Fórum >> Találkozók, események >> AlfaCity 2024 - június 28-29.

GT Ɨ|ѯ2022-08-26 14:11:33 // 44974
10s:-)
Dimmu2022-08-26 12:05:46 // 44973
Mi ,párommal Zánkán is és a Szalki-n is nagyon jól éreztük magunkat! Én szerencsés vagyok, mert Ő is olyan fanatikusan szereti az Alfákat, mint én! Cytibe mi azért megyünk, hogy csodás autókat lássunk, és kész! Minden évben jókat beszélgetünk pár emberrel, és már páran ismerősként is köszöntenek ami nagyon jól esik. Nekünk a programok csak plusz adalékok, mert mi azért megyünk, hogy ott legyünk a legnagyobb rendezvényen, és hála isten ezért nem kell átkelnünk Pesten. Ja! És amit szinte senki sem említett, itt volt a Duna amiben minden évben megmártózunk, és nagyon jó, sőt 2 hétre rá csak úgy lementünk újra a szigetre, és most már ettünk is a büfében!:-) Kaját meg a rendezvényre viszünk magunkkal ,mert egy hűtőtáska, még a Spiderben is bőven elfér! A kutyusunkat akit imádunk, meg véletlen sem hoznánk ennyi emberláb közé port nyelni! Van akire rá tudjuk bízni, és ez a legjobb mindenkinek!
Személy szerint én köszönöm, a szervezést, és a rendezést is mindenkinek aki részt vett benn! Mi itt nálunk egy országúti időfutamot nehezen tudunk lebonyolítani, pedig az ehhez képest lófütty!
Amíg nem kell átmenni Pesten, vagy ki tudjuk kerülni, mi tuti megyünk minden évben ha az egészségünk engedi!
Tisztelettel:
Dimmu
Halesz2022-08-25 19:20:26 // 44972
Nézzétek meg az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál dolgozó karbontechnikussal készült beszélgetést! Lakatos Tibi hatalmas forma :)

Hamarosan kezdődik:

https://www.youtube.com/watch?v=XrBqGFHVmbA

Halesz2022-08-25 19:12:37 // 44971
"Dobogó" vs színpad. Sajnos, ami 2019-ben megfizethető volt, az 2021/22-ben lehetetlennek bizonyult... olyan áremelések voltak, hogy egy nagyszínpad 1 napi árából kijött két napra a "dobogó" és az autókifutó is.

Amúgy végignéztem, hogy mutatták be máshol a Tonalét. Amerikában például egy 10 cm magas, fekete színű dobogóra tették és kész. Na, az valóban dobogó volt.

Sőt, a Tonale sehol a világon nem kapott ekkora show-t, hogy zenekar kíséri be, füst és konfetti, meg ledfal. Igen, most magunkat dícsérem, mert meg tudtuk ezt csinálni. :)

Ezt csak azért írom le, mert lehetett volna úgy is, hogy csak kirakjuk a fűre...

A nagyszínpad egyébként sincs elvetve, de sajnos egyelőre nem látom rá a fedezetet. :(
Ezzel a nagyszínpad dologgal, azaz hogy 2016 és 2019 között megszoktátok, magunkat szivattuk meg, hogy visszább kellett belőle venni. :)
Kazes☻2022-08-25 18:04:26 // 44970
Elférnek itt... 😅
Kazes☻2022-08-25 17:59:31 // 44969
Kicsit én is hozzászólnék...
A helyszín egészbiztosan nem egyszerű, de az istenített Zánka azért volt jó, mert Zánka és Balcsi... személy szerint is az a kedvenc, mert a családot, baráti társasággal/családdal le lehetett tenni a parton, ahonnan aztán mehetett az egyszeri alfás akár AC kordonon belülre, vagy akár a Balcsiba, ahonnan egész jól lehetett hallani a színpadon történteket, legalábbis annak vonalában, de a vízben... és voltak remek kinti büfék is, a bentiek mellett... esetenként kicsit nagyobb sorral, de olcsóbban és fürgébben... és jó nagy volt a színpad... amíg a Giulia bemutató remek volt szinte még a hátsó sorból is, a Tonalét nem is láttam/láttuk, pedig nem voltunk túl messze, talán 10 méterre a dobogótól, mert inkább csak annak felelt meg... és lehetett még sétálni a kikötőhöz, a mólón, vagy ahogy most is az autók között... talán ilyesmik miatt is írhatják, mondhatják többen ezeket, avagy hasonlókat szvsz.
Szvsz! 😀
Halesz2022-08-25 17:49:44 // 44968
(bocs, hogy teleírtam a fórumot!)

:)
Halesz2022-08-25 17:49:29 // 44967
Sajnálom, ha így éreztétek, de szerintem ennél sokkal több volt AlfaCity.
- Voltak a színpadi programok, gyakorkaltilag 2 délutánon keresztül folyamatosan
- Voltak az oldtimerek (amikből soha nem volt még ennyi egyszerre, olyan autókkal, amik nagyon ritkák), ahol jókat lehetett beszélgetni.
- Voltak a tuningautók, ahol már inkább érzem, hogy nem volt erős a felhozatal - ezen is tervezünk változtatni.
- Volt egy olyan frissen alakult klub, akik egy tök izgi installációt hoztak össze, ami innentől kb. minimumelvárás. Ezt kéne überelni a másik klubnak (remélem olvassák...)!

Voltak a külföldiek, akikkel szintén lehetett eszmét cserélni, csak oda kellett menni hozzájuk. És ezt azért emelem ki, mert én személy szerint nagyon szeretném, ha egyre több külföldi alfás jönne egyre izgalmasabb Alfákkal. Azért az olaszok a régi Alfettával már megint virítottak :)

Hozzátenném, hogy a sokak által nem szeretett szponzorok elhoztak 1-2 olyan autót, amit azért nem látsz mindenütt. Pl. az Unicorse Giuliettát, de a CarNet is hozott pár izgalmat. És nélkülük nem lett volna Tonale sem, meg a másik SZ sem... szóval bánthatjuk őket, csak azért nézzük azt az oldalát is, hogy miért is fontos, hogy ott legyenek.

Minden csak hozzáállás kérdése :) Ha nem találod fel magad, akkor lehet kétszer ennyi program is, az sem lesz elég - én néha így érzem pár kommentből.

És mégvalami! Tudjátok, hogy nyitottak vagyunk kb bármire. Bárki hozhat egy tök jó ötletet, programot, és meg is valósíthatj. Régen a 159-es topic tagjai külön programmal települtek ki AlfaCitybe. Én nagyon örülnék most is az ilyen kezdeményezéseknek.
Halesz2022-08-25 17:36:04 // 44966
Sajnos ez érdeklődés hiányában elmaradt, de jövőre ott a listán :) Bár nem pont ilyen formában, de majd meglátjátok.

Nehéz amúgy ez is, mert ha lesz egy V6-os szekciónk, akkor mit csinálunk akkor, ha a dízelesek is szeretnének egyet??...

Az ilyen plusz programpontokkal amúgy már úgy vagyunk, hogy egyszerűen kevés rá a csapatunk, ezért is kértem, hogy aki akar szervezőként dolgozni, azt szeretettel várjuk! :)
Halesz2022-08-25 17:33:46 // 44965
Szponzorok nélkül nem menne AlfaCity és igen, a jegyárak sem ennyibe kerülnének. Jól látod. És azért arra figyelünk, hogy ne legyenek olyan szponzorok, akik nem kapcsolódnak a márkához valamilyen módon. Szerintem ebben jók vagyunk :)

Én személy szerint még több érdekes szponzort hoznék, csak azoknak érdekes módon ez még mindig egy kicsi rendezvény.... Nem hiába nem láttok például biztosítótársaságot a támogatók között. Ők 4000-5000 emberre megvonják a vállukat :(

Zánka: nem győzöm leírni. Nem akarnak semmiféle rendezvényt. Nekünk is álomhelyszín, 2019 óta minden évben futunk náluk egy kört, de nem nyitottak ránk. Ők már csak egy gyerektábor.

Valóban Zánka volt a legjobb, mint helyszín, bár azért emlékszem az akkori kritikákra is, ne felejtsük el azokat sem... Ott is messze voltak az autók, meg szét voltak szeparálva a parkolók... stb stb.

De egyébként Zánka nagy hátránya volt az is, hogy csak péntek déltől vasárnap délig tarthatott a rendezvény... Ezzel most már bajban is lennénk, hiszen a péntek is egyre erősebb már és a kempingezőink pedig látszik, hogy szeretnének több napra jönni... Itt látszik, hogy a fiatalok tökre igénylik a sátrazós közösségi élményt. Nos Zánka például erre már nem is lenne ideális. De ha vissza lehetne menni, tuti újra megpróbálnánk. :)

Van még 3 helyszín, amit idén megnézünk egyébként (a Balatonnál is), de aki volt már AlfaCityben annak talán nem nehéz megmagyarázni, hogy mennyire nehéz dolgunk van... kell hatalmas terület, kell egy minimális infrastruktúra (wc-k, zuhanyzók) és sok árnyék. Ezek együtt nagyon kevés helyen vannak meg így.
Halesz2022-08-25 17:23:13 // 44964
Erről egy sztori: a Klubos balatoni találkozón odajött hozzám egy srác, és azért kritizálta nekem AlfaCity-t többek között, mert túl nagy, és őt zavarta, hogy odament a Giuliájával, és túl sok Giulia volt és így ő nem tudott kitűnni a tömegből.... ilyen is van. Mondtam neki, hogy neki a kisebb találkozók valók, van belőlük kb minden hétvégén.

Ezek szerint Neked is inkább az való, ezzel nincs semmi baj, nem utállak miatta :) Szervezünk kis találkozót is, tematikusat is, szóval próbálunk mindenkinek jót csinálni.

AlfaCity tömegrendezvény, ami attól jó, hogy sokan vagyunk, emiatt tudunk izgalmas autókat elhozni, emiatt tudunk érdekes embereket megmutatni a színpadon, és emiatt van itt a Tonale premierje. Ezt az érdemet remélem nem vitatjátok el tőle.

Ha Te nem találod fel magad ezen a rendezvényen, akkor szerintem Veled van a baj. Bárkihez odamehetsz, és beszélgethetsz az autójáról. Igen, van olyan, hogy kint, meg bent, de a kint is a rendezvény része volt, mint ahogy ezt sokan meg is oldották. Hozzáteszem, a sokak által istenített Zánkán ennél sokkal rosszabb volt a helyzet, háromszor négyszer akkora távolságban kellett parkolni (kreszpark, emlékeztek?), mint ahol a központi esemény volt... ott ezek a panaszok miért nem voltak? Ezt tényleg nem értem.

Itt a Szalki-szigeten gyakorlatilag minden 200 méteren belül volt kb. Ha picit nyugisabb időtöltésre vágytál, kimentél az autók közé nézelődni. Azt nehéz lenne elvárni egy ekkora rendezvényen szerintem, hogy mindenki álljon az autója mellett, hogy lehessen vele beszélgetni :) Ok, most sarkítok :)

De szerintem ez elsősorban az alfások feladata, hogy megoldják... A tematizálást 1000+ autónál nehéz megoldani, a típus szerinti parkoltatást pedig évek óta mondjuk, hogy még nehezebb... Lásd, a mostani nagy tömeg miatt még a 155 parkolót sem tudtuk fenntartani, pedig akartuk (ez hatalmas hibánk, azóta is bánom).

Típus szerint akkor tudsz parkoltatni, ha előre tudod, miből mennyi jön. Mi ezt nem tudjuk, és nehéz is elvárni, hogy ezt jelezzétek. Főleg úgy, hogy a jegyek felét a helyszínen veszitek. Milyen arányban tartsunk fel parkolókat pl a 147-eseknek és a 159-eseknek?

Az Alfák középpontba helyezése szerintem idén azért elég jól megvalósult, végre volt egy színpadunk, amire felvittünk 4 izgalmas autót. Jövőre ennél sokkal többet szeretnénk. Bár érdekes, hogy pénteken felkínáltuk a lehetőséget arra, hogy bárki feljöhet, ha szeretne beszélni az autójáról, senki sem mert... szóval ezt is előre kell szervezni, mert a spontán dolgok nehezen mennek és tök érthető az is, ha valaki nem szeret szerepelni :)

Ha adsz megoldást arra, hogyan tudjuk még jobban Alfa-közelivé tenni az élményt, nagyon nyitottak vagyunk rá. Nekem is vannak a fejemben dolgok, ezt nem fogom lelőni előre, de az tény, hogy ki kell vnni a "parkolóba" is valami programot, hogy ott is megmozgassuk a nézőket.
Halesz2022-08-25 17:12:46 // 44963
Kau:

Volt BSW, Sipos F Tomi, Zséda, Rómeó és Júlia operett részletek, zenés műsorok, stb... Most volt fél óra Musimbe Dávid Denise, amit a színpad 20 méteres körzetében lehetett hallani.


Volt. Büszke is vagyok, hogy a BSW például nálunk előbb volt, mithogy befutottak volna. Na de emlékszel arra, hogy ezeket a zenés műsorokat mennyien nézték általában? Max 100-an? Amikor elhoztuk az Irie Maffiát (aki abban az évben a top 10 zenekar között volt Magyarországon), senki le sem szarta, jó esetben 50-en nézték a koncertjüket. Sőt, volt, aki megkérdezte tőlem, hogy ezek kik....? Az évek alatt be kellett látnunk, hogy a zenekarosdi egyszerűen nem jön be, mert annyiféle ember van AlfaCity-ben, hogy zenében nem lehet kedvezni... Minket az Alfa Romeo köt össze, nem egy zenekar, egy adott zenei irányzat, ez tökre kiderült az elmúlt évek alatt.

