Grando2008-09-16 21:35:32 // 41729
Mindegy, csak a gömbfejeket ne! Amin az van. abból új elem kell. (gyári vagy utángyártott) ;))
Bianco2008-09-16 21:35:17 // 41728
Nincs mit
;-)
;-)
Bianco2008-09-16 21:34:56 // 41727
Nem osztom a nézeted!
Nem idejét múlt , hanem még tradicionális Alfa belső..
Ezeknek az autóknak nem pénzügyi, hanem érzelmi, eszmei értékük van már........
A maiak..más világ..természetesen én is 166 ban látom a folytatást...majd egyszer.....ha nagy leszek :-))))))
Nem idejét múlt , hanem még tradicionális Alfa belső..
Ezeknek az autóknak nem pénzügyi, hanem érzelmi, eszmei értékük van már........
A maiak..más világ..természetesen én is 166 ban látom a folytatást...majd egyszer.....ha nagy leszek :-))))))
Átok79146TD2008-09-16 21:30:39 // 41726
köszi köszi..:)
Átok79146TD2008-09-16 21:29:16 // 41725
izé..nekem kissé a beltere tűnik idejétmúltnak de javíts ki kérlek...:))))
Bianco2008-09-16 21:28:00 // 41724
Sziasztok !
A 164 osztott hengerfejes és 4 hengeres .......tudtommal..
A 164 osztott hengerfejes és 4 hengeres .......tudtommal..
tipoatti2008-09-16 21:25:29 // 41723
Na, a gömbfej-buherálásra kivi vagyok... kit baxtassak?? :)
Grando2008-09-16 21:25:11 // 41722
Ültesd bele, nem kell majd győzködni! ;)))
Amúgy meg az egyik legeltaláltabb forma azzal a csíklámpával. A projektoros fényszóró nagyon kell neki. A Super lökösök meg még külön megkoronázzák. Egy olyanért vmi sötét színben még nekem is csorog a nyálam még mindig. ;)))
Amúgy meg az egyik legeltaláltabb forma azzal a csíklámpával. A projektoros fényszóró nagyon kell neki. A Super lökösök meg még külön megkoronázzák. Egy olyanért vmi sötét színben még nekem is csorog a nyálam még mindig. ;)))
Átok79146TD2008-09-16 21:16:15 // 41721
áhh még az asszonyt is meg kellene győzni hogy neki istetszikk:DDDD
ez lesz a legnehezebb..:SSSSS
ez lesz a legnehezebb..:SSSSS
Grando2008-09-16 21:11:07 // 41720
A kényelmére nem lesz panaszod, az tuti. A könyöklőre rá fogsz nőni. :))) A klímakijelző az újabbaknál hajlamos itt-ott kihagyni. A szellőzőrostélyok könnyen törnek, nem ajánlatos illatosító xarságokat rájukerőltetni. Külső kilincsből szerezz be egy szatyornyit, törik mint a ropi.
A 156 és a 164 különbségeiről Mesa tud neked mondani pár szót - ha még meri. :DDD 146-ból nemtom, hogy ki ült át, de biztosan van olyan is...
A 156 és a 164 különbségeiről Mesa tud neked mondani pár szót - ha még meri. :DDD 146-ból nemtom, hogy ki ült át, de biztosan van olyan is...
Grando2008-09-16 21:02:55 // 41719
Ásd el vhova, mert Kelet-Európát úgysem tud. :(((
(Hacsak egyik új nagyvad cartársunk nem jutott vmi eredményre azóta. Bár az sztem szenzáció lenne, és már olvastunk volna róla itt.)
(Hacsak egyik új nagyvad cartársunk nem jutott vmi eredményre azóta. Bár az sztem szenzáció lenne, és már olvastunk volna róla itt.)
Átok79146TD2008-09-16 21:02:36 // 41718
köszönöm szépen.
:))
akkor Biano..:)
és a beltere az milyen??
:))
akkor Biano..:)
és a beltere az milyen??
Grando2008-09-16 20:59:22 // 41717
Hogy osztott-e, az kizárt dolog, mer nem tudom. :DDD
4-hengeres. Az enyém még mechanikus adagolós volt. Olajat 1 dekát nem evett, pedig volt már benne km rendesen. No lánc, no szíj. Fogaskerék vazze! 9-nél többet nem tudtam kitaposni belőle az istennek sem. De tatásan 7-ből is megvan.
De ha Bianco-t megkérdezed, ő többet tud mondani róla. Gyakorlatilag összeházasodtak már. ;))))
4-hengeres. Az enyém még mechanikus adagolós volt. Olajat 1 dekát nem evett, pedig volt már benne km rendesen. No lánc, no szíj. Fogaskerék vazze! 9-nél többet nem tudtam kitaposni belőle az istennek sem. De tatásan 7-ből is megvan.
De ha Bianco-t megkérdezed, ő többet tud mondani róla. Gyakorlatilag összeházasodtak már. ;))))
Grando2008-09-16 20:52:07 // 41716
Ide valósiak:
De ezt te is tudod. Ezen kívül nekem is csak egy bixbax. :DDDD
Komoly terhelésnek van kitéve, az egyik első getva, ami szét hajlamos menni. Viszont leglább cserélhető. A gömbfejekkel ellentétben, amiket csak buherálni lehet. Legalábbis így tudom. ;))
Jajj, ki ne felejtsem az esztétikai ápgrédemet!!
...hogy cíípek legyünk! ;)))
De ezt te is tudod. Ezen kívül nekem is csak egy bixbax. :DDDD
Komoly terhelésnek van kitéve, az egyik első getva, ami szét hajlamos menni. Viszont leglább cserélhető. A gömbfejekkel ellentétben, amiket csak buherálni lehet. Legalábbis így tudom. ;))
Jajj, ki ne felejtsem az esztétikai ápgrédemet!!
...hogy cíípek legyünk! ;)))
Lumpi2008-09-16 20:41:15 // 41715
Sziasztok. Végre tag lettem én is.Mindjárt egy problémára szeretnék megoldást találni. Az ics-em (ha jol olvasgattam itt eddig akkor igy hivják a kijelzot a kozépkonzolon) navi kodot kér. Itt nálunk Szerdahelyen van Alfa szeviz-szalon,és hát bementem megkérdezni mert az ingyen van. Amugy 1ora szerelés az 1000SK ami ugy kb 7500FT. Aztmondta az arc hogy nemtudják lekérni mert a ics az siemens de a benne lévo navi az becker és ha nincs meg a kod akkor az ics oldalán lévo serial number segitségével le kérhetem én valahogy a beckeréktol. Tiszta jo. Mindjárt fel is ajánlotta hogy hadjam ott a kocsit és ok majd kiveszik,hozzáfuszte hogy szerinte nem lesz tobb másfél oránál az egész. Mondtam hogy kosz,és kijottem. Itthon szoltam egy havernak aki ért hozzá és kb 5perc alatt kioperálta. Most ki van belezve mert holnap vissza kell mennem hogy nézze meg az arc mert én nemtalálok rajta beckeres serial-t. A rádio megy de a navihoz kodot kér. Tud valaki segíteni hogy mit is csináljak?
Átok79146TD2008-09-16 20:35:15 // 41714
Hello:)))
kicsit bővebben?:))
a hengerfeje az osztott??,
és am. hány hengeres?:)))
kicsit bővebben?:))
a hengerfeje az osztott??,
és am. hány hengeres?:)))
tipoatti2008-09-16 20:29:01 // 41712
Az általad benyilazott összekötőket is felújítattam...
Grando2008-09-16 20:28:31 // 41711
(Kimivel ellentétben,) a 164 TáDéról csak a legjobbakat tudom elmondani. ;))) Motorikusan nagyon eltalált szerkezet. Meg amúgy is.
tipoatti2008-09-16 20:27:01 // 41710
Grando, mi az a két bizbasz? Tudom, hogy valami tűgörgős őrület. Én is cseréltettem/Falatka barátom is a múltkor, de konkrétan MIK AZOK, és MIRE JÓK? :)
Kriszo2008-09-16 20:24:48 // 41709
Egyébként meg a multkor mentöünk Vaterommal Kiskunmajsára odafele még nem pályán..
Borzalom!!Úgy éreztem sokszor hogy kifordul a gyomrom a helyéről mert a hatoson mentünk onnan meg földvártól át..
Szerintem legalább annyira szörnyű a futóműnek azok az utak ha nem rosszabbak.
Borzalom!!Úgy éreztem sokszor hogy kifordul a gyomrom a helyéről mert a hatoson mentünk onnan meg földvártól át..
Szerintem legalább annyira szörnyű a futóműnek azok az utak ha nem rosszabbak.
tipoatti2008-09-16 20:23:10 // 41708
A tekergetés tiszta sor Mo.-n, nagyon is tisztában vagyok vele... :)
Kriszo2008-09-16 20:21:00 // 41707
:)))))))))))))))))))))
Grando2008-09-16 20:20:59 // 41706
Mi is most újítottuk fel a futóművet Hari mesternél. Ahogy elnéztük, még minden a gyári volt benne. A lengéscsillapítókat és a rugókat kicseréltük, bár még bírták volna. Első alsó és felső lengőkarok csere, első koppelstangék csere, hátsó koppelstangék csere, illetve hátul kicseréltük eztetet a perselyeket e:
A többi cucc rendben volt. Még ezt kéne megbaxtatni esetleg:
Most se zörej, se nyikkanás, se riszálás. Nem akarom elkiabálni, de érződik, hogy egyben van a cucc, remélem jó darabig. :)))
Ja, meg a kormányművön a megfáradt gyári gumihernyókat is cseréltük, vhogy a felújításkor ez kimaradt. Pont csak ez... ://
A többi cucc rendben volt. Még ezt kéne megbaxtatni esetleg:
Most se zörej, se nyikkanás, se riszálás. Nem akarom elkiabálni, de érződik, hogy egyben van a cucc, remélem jó darabig. :)))
Ja, meg a kormányművön a megfáradt gyári gumihernyókat is cseréltük, vhogy a felújításkor ez kimaradt. Pont csak ez... ://
tipoatti2008-09-16 20:20:10 // 41705
Blogomban minden ott van. :)
Don Gombóc2008-09-16 20:18:35 // 41704
Lehet, de a Passattal ne is akarjon az ember sportosan kanyarodni. :) Persze én a vidéki útjaimat 80%-ban nem az autópályán teszem meg, hanem 2-3 számjegyű utakon, amik hagynak némi kivánni valót maguk után. Bár az mégsem Budapest, de hidd el hogy minden autó sokat van tekergetve eladás előtt, és nem előre. :)
tipoatti2008-09-16 20:18:14 // 41703
Nem panaszkodnak, persze... mert mielőtt elfosná magukat náluk 6-10 évesen, mind Kelet-Európába kerül... :)
tipoatti2008-09-16 20:14:34 // 41702
Egyetlen szerencséd az lehet valóban, hogy vidéken használhatod az autódat nagy %-ban. Term. tudom, hogy ez egy fullos futómű,nagyjából tisztában vagyok a verdám ténylegesen futott km. számával is, az életkorával is. Azzal is tisztában vagyok, hogy pont az előbb említett tényezők miatt én vagyok az a madár tulaj, akinek ezt rendbe kell tennie.
Tudtam akkor is, amikor megvettem.
DE ez úgy kiszakad belőlem... :)
ÉS a pénzállományomat nézegetve meg-megfordul a fejemben, hogy baxná meg azannyát a világverő futómű, és milyen jó volt pl. a B4 Passat kőkorszaki-buta-ám 10 évesen is egy ruppóba nem kerülő fos futóműve... :)))
Tudtam akkor is, amikor megvettem.
DE ez úgy kiszakad belőlem... :)
ÉS a pénzállományomat nézegetve meg-megfordul a fejemben, hogy baxná meg azannyát a világverő futómű, és milyen jó volt pl. a B4 Passat kőkorszaki-buta-ám 10 évesen is egy ruppóba nem kerülő fos futóműve... :)))
Átok79146TD2008-09-16 20:11:11 // 41701
értem..(((
köszönöm Szépen Don Gombóc cartárs:)))))))
köszönöm Szépen Don Gombóc cartárs:)))))))
Kriszo2008-09-16 20:09:33 // 41700
Grando kollégát kérdezd!Nézdd az F1 es topicban bőszen szidja Raikonnen-t.)))
Kriszo2008-09-16 20:08:48 // 41699
ja én nem szidom ne érts félre!:)
Mikor 166 vásárlásra adtam a fejem feljöttem ide olvasgatni és pontosan tudtam mire számítsak!Szépen kicserélek majd mindent amit pénzecském enged,már több mint 2 kilaj csuszott rá miota megvan,még szerintem ennyi idén rácsúszik..
Többre sajna nincs keret idén.)
Mikor 166 vásárlásra adtam a fejem feljöttem ide olvasgatni és pontosan tudtam mire számítsak!Szépen kicserélek majd mindent amit pénzecském enged,már több mint 2 kilaj csuszott rá miota megvan,még szerintem ennyi idén rácsúszik..
Többre sajna nincs keret idén.)
Don Gombóc2008-09-16 20:08:13 // 41698
Nem volt vele tapasztalatunk, de most senki sincs itt mostanság akinek ilyen lenne és aktív is. :( Írtam még egy választ neked az autóvásárlás topicba a multkorira az Üllői úti kereskedésre tett kérdésedre. :)
Don Gombóc2008-09-16 20:05:08 // 41697
Az enyém is Olasz volt, öt és fél éve vettem 80 ezerrel, azóta tettem bele 270 280 ezret, de még eredeti a hátsó futómű, egyszer lett cserélve egy garnitura rugó és csillapító. Ha valaki én megyek vele még Budapestre is bemerészkedek, de a legtöbbet vidéki minősíthetetlen utakon, bár az nem olyan mint a Thököly út az igaz, de nem is jók. Na erre szoktam én mondani, hogy az ne panaszkodjon aki használt autót vesz. Ugyanis ezeket a verdákat nem városi forgalomra veszik külföldön sem, és a neppereket ismerve a valós kilométerük az minimum a többszöröse az órában lévőnek. A dolog egyszerű, meg kell csináltatni, vagy túladni rajta. Bár Alfát bántani semmiképpen nem akarok, de nekem nem a példaképem a 156 hátsó futóműve a maga kis préselt kereszt stabilizátorával például.
Átok79146TD2008-09-16 20:01:32 // 41696
Sziasztok.
Tudnátok véleményeket tapasztalatokat írni nékem 164-es 2,5 td ről?:)))
szemezgetek ilyesmivel:)))
köszi..))
Tudnátok véleményeket tapasztalatokat írni nékem 164-es 2,5 td ről?:)))
szemezgetek ilyesmivel:)))
köszi..))
Kriszo2008-09-16 19:58:22 // 41695
Grat a vashoz nagyon szép!Sok kellemes Km-t!
Kriszo2008-09-16 19:57:42 // 41694
Kiderült végül hogy mi a problem??
Amit kicseréltek vagy új jelenség?
Amit kicseréltek vagy új jelenség?
Kriszo2008-09-16 19:55:48 // 41693
Enyimé Olaszból jött mégis kopog meg nyüszög.Pontos Km ora állást nem tudok de szerintem 200-250 körül lehet benne..
Az az igazság hogy aki szarik rá, meg nyomja a rossz uton ott nem bírja sokáig.
Idén nem tudom hogy belefér e még mert jövőhéten lesz fékgenerál, aztán meg elektromosan lesz megpiszkálva mert szarakodik az ablaktörlőm, villog a helyzetjelző lámpám, centrál hol nyit hol nem.. ugyhogy lesz vele moka, meg idén még le akarom fujatni a hátulját van rajta egy kis huzás..
Szal fotomű januárba lesz legkorábban mondjuk én nemsokat megyek vele.
3 hónap alatt 2000 km körübelül..
Ezektől függetlenül imádom és nem ülnék másba semmi pénzért.))
Az az igazság hogy aki szarik rá, meg nyomja a rossz uton ott nem bírja sokáig.
Idén nem tudom hogy belefér e még mert jövőhéten lesz fékgenerál, aztán meg elektromosan lesz megpiszkálva mert szarakodik az ablaktörlőm, villog a helyzetjelző lámpám, centrál hol nyit hol nem.. ugyhogy lesz vele moka, meg idén még le akarom fujatni a hátulját van rajta egy kis huzás..
Szal fotomű januárba lesz legkorábban mondjuk én nemsokat megyek vele.
3 hónap alatt 2000 km körübelül..
Ezektől függetlenül imádom és nem ülnék másba semmi pénzért.))
Don Gombóc2008-09-16 19:48:46 // 41692
Ez mondjuk így nem igaz. Mert egy kurvajó futómű, csak el kell hozzá költözni Budapestről. :) Ilyen hátsó futóművet a gyárak 99%-a még mindig nem tud csinálni. Becza is írta hogy típushiba a 166-nál, de ez bocs Becza, de baromság. Én most vettem észre valami halvány kopást a hátsó gumi belsején, de inkább a por jött le róla, pedig a gyári hátsó futóművem van rajta 350 ezer kilométerrel. Ez egy multilinkes futómű, amivel szinte megcsúszni sem lehet, kivéve persze a sztítracsingos csávókat. :) Pont ezért ilyen rendszerű amilyen. Na kérem ha tudnák itt sokan a kocsijuk előéletét akkor sokan belepisálnának a konnektorba. Érdekes hogy külföldön nem panaszkodnak rá tömegestől, talán az utak ott jobbak? :)
tipoatti2008-09-16 19:38:06 // 41691
Mondtam már, hogy aranyba kéne mártani a kezét annak az éleseszű macskakedvelő digónak, amelyik papírra vetette anno a 166 hátsó futóművét??!! Jó forróba a kötschögének...
Don Gombóc2008-09-16 18:56:23 // 41690
Ha jól emlékszem trapéz szilent volt, és 33-asé, de hátha Gábor emlékszik rá, vagy felírta.
Don Gombóc2008-09-16 18:54:00 // 41689
Addig csúsztassaja a kuplungtot. Értem én hogy automata váltó, de ki váltja. :) Erre szoktam mondani hogy ezt a kiegyenlítést lehet csinálni kéziváltósnál is visszaváltáskor egy kis gázfröccsel, így a vezműszíj és a kupplungtárcsa életkora is jelentősen megnövelhető. Na mindegy, majd kiadom a memoárjaimat és abban leírom. :)
Mattyancs2008-09-16 18:41:29 // 41688
bármilyen futóműves aki szilentezéssel is foglalkozik belenyom neked egy pont olyat ami oda valo potom pénzért, én is így csináltattam meg,
Don Gombóc2008-09-16 15:46:00 // 41687
Gábor 166 tett bele, tőle kérdezd.
Arno1662008-09-16 15:12:43 // 41686
Nem tudjátok melyik 33-as alfa futomuszilentje jó a 166-ba a felső motortartó kutyacsontba? Allandoan szettepi a gep... az egyiket már kicseréltem, de nincs több, és nem tudok rola semmit... milyen evjaratu 33-as volt stb...
Arno1662008-09-16 14:47:55 // 41685
:)
kis olvasnivaló, ők szebben megfogalmaztak...
http://en.wikipedia.org/wiki/Torque_converter
A torque converter is a modified form of fluid coupling that is used to transfer rotating power from a prime mover, such as an internal combustion engine or electric motor, to a rotating driven load. Like a basic fluid coupling, the torque converter normally takes the place of a mechanical clutch, allowing the load to be separated from the power source. As a more advanced form of fluid coupling, however, a torque converter is able to multiply torque when there is a substantial difference between input and output rotational speed, thus providing the equivalent of a reduction gear.
Bizonyos tekintetben CVT valtokent viselkedik amig nem lock-ol (azaz valtas utan egy darabig amig a fordulatszam nem azonos mindket felen) a hagyomanyos automata...
