Benzinallo tomitesek...stabil anyagbol.
Amiket lattam azok olyan helyen es modon vannak hogy kiegetni nem lehet ha akarnam se szinte.
Injektor nyakaban amit kap meleget hideget stb... es megsem ereszt 20 ev utan sem.
Nemhiszem h majd pont az etanol fogja kicsinalni... ami kevesbe agressziv anyag...de ez az en velemenyem, olvastam en is sok helyen... van ahol aszondjak a szerelok talaltak ki akik nem ertenek az egeszhez es ezzel magyarazzak a bizonyitvanyuk... lehet... lehet az olajsejkek, az is lehet vmi ugyeletes okos akart nagyot mondani vmi forumon...
(masreszrol viszont kevesbe korroziv, mert kevesebb a viz az elegett etanolban, igy a kpuffrendszer nem rohad el olyan gyorsan)
Itt van nehany pro kontra:
http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=73061
Naszoval.
Az a gond a piacon kaphato cuccokkal, hogy a gyujtast nem allitjak.
Viszont ha allitanak akkor rettenet amit ki lehetne hozni a kocsibol.
Emlegetik hogy 105 oktanos meg stb... de az autok 95-98 oktanos benyakra vannak hangolva. (Ha rosszabb akkor max visszabbveszi az elogyujtast a knock sensor jele alapjan...de elore nem pakolja a tablazat fole amit 95-os kornyeki benyahoz konstrualtak)
Hiaba tankol bele az ember 100-as benzint, max az adalek miatt szebb lesz a hangja, de jobban nem fog menni annyival amennyivel kellene.
Egesz addig amig nem tesz hozza elogyujtast.
(nagyobb oktanszam nagyobb elogyujtast enged meg, ami a legtermeszetesebb modja a teljesitmeny novelesnek otto motornal)
Nalam ez megtortent a chipelés végett, amikor a kocsinak olyanja van rettenetesen megy a 100-as shell benzinnel. (sztem egyik injektorom kehes, de meg nem volt idom kicserelni...ezert hisztizik)
Szal azon agyalok csinalok egy olyan elektronikat ami a gyujtast is varialja nemcsak az injektor nyitvatartasi idot.
Kene vmi biztatás... :)