Mindig jönnek extrém ötletek, hogy legyen Tankcsapda, meg Halott Pénz... 10 milliós nagyságrendű zenekarok, és ez csak a fellépti díjuk, a színpad hozzájuk hasonló... És nem hinném, hogy többen néznék őket, mint idén AlfaCityben Sterbinszkyéket... Lehet bevonzanánk vele nem alfás közönséget, de akkor meg azért kapnánk a kritikát, hogy "túl sok a külsős vendég".

Ezt az egyensúlyt nehéz megtalálni.

Persze, azóta is próbálkozunk, de az tény, hogy a DJ-kkel egyszerűbb dolgunk van, és jobban is működnek.

Janklovics, Musimbe is ilyen próbálkozás (hozzáteszem, ha a csapatban én ezeket nem erőltetném, szerintem nem is lenne a programban), szerintem mindkettő siker volt, bár sok közük nincs az Alfákhoz, de akkor is kell ilyen "töltelék". Ok, Janklovicsnak Stelviója van, de nem erről szólt a fellépése. Musimbe meg Musimbe, hozzáteszem, ő az én személyes kedvencem, direkt hívtam meg, picit aggódtam is, milyen fogadtatása lesz, de szerintem imádták.

Csak a színpad előtt lehetett hallani... Tavaly azért is kaptunk kritikát, mert túl hangos volt minden és a kiálítók között nem lehetett beszélgetni... azért ezt nehéz így belőni :))) Azért a színpadi program a színpad előtt legyen már hangos, nem? Meg basszus, a színpadi programot ne 500 méterre hallgasd, hanem gyere oda és élvezd ott, legyen közösségi élmény.

Nem fogytunk ki az ötletekből, de ismersz, szeretem megkérdezni, hogy másnak milyen ötlete van? Lehet pont abból jön valami nagyszerű! :)
Süti1592022-08-23 22:03:33 // 44962
Sziasztok,

Szalki sziget soha nem lesz Zánka, sem a helyet, sem az ott tartott találkozót nem szabad egy lapon emlegetni. Halesz megkérdezte, lehetett ötletelni a helyszínnel kapcsolatosan, ezek szerint nem érkezett jobb ötlet. Azt gondolom, hogy ebben a helyszínben ennyi van.
Ki tudtam menni a csárdába enni senki nem tiltotta meg, többször kint voltam a parkolóba és megnéztem a cartársak autóját, nem voltunk bezárva. Szponzor szükséges kellék, én is elviselném, ha otthon maradnának, de nem tudom ki fizetné ki a 4-5 szőrös belépődíjat a szponzorok nélkül. Más részt a szponzorok is kötődnek az Alfához velük is lehet beszélgetni, van közös pont. Párom tudta hova jön, velem él tudja, hogy nem vagyok normális és ezen a találkozón sok ilyen ember lesz. Az exem el sem jött volna, viszont ez is egy megoldás. Mint mindent ezt is biztos lehet jobban csinálni, de nem tudom hogy. Köszönet a szervezőknek és a segítőiknek!
Kócosw2022-08-23 21:39:58 // 44961
pl én vártam a V6 os blokkra ,de sajna nem valósult meg a V6 külön parkolás 😬
Zselé2022-08-23 21:35:53 // 44960
Olvasva a meglátásokat nagyon érdekes, hogy valahogy mind szervezési, mind résztvevői oldalról az egy rendezvény mérőszáma, hogy hányan jöttek el. És jövőre jöjjenek még többen. Közben meg sokan keresik azt a romantikát, ami ekkora méretben egyszerűen nincs meg! Idén nem voltunk (külföldön voltunk), de tavaly igen, tehát megvan a helyszín. Sajna nem a legjobb szerintem sem, de ebből a parkoló vs találkozó szempontból azért Zánka se volt jobb szerintem. Én 2011 óta járok AlfaCityre, akkor még a komáromi erődben volt. Emlékszem 2011-ben szakadt az eső, de imádtuk. Persze jóval kevesebb autó, egyszerűbb is volt a dolog: inkább amolyan autós piknik hangulata volt. 1000-1500 autóval ezt nem lehet megcsinálni, max egy 20 hektáros szántón, ahol elakadunk. Ez a rendezvény ekkora, másik meg kisebb.

Bár, ha szabad egy tippet adnék én is:

Szerintem ha van egy ekkora parkoló, amiben parkoltatás is van, meg lehetne oldani a típusonkénti parkolást. Akkor a típus fórumos cimbik könnyen egymásra találnak, a sétálók meg tematikusan nézelődnek. Aztán ki-bejárnak a színpadhoz, vagy az árnyasban dumálnak, esetleg egymás autóját mustrálják, szerintem mindegy is.

