszek >> KERESEK 166-OS 2.0TS HIBÁSAT, ILLETVE TÖRÖTTET
Keres: KERESEK 166-OS 2.0TS HIBÁSAT, ILLETVE TÖRÖTTETÁr nélkül
SAJÁT RÉSZRE KERESEK MAGYAR PAPÍROS, 166-OT , HA VALAKI TUD ILYENRŐL, LÉGYSZI SZÓLJON. SÉRÜLT, MOTORHIBÁS, HIÁNYOS IS LEHET. KÖSZ"

Nah...donorvadászat? :))
BeczA2010-06-10 23:13:40 // 51152
1,5 év... ennyit bírt a kicserélt bontott centrál motor a jobb első ajtóban... hogy miért mindíg az baxik be...?? :S
vm2010-06-10 22:37:24 // 51151
Hiányzik a motor alatti zajcsillapító panel az ótómról.
Van esetleg valakinek a bontott 164 ts super alkatrészei közt ilyesmi elfekvőben?
vm2010-06-10 22:33:39 // 51150
Át lehet tenni.
Egy budapesti kulcsos foglalkozik is azzal, hogy pl. rozzant gyári kulcsból átteszi a transzpondert egy egész jó utánzatba. Így az új (majdnem gyári) kulcs nem huszonezer, hanem valami 5 körül áll meg.
Kriszo2010-06-10 16:56:24 // 51149
Végre elhotuk tegnap a fényezőtől az autot , öcsém ma összerakta, kurva jó lett...Iszonyatosan nagyot dobott rajta a telipolír basszus....gecijo fel se jövök a garázsból:)))
FRob2010-06-10 16:10:47 // 51148
vagy is azt a szakaszt..
FRob2010-06-10 16:04:05 // 51147
teljes kábelkorbácsot cseréltem.. ezért érdekes a dolog
FRob2010-06-10 16:03:43 // 51146
kivenni ki lehet belőlle venni kis fekete bigyót könnyen, sztem mindegyikben ua olyan lehet..
kapeka (Nagyvad)2010-06-10 15:17:00 // 51145
Szia Don!
Köszi még egyszer a cd-t, ha nagy leszek meghálálom! :-)

Azt meg tudod nekem mondani, hogy a kulcsból a chipet át lehet tenni másik kulcsba? Bicskakulcson gondolkozom, mert úgyis akarok bele egy riasztót, de akkor már ne külön távvezérlővel legyen, és persze jó lenne, ha nyitná a csomitartót is. (Eddig még nem mertem feszegetni a kulcsot)
Don Gombóc2010-06-10 14:05:41 // 51144

Szerintem a kormány alatt az 1-es. Csak annyi van a táblázatban hogy külső világítás, több nincs, olyan sem hogy helyzetjelző. De jól nézd meg a kábeleket amit csináltál, mert nekem az volt a beteg, lehet hogy nem vetted észre hogy az is el van törve a kötegben.
FRob2010-06-10 12:31:48 // 51143
halihó , valaki meg tudja mondai hol van a biztosítéka a csomitartóban lévő hátsóvilágítás lámpáknak?

most cseréltem ki a hátsó kábelt, na meg a mikrokapcsit a zárnál végre az is működik, de a világítás nem megy csak az ami a kaszniban van.. minden ,ás tolató meg fiszfasz okés, csak ez nem, minden bizonnyal bizti.. csak nem akarom végigmolyolni az egész kocsit.. ha nem muszáj
előre is kösz
Arno1662010-06-10 01:38:17 // 51142
Sracok meg mindig van egy csomo 166 cuccom eladó, vigyetek!!!!
Kell a hely a Maseratinak. :)
Motor valto futomu ajto uveg tetoablak (fem) borkarpit centralzarak bizbaszok felni muszerfal stb stb.
Uj: jobb felso lengokar, hatso stabrud bekoto, elso kerekcsapagy, injektor, lambda, lmm.

(najo a Maserral csak vicceltem,egyelore sajna csak a nyalam csorgatom ra....epp egy toyota Corolla 1.6 automatat keszulok venni:))))))
Andy2010-06-09 22:24:20 // 51141
Nem tudom értesült-e a T tagság, arról az örömteli hírről, miszerint a Club rádióban elhangzott, hogy az idei AlfaCity-s szépségversenyt egy Nuvola 166 nyerte. Természetesen a tulajdonos Totti neve is elhangzott! :)) Gratulálok!!!!

És akkor a díjnyertes Vad:
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak