nekem állitható elektromosan..meg lámpa mosos is volt az előzö lökösöm. a csövezése még megvan. szóval ha megint lenne lámpamosom akkor xenonolhatnék legálisan?
nekem is csak 1x. volt dolgom kötekedős rendőrrel, de végülis érthető hogy a "mérhető" dolgok alapján vizsgálódnak. Mer ugye azt nemigazán tudják eldönteni hogy volt-e gyár projektoros lámapa, de a megfelelő betük megléte könnyen ellenőrizhető.
Hozzáteszem, hogy egy közeli ismerősömet se baxtatták még soha ilyen okokból kifolyólag, de hallani lehet ilyeneket...
Tényleg nagy kár, hogy ilyenekben élik ki magukat. Tisztelet a kivételnek. (Én eddig gyak. csak normális rendőrrel találkoztam. Na jó 1 kivétel volt, de akkor is neki volt igaza. :)
Tudtommal hivatalosan engedélyezett xenon-kompatibilis lámpatest sajnos nincs a 146-hoz. Tehetsz bele Audi-projektort, vagy amit akarsz, de sajnos a "D" jelölés mindig hiányozni fog a búráról.
(Ez persze nem jelenti azt, hogy amúgy ne lenne értelme berakni egy xenonszettet. Csak sajnos van fogási felülete a rendőr uraknak.)
Másra költök inkább, mint piára. Még nincs sok látszatja, de majd meglátjátok idővel. Szeretnék annyit felpiszkálni a kocsin, hogy hozza a gyári adatokat. Hosszú projekt, és sokban van már. :D
Nekem tegnap a rendőr nem említette a lámpatestet, csak azt mondta hogy szabályos legyen szereljek be egy lámpamosót és el állítót... de majd még keresgélek csak azt mondta ha még 1x meglát xenonnal elveszi a forgalmit.
Tudtommal nem létezik gyári! És ahogy mondod az eszesebbik fele azt nézi meg egyből mi van a lámpába írva fölég az NKH-sok! És azoknak még vastagabban fog a cerkályuk!
Nézik, az az egyetlen bizonyíték a legális xenonra, mert vannak xenonos kocsik gyárilag pl mosó nélkül is.
A kérdés az, hogy van-e egyáltalán gyári xenonos 146, ha nincs, akkor nehéz lesz mindent beszerezni hozzá. Párszor már körbe lett járva a téma, több fórumon is :-(
Kell még megfelelő feliratú lámpa is :-(
Az üvegbe bele van írva, hogy milyen izzóhoz való. Kb fél éve valaki belírta, hogy melyik lámpában milyen felirat van, de nem találom.
Sziasztok!
Valaki tud szerezni 146-hoz lámpamosót és el. magasságállítót?
Ugyanis tegnap este megállított a rendőr és egy 10.000-es csekkel honorálta a xenonom...