Biztos egyszerűbb leírni mint megszervezni, ezt tudom. Csak egy ötlet a családiasabb, barátibb hangulathoz - akár nagy méretben is.
Kócosw2022-08-23 21:12:56 // 44959
"Volt egy parkoló és volt a rendezvény. Voltak az emberek és kint az autók. Akármivel is mehettem volna, nem volt jelentősége neki. Bent pedig alapvetően a szponzoroké voltam, akik potenciális vásárlónak néztek. Ennyi jött át belőle."
Ez az érzésed nemcsak neked volt szerintem.
Kau2022-08-23 20:14:18 // 44958
Szia! Gondolom figyelmesen átolvastad, amit írtam. ...Több helyről hallottam, hogy nőknek, gyerekeknek nincs semmi program...
Én nem kisgyerekkel voltam, tehát ez engem nem érint. De pár embertől hallottam ott. Ha tetszik, hogy leírtam, ha nem.
Viszont a női vonal már engem is érint, hiszen a párom és a nagylányom is ott voltak. Csak most kevésbé volt nekik érdekes. Én egész nap eltudtam volna beszélgetni ismerősökkel, barátokkal...
Két év kihagyás után már mindenki várta a találkozót. Korábban voltak neves fellépők pedig közel sem volt ennyi látogató. Volt BSW, Sipos F Tomi, Zséda, Rómeó és Júlia operett részletek, zenés műsorok, stb... Most volt fél óra Musimbe Dávid Denise, amit a színpad 20 méteres körzetében lehetett hallani. Persze lehet mondani, hogy ez a találkozó nem nekik volt kitalálva. De szerintem az Alfások nagy része a családdal ment! Nélkülük nem biztos, hogy elmennének. Az esti DJ-k fellépését a közönség nagy része nem várja meg. Ha az a cél, hogy minél nagyobb találkozó legyen, minél több Alfával, akkor nem mondhatjátok, hogy a nők nem érdekelnek, mert ez egy Alfás találkozó és ez van. Ha kicsit gonoszkodni szeretnék, megkérdezném, hogy milyen ötletekből fogytatok ki? :)
Persze nem célom itt a fórumon a vitatkozás, pláne, hogy ismerjük egymást 18 éve. Személyesen beszélhetünk erről, teljesen más a hangulata. ;)
Végszónak pedig csak annyit. Párom most idejött, hogy mit irkálok ennyit? Elmondtam. Ennyit mondott rá. Egész nap nem lehet Alfákat nézni! :))
De az is lehet, hogy csak az a 2-2.5 óra araszolás a tűző napon volt sok ;)
tdemeter2022-08-23 12:19:23 // 44957
Tudom, hogy utálsz a véleményemért, de engem idén autósként sem köttött le :(
Ne vedd magadra, ez nem személyes, ez a kritika a rendezvénynek szól.
Szerintem ha azt szeretnéd, hogy sok autóbuzi jól érezze magát, akkor a rendezvényt nem a szponzorok és a hely adta lehetőségek szempontjából kell felépítened, hanem a résztvevők és a téma szempontjából. És ezt értsd szó szerint. Központban az Alfás és az autója legyen, hisz ez az, amiről az egész szól. Én mikor először láttam meg a 159-et az utcán és még az életben nem tünt fel egy Alfa sem úgy előtte, akkor annyira szerettem volna odamenni a gazdájához és megkérni, hogy meséljen már róla. Nekem egy találkozó is így kezdődik valahogy. Az a pillanat kell, hogy legyen, amikor az egész éves villogás és integetés után végre testközelbe kerül a többi Alfás is, az ahogyan ők megélik mindezet. Hiszen közös az érdeklődési kör, közös az örömforrás, közös a téma.
Na ez nem volt meg nekem idén. Volt egy parkoló és volt a rendezvény. Voltak az emberek és kint az autók. Akármivel is mehettem volna, nem volt jelentősége neki. Bent pedig alapvetően a szponzoroké voltam, akik potenciális vásárlónak néztek. Ennyi jött át belőle.
Nyilván értem, hogy ezek nélkül rendezvény sincs, persze. De ezek miatt az apróságok miatt gondolom azt, hogy ma a kissebb, családiasabb Alfás találkozók jobban tudnak működni, mint a nagyobbak.

Mindenkinek a kedvébe járni nem lehet. Én most idén kimaradtam a kedvezményezettek közül.
HaNGyA2022-08-23 12:02:32 // 44956
Kedves Cartársak!


Nincs észosztásról TEOR számom, és egyik oldalra sem szeretnék állni, de nemrég egy sokkal nagyobb létszámú rendezvényen vettem részt, mint a mi találkozónk. Engedelmetekkel, egy kis szösszenetet szeretnék megosztani Veletek a szervezők megbeszéléséből, ahol körülbelül ugyan ezek a kritikák és problémák merültek fel. Az ország egyik legjobb rendezvényszervezője ezekre a következőket reagálta:

„Kérem, valamit sose tévesszenek szem elől! Ez egy tematikus rendezvény, nem a Világifjúsági Találkozó. Aki nem a témáért jön, azt már sajnos a belépésekor elveszítettük! Persze, elfoglaltságot biztosítunk például a „behurcolt” családtagoknak, de nem kell egy 500 férőhelyes gyermekmegőrzőt csinálnunk kertmozival, Play Station-el és szőke animátorokkal, és nem kell nyugdíjas sakk-kört sem üzemeltetnünk bérelhető kibicekkel. Felnőtt emberekről beszélünk, fel tudják mérni, hova jönnek, mire számíthatnak.

A másik…
Ha több ezer embert, több ezer különböző, jogos igénnyel egy helyre gyűjtünk, eleve esélytelenek vagyunk arra, hogy mindenkinek megfeleljünk. Nem tudunk mást csinálni, mint egy „átlagra” tervezni a lehetőségeinkhez képest. Onnan fogjuk tudni majd, hogy jól csináltuk a dolgunkat, hogy utána csak félig fognak minket földbe döngölni az Arckönyben. Ugyanis, az egyik vendégnek hangos lesz a zene, nem tud tőle beszélgetni, a másik meg nem hallja, mi történik a színpadon. Az egyik nem tud majd mit kezdeni a gyerekkel meg a kutyával, a másik meg azt fogja nehezményezni, minek engednek be kisgyereket, lovat, tehenet egy ilyen rendezvényre. Az egyiknek mért napon lesz a parkolóhely, a másiknak poros lesz, a harmadiknak meg messze. Esélytelenek vagyunk jól kijönni a dologból…
De engedjétek meg, hogy felvessek egy gondolatot, ami remélem, feloldja majd Bennetek az aggódást és a görcsöt, amit most látok.

Figyeljétek meg, hogy az esetek 99%-ban, a közép és idősebb korosztály az, aki utólag jószándékú kritikával él. Mert ő már sok találkozón, rendezvényen, koncerten volt, és van tapasztalata. De szerintem, ezek az emberek valamit elvesztettek az időben! Kicsit elhalványult bennük az, hogy miért is megy az ember egy ilyen rendezvényre. Elfelejtették azt, amikor fiatalon heringként összeszorítva, étlen-szomjan, a higiénia és az anyagcsere teljes zárójelbe tételével ugráltak, és üvöltve énekelték végig a kedvenc bandájuk koncertjét, majd utána legalább egy órát álltak a „művészbejárónál”, hogy láthassák az Isteneiket és esetleg kaphassanak egy autógrammot tőlük. Aztán megint egy órát vártak az éjszakai buszra, vagy ha lekésték, simán gyalogoltak hazáig. És erre a bulira, a mai napig csillogó tekintettel és vigyorogva emlékeznek vissza, hogy az volt az igazi rendezvény!

Persze, az idők, a technikai lehetőségek és az igények sokat változtak azóta, amik után nekünk is szervezőknek, rendezőknek minden erőnkkel és szakmai tudásunkkal menni kell, de vágyat, a lelkesedést, és az ezekkel járó megértést és józan toleranciát, ma is a résztvevőnek kell hoznia a rendezvényre…”
Kócosw2022-08-23 11:33:20 // 44955
az utolsó mondatban van a lényeg.Nalunk párommal van egy egészség, én nem megyek vele ruhákat vásárolni, cserébe ő nem jön velem autós motoros rendezvényekre. 😁
Halesz2022-08-23 09:33:13 // 44954
Igen, pont ez a gondom nekem is, hogy azért annyi lehetőség nincsen, mert kb mindent megpróbáltunk már.