Mára ennyi... eldugultam ;)
kis olvasnivaló, ők szebben megfogalmaztak...
http://en.wikipedia.org/wiki/Torque_converter
A torque converter is a modified form of fluid coupling that is used to transfer rotating power from a prime mover, such as an internal combustion engine or electric motor, to a rotating driven load. Like a basic fluid coupling, the torque converter normally takes the place of a mechanical clutch, allowing the load to be separated from the power source. As a more advanced form of fluid coupling, however, a torque converter is able to multiply torque when there is a substantial difference between input and output rotational speed, thus providing the equivalent of a reduction gear.
Bizonyos tekintetben CVT valtokent viselkedik amig nem lock-ol (azaz valtas utan egy darabig amig a fordulatszam nem azonos mindket felen) a hagyomanyos automata...
Mára ennyi... eldugultam ;)
Grando2008-09-16 13:44:07 // 41684
A légtömegmérőnél ugyanez a szitu. Mondjuk 11-ért nehéz lesz szerezni. Vagy legalábbis nehezebb.
Don Gombóc2008-09-16 13:16:19 // 41683
Az Audi van tele ezekkel a Meat Doria nyavajákkal, bár hátha kifogod a dolgot, mert rendeltünk Meat üzapumpát, és Bosch volt benne. :)
Mégegy ilyen nyomatékkonverter meg letranszformálja, és biztos hogy megütlek! :)
Mégegy ilyen nyomatékkonverter meg letranszformálja, és biztos hogy megütlek! :)
Arno1662008-09-16 12:35:28 // 41682
Gratula a vashoz!!!!
Vmi képzavar van itt kérem... :) automata nem azt jelenti hogy oreguras tempoban kuszunk az uton. Eleg allatul vezetek **** es nagyon nagy baratom.
(tobbet az eletben nem lesz manualis kocsim, 99%....)
Imadom mikor kanyar elott visszapakolom kettot, a nyomatekkonverter meg szepen "letranszformálja" a 6e-ren vonyító motor teljesitmenyet ugy hogy a konverter masik fele 3-ren porog, es a kulonbseg extra nyomatekkent jelentkezik.
Olyan mintha nyomnad a gazt es csusztatnad a kuplungot 6e-ren terheles alatt.
Csak ezt mondjuk az automata birja uzemszeruen a manual meg nem.
(ez vajon indokol 2.5 ev alatt 3 echte gyari bosch legtomegmerot?? megint gyengebb a kocsi mint kene legyen....kurva eget ebbe a cegbe.... veszek 11e-ert a hegyaljanal egy Meat&Doriat es cserelgetem kethavonta.. akkor is jobban jarok....),
-
Gombocnak hála megvan a DSP kabelkoteg... kösz ezuton is, egesz feldobott...szep menet lesz beszerelni... remelem lesz meg joido... borzalom ez a mostani....
Vmi képzavar van itt kérem... :) automata nem azt jelenti hogy oreguras tempoban kuszunk az uton. Eleg allatul vezetek **** es nagyon nagy baratom.
(tobbet az eletben nem lesz manualis kocsim, 99%....)
Imadom mikor kanyar elott visszapakolom kettot, a nyomatekkonverter meg szepen "letranszformálja" a 6e-ren vonyító motor teljesitmenyet ugy hogy a konverter masik fele 3-ren porog, es a kulonbseg extra nyomatekkent jelentkezik.
Olyan mintha nyomnad a gazt es csusztatnad a kuplungot 6e-ren terheles alatt.
Csak ezt mondjuk az automata birja uzemszeruen a manual meg nem.
(ez vajon indokol 2.5 ev alatt 3 echte gyari bosch legtomegmerot?? megint gyengebb a kocsi mint kene legyen....kurva eget ebbe a cegbe.... veszek 11e-ert a hegyaljanal egy Meat&Doriat es cserelgetem kethavonta.. akkor is jobban jarok....),
-
Gombocnak hála megvan a DSP kabelkoteg... kösz ezuton is, egesz feldobott...szep menet lesz beszerelni... remelem lesz meg joido... borzalom ez a mostani....
BeczA2008-09-16 10:46:46 // 41681
Gratula a vashoz.... üdv a csaptban!!!
Totti (NagyVad)2008-09-15 20:47:03 // 41680
Lesz lesz de ahoz valami szebb idő kellene de az mostanság nem nagyon van!