Korábban volt szimulátor, de hát annak azért nem olyan nagy az áteresztő képessége, hogy sok gyereket lekössön... :)

De jövőre igyekszünk bővíteni, ezért is kérdezem már most, hátha kapunk jó ötleteket! :)

Azért alapból ez mégiscsak egy autós találkozó, szóval nehéz abból kiindulni, hogy olyanoknak is jót tegyünk, akiket ez alapból nem köt le... :)
farki2022-08-22 22:48:16 // 44953
Bocs, hogy belevau

Minden gyereknek van mobilja, sajnos! Ha elfáradnak az ugrálóvárban majd kockulnak…
A csajoknak meg kell egy Pláza…🤷🏼
Szerintem 😁
Halesz2022-08-22 20:00:00 // 44952
Kau, szia! Egy dolog eszembe jutott itt a kommented kapcsán, amire már akkor is szerettem volna rákérdezni. Milyen programokat szervezzünk még a gyerekeknek?
Ugrálóvár, trambulin, pedálos és elektromos kisautók, színezők voltak idén, a strandon pedig egy játszótér, plusz a víz... amihez persze a szülők is kellenek, nyilván :) Tudom, hogy mindig minden kevés, de ha kapunk jó ötleteket, mindig megvalósítjuk, de azért azt pont nem mondanám, hogy kevés programot kínáltunk a gyerekeknek.
Az is érdekelne, hogy a család hölgytagjait mivel tudnánk megfogni? Ez elsősorban egy alfás találkozó, de ha jönnek jó ötletek, akkor szívesen megcsináljuk, csak lehet, hogy mi már kifogytunk belőlük :)
Halesz2022-08-16 23:02:26 // 44951
Itt a hivatalos AlfaCity aftermovie!



Kattints ide a videóért!
GT Ɨ|ѯ2022-08-05 13:50:43 // 44950
155 GTA Salone di Ginevra 1992




30 anni....
GT Ɨ|ѯ2022-07-22 10:31:21 // 44948
Az első fecske:-)

leopop32022-07-19 22:42:43 // 44947
lfaCity 2022 ÉS A TONALE PREMIERJE😁🎥🚘
Akik nem tudtak eljönni azok sem maradjanak le róla 😁😁
Remélem tetszeni fog nektek! 😁🍀

AlfaCity 2022 videó
Halesz2022-07-19 18:54:18 // 44946
Írtam
Dimmu2022-07-19 17:17:02 // 44945
Sziasztok!

Nem ismeri valaki annak az úrnak az elérhetőségét aki a szombati érkezés 1-3 képeit készítette?Andrasovszky Péternek hívják, de sajnos sehol nem találok semmit ahol kommunikálhatnék Vele!

Köszi szépen!
Jó utat!
Kócosw2022-07-12 20:21:05 // 44943
faja, igy telejes az élmény 👍👍👍👍😛🤣
Halesz2022-07-12 12:58:13 // 44942
Kócosw, Dévid!

Csak Nektek, csak most:



Felkerült amúgy már pár képgaléria ide, de még rengeteg fotónk lesz:

https://www.facebook.com/alfaamore/photos/?ref=page_internal&tab=album
Dévid2022-07-12 11:17:18 // 44941
Csatlakozom az előttem szólókhoz, jó kis találkozó volt, új emberekkel ismerkedhettem meg, készült a sorban lesifotó a kocsimról, és elküldték az extulajnak. :D

Nekem a robogós látvány a retinámba égett idén is, mivel sikerült navival úgy eltévedni kétszer (legközelebb AlfaCity lesz beírva waze alkalmazásba, nem Szalki-sziget, mert egy szétdút, nyomvályús, néhol murvás szakaszokkal tűzdelt építési területre vitt a navi kb, 30 km-re AlfaCitytől), miután beragadtam odafele egy kombájn mögé. Úgyhogy én két órával később értem be, mint a normális emberek, akikkel Győrből indultam, de így láthattam Haleszt robogózni. Valamit valamiért ugye, :D
Halesz2022-07-11 19:22:09 // 44940
Kedves alfások, AlfaCity 2022 látogatók!

Először is szeretném megköszönni, hogy évről-évre ennyien eljöttök AlfaCitybe, mert nélkületek nem jöhetett volna össze, hogy ez a rendezvény lehessen az Alfa Romeo Tonale hazai közönségpremierjének helyszíne. A 15 év alatt már 4 új modell magyarországi bemutatójának volt a házigazdája AlfaCity, amely egy közös eredmény, köszönjük Nektek! 🙂

A csapatunk nevében elnézéseteket kérjük amiért a rendezvényre való bejutás - a szombati nap közepén - soha nem látott nehézségekbe ütközött. A korábbi években is volt olyan idősáv, amikor 1 órát kellett várakoznotok arra, hogy bejussatok a AlfaCitybe, idén viszont sajnos volt olyan időszak, amikor ez a duplájára nőtt.

Elsőként szeretném rögzíteni, hogy ez egy autós rendezvény, amelyre autóval érkeztek, és amelynek része az AlfaCitybe vezető sorbanállás is. Amikor egyszerre 300-400 autó megérkezik egy helyre, akkor mindig lesz dugó, legyen bármekkora áteresztő képessége a beléptető kapuknak, vagy az oda vezető útnak.

Elkerülhetetlen a torlódás, de az biztos, hogy a 2 órás várakozás nem normális, és ezt meg kell oldanunk, bárhol is tartjuk jövőre AlfaCityt. A jegyeket ellenőrizni kell, fizetnetek kell, stb. stb.

Szeretném, ha beszélnénk a történtekről, mert nem akarunk elmenekülni a probléma elől.

Évek óta bevett gyakorlat, hogy AlfaCityben 10 órakor van kapunyitás, de sok vendégünk már 8-tól sorban áll, és mire - mindig korábban a meghirdetettnél - kinyitjuk a kapukat, már feltorlódik a sor. Ennek ledolgozásával kell kezdenünk, és közben megérkeznek azok is, akik olvasták, hogy 10-kor van kapunyitás. Örülünk Nektek, ne értsétek félre, de lássátok be, hogy a korai érkezéssel nem nekünk, hanem a korai dugó kialakulásának segítetek.

Sajnos a dugó kialakulását az is segítette, hogy a helyi rendőrség valamit félreértett, és szombat délelőttre nem küldtek forgalomirányító rendőröket a Szalki-szigetre vezető leágazáshoz.

Mi ott követtünk el egy nagyobb hibát, hogy azokat, akik már előző nap megérkeztek, nem vezettük be a másik irányból egyből, hanem erre csak a dugó kialakulása után reagáltunk. Ezt azonnal így kellett volna kezelnünk, mert azt láttuk, hogy amint ezt megléptük, jelentősen javult a helyzet.

A beléptető rendszerünket lassította, hogy kétféle jegytípussal volt dolgunk, a tavalyról átváltott jegyeket máshogy kellett kezelnünk, mint az ideieket. Ez jövőre már nem lesz probléma.

Tudjuk azt is, hogy megérkezéskor rengeteg kérdésetek van, de az nem gyorsítja a beléptetést, hogy akkor kérdezitek meg, merre van a WC és az, hogy hol kell leparkolni, hiszen ezeket a "problémákat" továbbhajtva kezelik a CREW tagok. Ezekkel a kérdésekkel akár percek is elmehetnek, hiába próbálnánk gyorsítani. Aztán jön a parkolás, hiába integetnek a parkoltatóink, nem figyelnek rájuk, máshova állnak, át kell őket rakni, stb. (Ez nem általános, de előfordul és ez is lassítja a sort...)

Többen is írták, hogy egy beléptető kapunk volt, ez nem igaz. Alapból két sávra nyílt a beléptetés, aztán a helyzetre reagálva megnyitottunk még egyet. Ezzel tudtunk gyorsítani, de persze az egy sávos odavezető úttal nem tudtunk mit kezdeni.

Ami biztos, hogy nem nagyon van olyan rendezvényhelyszín Magyarországon, ahová 4 sávos autópálya vezet, úgy, hogy van kifelé vezető biztonsági útvonal is, szóval nincs könnyű dolgunk. Sokan írtátok Zánkát, hogy ott nem volt ilyen probléma, ez valóban igaz, de ott is simán volt 1 óra a bejutás csúcsidőben. Talán más volt az élmény, mert már a helyszínen belül kellett sorban állnotok, vagy az eltelt 4 év megszépítette az emlékeiteket... Egyébként Zánkáról nem azért jöttünk el, mert mi így döntöttünk, hanem ott nem akarnak semmilyen tömegrendezvényt.

Az idei tapasztalatok alapján jövőre változtatni fogunk a beléptetésen, és igyekszünk majd azt minél gyorsabbra tervezni. Online megvásárolható lesz minden jegy - az utasok jegye, sőt várhatóan a kempingjegy is - amely remélhetőleg felgyorsítja majd mindezt.

Szóval igyekszünk ezeket a tapasztalatokat mind feldolgozni, hogy jövőre ezt még jobbá tegyük majd. Remélem az is tesz majd egy próbát, aki most csalódott. De azt fogadjuk el, hogy ez egy tömegrendezvény, akinek pedig ezzel baja van, arra tényleg csak azt tudom mondani, hogy ne jöjjön. Szinte minden hétvégén vannak kisebb-nagyobb alfás találkozók.

Még néhány szó a cateringeseket ért kritikákról. Erre még nehezebb jó megoldást találni, mert nyilván akkor van a legnagyobb sor, amikor ebéd/vacsoraidő van, ilyenkor kb. egyszerre áll mindenki sorban... Ha kétszer ennyi food truck lenne, akkor viszont a szolgáltatók elégedetlenkednének, mert ők úgy éreznék, hogy nem keresnek majd pénzt, mert túl sokan lennének kitelepülve - és nem jönnének el. És az is megengedhetetlen, hogy ebédidőben kifogyjanak a kajából, ez is előfordult sajnos. És aztán még benne van a rossz idő, a kisebb létszám kérdése is, szóval ez nagyon bonyolult. Az biztos, hogy jövőre legalább két éttermessel több lesz, és plusz egy kávézóval is készülünk majd. De mindig lesz csúcsidő... Az a tapasztalatom, mintha a cateringesek nem értenék meg, amikor azt magyarázzuk, hogy hozzanak elég embert, hogy pörgetni tudják, mert itt bizony sokan vannak... olyan, mintha még nem láttak volna fesztivált, pedig gyakorlott szolgálatókat hozunk. Örülök viszont, hogy a minőségre nem volt kritika.

A fentiekhez kapcsolódóan még pár gondolat. A jelenlegi stábunk 30 fős volt, és biztosak vagyunk benne, hogy ez jövőre már kevés lesz, így várjuk azokat a csapatba, akik szívesen részt vennének a rendezvény összerakásában és lebonyolításában is.
Várjuk az ötleteket is, hogyan lehetne még jobbá tenni a beléptetést, hogyan lehetne elkerülni az ekkora dugót. (miközben ma megírtam ezt a posztot, ketten már jelentkeztek is! 🙂

A többit folytassuk kommentben 🙂 Köszi, ha végigolvastad és át is gondoltad kicsit a mi szemszögünkből is.

Nagyon remélem, hogy a helyszínen szerzett élmények azért kárpótolták picit azokat, akik pont megszívták a bejutással. Az összes színpadi programot rögzítettük, utólag megtekinthető lesz az egész a YouTube-csatornánkon. A fotóalbumok is hamarosan érkeznek majd.

Halesz
Az AlfaCity Crew nevében
Dimmu2022-07-11 18:53:23 // 44939
Szervusztok!
Szerintem itt a legnagyobb problémát a helyszínen történő fizettetés okozta!Tavaly leolvasták a kódot azt eriggy be,most meg ki mivel akar fizetni...stb.Mi is hamar bejutottunk,és tényleg rossz lehet ha valaki szinte mindenről lemarad amiért jött!Remélem hha új helydzín lesz,oda is el tudunk menni,mert imádjuk a Cityt!Köszönjük,hogy ott lehettünk!
Halesz2022-07-11 17:35:29 // 44938
Szia! Voltunk itt többször is, lemértük. A tavalyi AC sem férne el. :((
És nincs bevezető út puffernek. (Ráadásul kb 5x annyiba kerül a bérleti díj, mint a Szalkié)
Giuntini2022-07-11 16:47:33 // 44937
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, 10 óra után pár perccel érkeztem és 1 egész egynegyed órát várakoztam míg bejutottam. Én tavaly nem voltam, de hogy őszinte legyek, a helyszín nekem csalódás volt. Haleszékon lehetett látni, hogy mindent megtettek, de hát az infrastruktura nem Zánka!
Alfa City ennél azért többet érdemelne!
droberto2022-07-11 14:24:22 // 44936
Borzalmas nehéz a helyszínválasztás...
Én úgy látom, hogy az AlfaCity megérdemli az újrapozícionálást:
https://pelsocamping.hu/terkep/
Így lehetne csak tovább fejlődni/bővülni.
droberto2022-07-11 14:16:16 // 44935
Sziasztok!

Én is szeretném megosztani a véleményem.
Tavaly is ott voltam, így volt referencia és voltak várakozásaim. Elöljáróban annyi, hogy nem rajongok a helyszínért. Zánka nálam (is) magasra tette a lécet, minden szempontból. A Balaton maga, a szállás, a környezet, a hely mérete, a vendéglátó helyek sokasága...stb. Tudom-tudom, hogy a köpcös köpcös gázszerelője....
A Dunaújvárosi helyszín, szerintem egy koszos-poros szocialista maradvány. Nincs szállás a szigeten (és ahogy hallom még sátorral is szűkös), de még a városban sem normális.
Anno javasoltam alsóörsi kempinget, de az volt a mondás, hogy drága. Hát én személy szerint inkább fizetnék 2x ennyit, csak ne maradjak még egyszer le a rendezvény feléről.

Beléptetés: Az még a kisebbik gond volt, hogy 2 óra 20 percet vártam a dugóban a fiammal (A sziget bekötő útja dél felől érkezve a templomnál 10 majd ezután 20 percig egy helyben álltunk), senki nem tudott semmit, nem jött oda senki információt adni. Akkor indult meg a déli oldali sor, amikor 50 perc után odaért egy rendőr autó. Utána bár nagyon lassan, de már mondhatni folyamatosan haladtunk. Nem tudtunk pisilni, és majdnem kifogyott az üzemanyagom is. A nagyobbik baj szerintem az, hogy volt olyan új Alfás új Stelvióval Paksról, aki 20 perc várakozás után inkább hazafordult. Elment a kedve az egésztől. És szerintem ezzel nem voltak egyedül. :(((
A dugóban állva Halesz bejelentkezős videóját látva a beléptetőpontnál világossá vált, hogy mi a probléma. 3 perc alatt 6 autó ment át a felfújható kapu alatt. Magyarul fél percenkét egy autó. Ez egy óra alatt 120 kocsi... Tudjuk a létszámot, ráadásul sokan ki is jöttek reggel ezért-azért, illetve a többség a szigeten kívül Aludt.
Mi egyébként negyed kettőre értünk be, amit a legjobban vártam, a Csikóst, arról lemaradtam. A gyerek éhes volt. Ezért a Tonale bemutatóról is lemaradtunk. :(
Szerintem ebből a szempontból Zánka nem volt nagyon más. (Max ott nem a közúton okoztunk dugót) Ott is sokan voltunk, de ott kettő majd a végén négy sorban jutottunk be. Folyamatos és viszonylag gyors haladás volt. Szerintem ezt itt is meg lehett volna oldani. Mondjuk én a ki és a bejáratot felcseréltem volna. A kijáratnál simán elférne 4-5 fizetős/ellenőrző kapu. Az egysoros kijárón pedig el lehet hagyni a helyszínt. Ha meg nem lehet megcserélni a ki-be járatot, akkor a beléptetési pontot beljebb lehet hozni, ahol már több a hely.
Tudom, hogy több kapuhoz sokkal több ember kell, de biztos sokan vállalnának köztünk 1-1 óra társadalmi munkát. Akár számukra ingyenes bejutást biztosítva.

Étkezési lehetőség: Bár nekünk irtó nagy szerencsénk volt, de a sorokat látva megértem a csalódottságukat.
Idén 2,5x annyian voltunk, de mégis alig volt több vendéglátóhely, mint tavaly.

A többi dolgot pedig az előttem szólók már jól leírták, abszolút egyet értek velük.

Bejutva, kissé megnyugodva már jól éreztük magunkat. Ebből a szempontból működött a City hangulat, amit annyira szeretünk. A nap végi bulit kiemelném. Az ismét zseniális volt. Sterbinszky telitalálat. Országunk első és egyik legnagyobb Dj-je. Jó volt 20 év után (bár kissé meglepően más stílusban) ismét rá bulizni. Örök kedvenc.

A szervezőknek meg nagyon köszönöm és köszönjük azt a sok és áldozatos munkát, hogy újra és újra megcsinálják nekünk a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját. Nagyon felemelő érzés, hogy köztetek lehetek.
Kócosw2022-07-11 13:27:30 // 44934
akkor erről a képről en lemaradtam 😁
Kau2022-07-11 12:44:18 // 44933
Most, hogy mondod...
Mellettem robogott el oda-vissza Halesz, mikor ment Rákóczi Feriért a városba, mert 13 óráig se ért volna oda ő sem :)
Majd legközelebb :))
Kau2022-07-11 12:42:06 // 44932
Olvastam, hogy többen is a sor miatt nem jöttek be, csak a vendégparkolóig. Ezzel csak a szervezők veszítenek a hivatalos autószámból. Más hátrány nem éri a vendégeket sem.
avvocato2022-07-11 11:12:02 // 44931
Mi Miskolcról érkeztünk utaztunk több mint két órát, ugyanennyi időt töltöttünk az egy sávon történő araszolással, mire bejutottunk. Gondoltuk, hogy nem megyünk be autóval, hanem a vendégparkolóban leállunk, de mégiscsak Alfacity, bemegyünk. Utólag rájöttem, hogy semmit nem vesztettem volna, ha a vendégparkolóban állunk meg, mert másfél órával hamarabb beértünk volna. Ugyanúgy kinn parkoltunk a prérin, így kicsit úgy éreztem, hogy ki vagyok rekesztve a benn lévőktől. Hiányoltam, hogy nem volt jelen se a Jeep, se a Fiat, az Abarth, és a márkakeresekedők által lehozott autókba nem lehetett beleülni, egy darab prospektus, reklámanyag nem volt kirakva, tesztvezetés semmi. Zánkán minden autóba be lehetett ülni, volt Jeep kalandpálya, stb .Ez utóbbi kritika nem a szervezőknek szól, hanem a vezérképviseletnek és a márkakereskedőknek.Nem volt egy itat árusító büfé, a a kajás standokon másfél órát kellett várakozni.3 óra ment el csak a bejutással és az ebéhez sorbanállással.Szerencsére sok ismerőssel találkoztam, jó volt látni a sok megszállott alfást és a gyönyörű autókat, de azért van bőven hiányérzetem, a Tonale bemutató után haza is jöttünk. Már az első esztergomi talin ott voltam, voltam Zánkán, Komáromban, azt kell mondanom mindegyik sokkal jobban meg volt szervezve.Mindenképpen olyan helyszínt javaslok, ahol lényegesen gyorsabban be lehet jutni. Tudom, hogy nagy munka egy ilyen rendezvényt megszervezni, de én egy kicsit keserű szájízzel távoztam,
Dimmu2022-07-11 10:58:29 // 44930
Nagyon köszönjük a szervezőknek a sok beleölt időt,energiát,és pénzt!Párommal,mi nagyon jól éreztük magunkat,persze ehhez az is kellett,hogy aránylag hamar bejussunk,és ne álljunk sorban kajáért.Mi viszünk mindent,de fagyit meg üdítöt azért ott veszünk,meg persze kávét természetesen.Remélem még sok talira el tudunk jutni mert mi ezt várjuk minden évben a legjobban! Még egyszer KÖSZÖNJÜK!

Apropó!A zöld szemüveges profi fotós srácot ismeri valaki?Mert sok képet készített a kabrióról velünk,és kellenének a képek!Köszi!
Norby2022-07-10 17:30:41 // 44929
Teljesen egyetértek veled, nekem is ugyan ilyen érzéseim vannak!
tdemeter2022-07-10 17:04:59 // 44928
Én is írnék pár gondolatot az idei AlfaCityről, addig, amíg frissek a gondolatok.

Én 2018-ban voltam utoljára Alfacity-n. Jó sok minden történt azóta és már baromira vártam ezt a napot, így hát már januárban beírtam a naptárba, nehogy rászervezzek mint ahogy korábban többször megesett.
Elolvastam az előző hozzászólásokat és bár a facebookosokat nem láttam, de úgy érzem, hogy erősen "biztonsági" hozzászólások érkeztek a rendezvényre, ami szerintem csak részben tükrözi az ott tapasztaltakat (vagy legalább is nem elég hangsúlyosan).
Fontos leírnom, hogy szigorúan szubjektív, építőjellegű véleményt fogok most leírni, de

az idei AlfaCity nekem nem tetszett.

Megpróbálom összeszedni, hogy miért.
Kezdjük a helyszínnel. Szalki Sziget nagyon szép hely! Sosem jártam még ott, nem is hallottam róla. Meg is lepődtem, hogy mennyire más a Duna ott mint nálunk Gödön, nagyon kellemes a part és jó fás, árnyékos, van stand, stb.

De így, ebben a formában totál alkalmatlan arra, hogy ennyi embert/autót odarakjatok. Simán elhiszem, hogy ez tavaly, amikor 600 autó volt akkor nem látszott, mert amúgy elfér ott ennyi autó, még több is, de ha csak 1 db út van amin be lehet jönni,1 db kapu van, ahol jegyet ellenőriztek, akkor ez bukó. Nekem Gödről másfél óra volt odaérnem, ugyanennyi volt bejutni is, de a Balatonon valahogy jobban ment ez. Hallottam olyat, hogy valaki Paksról jött és 2 óra 30 percet állt a sorban,de olyat is, aki Dunaújvárosban szállt meg és onnan is 2 óra volt a bejutás.

Márpedig ha nem megoldható, hogy a városi dugót felszámolva, alternatív útvonalon is be lehessen engedni az autókat, akkor bármennyire is kellemetlen kimondani, de Szalki Sziget nem alkalmas erre a rendezvényre.

A mosdók színvonala szerintem kritikán aluli volt. Tény hogy volt mosdó, de mindegyik olyan volt, amit már régen le kellett volna bontani, felújítani. Legjobban a kommunista ifjúsági táborok színvonalát idézte. Bár én férfiként aránylag rugalmas vagyok, de a párom már nem volt ilyen boldog. 2022 van.

Aztán ott van a színpad. Messze volt mindentől, az autóktól, a tömegtől, hallani semmit sem lehetett. Furcsa volt az is, hogy az autók alapvetően egy "parkolóban", elkülönítve álltak, míg a rendezvény "odabent" volt. Ennek az volt az eredménye, hogy ha autómustrázi akartál, akkor el kellett hagynod a helyszínt, emiatt elmaradt a szokásos "sörrel a kezedben másokkal beszélgetsz" feeling. És igen, feleslegesen közel kellett parkolni, így mi pl le sem tudtuk teríteni a plédet az autó elé, ahogy évek óta szoktuk és ahogy néztem mások sem építettek kis "szigeteket" ahol leültek és élvezték volna az autók társaságát. Erre nem volt lehetőség. Volt a parton, távol mindentől és mindenkitől.
A "bent" nekem egy kicsit amolyan vidéki búcsú hangulatot árasztott, - tényleg csak a körhinta és a vásárfia árus hiányzott az egészből. Az olasz hangulatot csak az a néhány olasz dal, amit játszottatok próbálta meg árasztani, nameg persze a kiállított autók.
Azok egyébként nagyon szépek voltak, de pl Csikós hiába hozta el "Nózit" megmutatni, látni láttam ugyan, de be már jutottunk meghallgatni élőben őt, amit nagyon sajnáltunk..
Szóval utaztunk 1.5 órát, araszoltunk 1.5 órát és akkor mire beértünk a lányom benyögte, hogy "éhes vagyok". Akkor nem volt mit tenni, 1.5 órát vártunk a kajára is... Ebből 1.10 perc a sor volt, ott tudtuk meg hogy az étel 30 perc alatt készül majd el... Emiatt a tonale bemutatóról is lemaradtunk, a hangosítás a mexikói kajásig nem hallatszott el.

Én valahogy nem találtam a helyem ott. Tulajdonképpen mindegy volt, hogy Alfával jöttem-e, ez nem sokat adott hozzá a dologhoz.
Mindent összefoglalva nekem nem volt Alfás hangulat, helyette egy rakás ember egy kerítésen belülre terelve körbe-körbe ballagott tanácstalanul, ahelyett, hogy az autóik között csinálták volna ugyanezt, sokan szerintem pont emiatt jöttek. Így hát nem volt community hangulat sem, hiányoztak a kis Alfás szigetek, ahol mindenféle baráti csoport akit ez a márka hozott el ide jött volna össze és érezték volna jól magukat. Kivétel ez alól a sátrazók, ahol nyilvánvalóan eleve adott volt ez a lehetőség. Nekünk a sok várakozás nagyon elvette a kedvünket az egésztől.

Számomra egy ideális AlfaCity az Alfákról magáról és communityről szól, nem a szponzorokról.
Azt is tudom, hogy minden évben volt olyan akinek nem tetszett valami, meg azt is, hogy nem lehet mindenkinek a kedvébe járni, ebben is biztos vagyok.

A felmerült gondokon szerintem némi jobb szervezéssel lehetett volna javítani, viszont a hely adottságai miatt sokkal jobbat szerintem nem lehet ott csinálni.

És nagyon szeretném, ha tudnátok, hogy hatalmas respect a szervezőknek, hogy ezt így összehoztátok, mert volt munka benne az látszott ! Bízom benne, hogy a sok észrevételből majd valami jobb kerekedik ki jövőre és a véleményem ellenére nem tiltanak ki a jövőbeni találkozókról :)

G-MANN-nak pedig EZER köszönet, de nem hordok én bundát...:)
GT Ɨ|ѯ2022-07-10 13:31:49 // 44927
Robogó az a dobogó de a többi stimmel:-)
Kócosw2022-07-10 12:48:21 // 44926
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Koszonjuk a szervezest, csak nekem hianyzott a Halesz a dobogón című kép az idén.😎
Amugy többektól hallottam hogy jopáran visszafordultak vagy kint leparkoltak a sorbanállás miatt.
Komaromban is egy behaladó sav volt de 4 kapura elosztva,ha esetleg ugyvan sztem az segíthet az ilyen problémák megelőzésében. A büféknel hagytak idót bőven az emberi kapcsolatok ápolásában ,a délután folyaman még este 6 kor is 1 óra várakozás volt a kantinban a tápra. Amik finomak voltak tegyük hozzá gyorsan.
Jól éreztem magam, Sterbinskyt külön kiemelném,sztem ő nagxon jó ötlet volt 👍
GT Ɨ|ѯ2022-07-10 11:57:06 // 44925
Halesznek és a teljes szervezői csapatnak gratu a munkához 15x is:-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak