Fórum >> Találkozók, események >> AlfaCity 2025 - július 11-12.
Grando2008-04-18 09:50:42 // 24710
Hát ezt még gondold át egyszer sztem. ;))
Mike.2008-04-18 09:45:21 // 24709
Ha már szépségverseny ... akkor (sokunk örömére) vizespóló verseny csajoknak!? :-)))
Hakuna2008-04-18 09:35:55 // 24707
Egy 1, vagy 2 falas (oldalas) versenynél hol érdekel, hogy mi a motor/méret? Egy a lényeg, mennyire ismered a sajátod. A fogasztásnál sem számíít max majd nem indul senki Volgával :)
Hakuna2008-04-18 09:33:24 // 24706
Gyermekszépségverseny, (gyermekkorversenyt is már valaki javasolt egy topicban :) csak óvatosan kell vele bánni, nehogy a helyszínen szülessen valamelyik győztes :) )
A kis Spider is nagyon Jóóóóó volt a fotókon :)
NőiVEZETŐ szépségverseny. (tudom... hímsoviniszta disznó ... :))
PC-s, vagy konzolos autóverseny az unatkozó semmittevőknek, több szoftverrel is akár (tudom most is volt valami játékterem).
A netes játék is jó ötlet volt, lehetne komolyabb játékkal ilyesmit. (Akár F1)
A kis Spider is nagyon Jóóóóó volt a fotókon :)
NőiVEZETŐ szépségverseny. (tudom... hímsoviniszta disznó ... :))
PC-s, vagy konzolos autóverseny az unatkozó semmittevőknek, több szoftverrel is akár (tudom most is volt valami játékterem).
A netes játék is jó ötlet volt, lehetne komolyabb játékkal ilyesmit. (Akár F1)
Grando2008-04-18 09:26:58 // 24705
Fogyasztási meg parkolási verseny - kis- és nagymotoros benzinesek egybe, kis- és nagyméretű gépek egybe... Még kitalálsz pár diszciplínát, és tiéd az összetett győzelem! :DDD ;))))
Hakuna2008-04-18 09:23:02 // 24704
Aztán: tájképverseny pályázat alfákkal (csak Egom, vagy a világ tájai is szerepelhetnének?) Autóhasonlósági verseny (újabb kategóriák előnyben).
Parkolási verseny (pl. kifeszített cérnákkal) pontosságra és gyorsaságra külön-külön kiélezve. (egy oldal, két oldal közelít, orr, hátsó közelít)
Parkolási verseny (pl. kifeszített cérnákkal) pontosságra és gyorsaságra külön-külön kiélezve. (egy oldal, két oldal közelít, orr, hátsó közelít)
Attie2008-04-18 09:21:33 // 24703
Én csak akartam pár ötletet írni.
Persze, értem én :) És ez nagyon jó is, hogy valaki nem csak fikázik :)
Persze, értem én :) És ez nagyon jó is, hogy valaki nem csak fikázik :)
Hakuna2008-04-18 09:14:09 // 24702
Én csak akartam pár ötletet írni. Nyilván vannak elvadultak, és nem Egomba valók is.
A fogyasztásos lehetne akár késői program is, távolsági megoldható digitálisan dokumentált (fotó) órával is. Kategóriákra nincs szükség, a 3000-es majd nem ebben nevez. Korántsem biztos, hogy az 1.2-es Sud nyer. A Benzint meg a dieselt kell különbontani. Egy vagy két jól kiválasztott kúttal a forgalmat is meg lehetneoldani, pl egy kívül eső az indulásra, és egy közeli kút a végére. Esetleg még lehetne a találkozón a befutó egy tankolásra alkalmas szállítóeszköznél (nem tudom ilyen létezik -e, de akár lehet is) Így a nagyközönség is látná az eredményt. Nem mindenki sorakozna fel, a szakszerű dolgoknál szakavatott zsűrit írtam ha jól emlékszem. Ha nem akkor akartam.
A fogyasztásos lehetne akár késői program is, távolsági megoldható digitálisan dokumentált (fotó) órával is. Kategóriákra nincs szükség, a 3000-es majd nem ebben nevez. Korántsem biztos, hogy az 1.2-es Sud nyer. A Benzint meg a dieselt kell különbontani. Egy vagy két jól kiválasztott kúttal a forgalmat is meg lehetneoldani, pl egy kívül eső az indulásra, és egy közeli kút a végére. Esetleg még lehetne a találkozón a befutó egy tankolásra alkalmas szállítóeszköznél (nem tudom ilyen létezik -e, de akár lehet is) Így a nagyközönség is látná az eredményt. Nem mindenki sorakozna fel, a szakszerű dolgoknál szakavatott zsűrit írtam ha jól emlékszem. Ha nem akkor akartam.
Hakuna2008-04-18 09:08:05 // 24701
Non-figuratív minta szépségverseny, matrica, ékszer, festmény, versenyek, szerintem mindegyik gyártója szponzorként is szóba jöhet. Motorkilóméter verseny (tudom, hogy az órák nem mérvadóak, itt kisebb díj kell, és hihető összegek. Egyből lenne a dieseleseknek is előnye :). Környezetvédelmi verseny, a legkedvezőbb károsanyagkibocsátási értékekért.
Észrevettétek, hogy az átlag AR kipugógáznak eltér az illata az offosoktól? Én erre most jöttem rá, mikor beleszagoltam több elhúzó cartárs után a levegőbe. És nem a motor típusa a lényeg, minden benzines Alfa AR szagú. :)
Észrevettétek, hogy az átlag AR kipugógáznak eltér az illata az offosoktól? Én erre most jöttem rá, mikor beleszagoltam több elhúzó cartárs után a levegőbe. És nem a motor típusa a lényeg, minden benzines Alfa AR szagú. :)
Attie2008-04-18 09:07:00 // 24700
Ez a fogyasztási verseny nem túl életszerű szerintem.
Gondolj bele. 9-től kb fél 12-ig érkeztek az autók. Ezután elkezdenének kiszállingózni, majd járkálni a környéken és visszajönni. Ez azonkívül, hogy nagyon sok idő, teljesen bedugítaná Esztergomot. És a 3 literes Americat hogy hasonlítanád össze az 1.8 TD 33-mal? :) Köbcentire vagy lóerőre sorolnád be őket?
A többi program már inkább megvalósítható, van köztük olyan ami már volt is régebben. Csak azért az sem életszerű, hogy akkor mindenki felsorakozna, és szépen végig hallgatna nézne mindent. Szerintem max egy 30-40 fős csoport vonulna ide-oda. Ezért meg kár megszervezni.
Gondolj bele. 9-től kb fél 12-ig érkeztek az autók. Ezután elkezdenének kiszállingózni, majd járkálni a környéken és visszajönni. Ez azonkívül, hogy nagyon sok idő, teljesen bedugítaná Esztergomot. És a 3 literes Americat hogy hasonlítanád össze az 1.8 TD 33-mal? :) Köbcentire vagy lóerőre sorolnád be őket?
A többi program már inkább megvalósítható, van köztük olyan ami már volt is régebben. Csak azért az sem életszerű, hogy akkor mindenki felsorakozna, és szépen végig hallgatna nézne mindent. Szerintem max egy 30-40 fős csoport vonulna ide-oda. Ezért meg kár megszervezni.
Hakuna2008-04-18 08:54:52 // 24699
Tájékozódási versenynek elég volt, hogy térkép nélkül mentem, a GPS-en pedig nem tudtam a konkrét helyet. De azért nem volt gond, mikor egy marhanagy Alfasor elkígyózott, gyorsan beálltam, mint a Snake-ben a mobilon, hogy megnyúljon a sor. :)
Ötletek:
A szépségversenyt, amit akár típusonként, vagy legalább évtizedenként (esetleg két évtizedenként) lehetne tartani, (a 33 az remek ötlet volt, de lehetne akár 2000+, 80-2k, 80- szépségverseny is.) valahogy úgy kellene megoldani, hogy a kapcsolati tőke kisebb szerephez jusson. (Az általános kategóriában azért nem csak a szépség döntött szerintem. A 33-aknál kb. rendben volt.) Ez a matrica használható ötlet, de vagy több kellene belőle, vagy egyszerűbb dizájn, én pl. nagyon ragaszkodtam hozzá, mert szép :) Tudom, csúnyábbat meg ki a fene akarna a legszebb járgányra.
Aztán lehetne Hang-verseny, ahol szakavatott whitefülű zsűri vizsgálná és díjazná, hogy nem lyukas kipufogóval érik el a muzsikát. Ennek rövidnek kell persze lennie, mert büdös lesz :) Ha már a hangnál tartunk, ugyanez lehetne akár zenében is, de szintén a hangzás, akusztika, és nem a hangerő számítana. Multimédiáról akkor még nem is beszéltem :) Persze ezek mind csak apró díjakkal. Vol ott egy cég, az biztosan érdekelt lett volna zenei hang-versenyben. Szakavatott is kell legyen közöttük.
Lehetne motorszépségverseny, nem mindegy ugye, hogy milyen a szív, és tudok olyan cartársról boxer topicban, aki igencsak ad erre is. Aztán lehetne felnit, gumit versenyeztetni, de még hátsó szárnyat, pajzsot, (logót, most láttam először "kézit")) spoilereket, kormányt, utasteret is. Csak át kell gondolni egy egy fórumon mik mennek ezekkel kapcsolatban. Nyilván egy alkalommal nem kell mind.
Már drágább lenne, de pl. szerintem remek ötlet lenne fogyasztási verseny. Teli tankkal, vagy a tankolás költségéért lehet nevezni, aztán egy adott kút egy adott kútfőjétől mehetne a rajt, ugyanaz a kéz tankolná színig minden induló autóját (aki állítja, hogy tele van, elhisszük. Ezután kellene minimum menni x (lehet, hogy 100 sok) km-t városban, és ugyanaz a kéz tankolná tele ugyanannál a kútfőnél csurig. (Szerintem egy kút meggyőzhető erről, és biztosítana egy kútfőt :)). Városon kívüli etap is lehetne, többször x kilóméterrel, mondjuk járni kell egy szomszéd faluban, de még az sem feltétlen muszáj, ott a kmóra. Ja, ami fontos, a legkisebb fogyasztás nyer! :)
Ötletek:
A szépségversenyt, amit akár típusonként, vagy legalább évtizedenként (esetleg két évtizedenként) lehetne tartani, (a 33 az remek ötlet volt, de lehetne akár 2000+, 80-2k, 80- szépségverseny is.) valahogy úgy kellene megoldani, hogy a kapcsolati tőke kisebb szerephez jusson. (Az általános kategóriában azért nem csak a szépség döntött szerintem. A 33-aknál kb. rendben volt.) Ez a matrica használható ötlet, de vagy több kellene belőle, vagy egyszerűbb dizájn, én pl. nagyon ragaszkodtam hozzá, mert szép :) Tudom, csúnyábbat meg ki a fene akarna a legszebb járgányra.
Aztán lehetne Hang-verseny, ahol szakavatott whitefülű zsűri vizsgálná és díjazná, hogy nem lyukas kipufogóval érik el a muzsikát. Ennek rövidnek kell persze lennie, mert büdös lesz :) Ha már a hangnál tartunk, ugyanez lehetne akár zenében is, de szintén a hangzás, akusztika, és nem a hangerő számítana. Multimédiáról akkor még nem is beszéltem :) Persze ezek mind csak apró díjakkal. Vol ott egy cég, az biztosan érdekelt lett volna zenei hang-versenyben. Szakavatott is kell legyen közöttük.
Lehetne motorszépségverseny, nem mindegy ugye, hogy milyen a szív, és tudok olyan cartársról boxer topicban, aki igencsak ad erre is. Aztán lehetne felnit, gumit versenyeztetni, de még hátsó szárnyat, pajzsot, (logót, most láttam először "kézit")) spoilereket, kormányt, utasteret is. Csak át kell gondolni egy egy fórumon mik mennek ezekkel kapcsolatban. Nyilván egy alkalommal nem kell mind.
Már drágább lenne, de pl. szerintem remek ötlet lenne fogyasztási verseny. Teli tankkal, vagy a tankolás költségéért lehet nevezni, aztán egy adott kút egy adott kútfőjétől mehetne a rajt, ugyanaz a kéz tankolná színig minden induló autóját (aki állítja, hogy tele van, elhisszük. Ezután kellene minimum menni x (lehet, hogy 100 sok) km-t városban, és ugyanaz a kéz tankolná tele ugyanannál a kútfőnél csurig. (Szerintem egy kút meggyőzhető erről, és biztosítana egy kútfőt :)). Városon kívüli etap is lehetne, többször x kilóméterrel, mondjuk járni kell egy szomszéd faluban, de még az sem feltétlen muszáj, ott a kmóra. Ja, ami fontos, a legkisebb fogyasztás nyer! :)
Kilo166 (Droid#1)2008-04-17 23:36:49 // 24698
WC volt, alkholt találtam.... mi más kell még? :)))))))
Mike.2008-04-17 23:32:21 // 24697
De hiába ad valaki tanácsot javaslatot ha az nem egyezik a ti álltalatok elkélpzelt tervezettel. Pl. sokan akarták, hiányolták a tájékozódási versenyt, nektek az nem kellett ... szóval előre beleszólni elég nehéz.
Na és most is olvastam a sok fikázás mellett ötleteket.
Tollat papírt elő és jegyzetelni, hogy jövőre legyen miből ötletet szerezni. :-)
Na és most is olvastam a sok fikázás mellett ötleteket.
Tollat papírt elő és jegyzetelni, hogy jövőre legyen miből ötletet szerezni. :-)
Halesz2008-04-17 23:17:27 // 24696
Jó meglátás, jól megfogalmaztad :)
Halesz2008-04-17 23:14:06 // 24694
Javítottuk, köszi :) jó hogy figyeltek :)
zolee1452008-04-17 23:06:45 // 24693
Az emberek így működnek, ez van. Tudom, hogy AA/Tagok nem egyenlő szolgáltató/megrendelő-vel, de nagyjából ugyanaz a helyzet. Dolgoztam ilyen területen. Senki sem tudta, hogy mit szeretne, így nekem kellett gyártanom egy-két alternatívát amibe aztán bele tudott kötni.:)
Az emberek 90%-ának nincs ötlete, csak a készen kapott dolgokról tudja eldönteni, hogy akarja-e vagy sem, tetszik-e neki vagy sem. Ezért nem a 90% találja ki a dolgokat, hanem a maradék.:))
Szóval a hiba nem az Ön készülékében van, hanem az emberi természetben.:)
Az emberek 90%-ának nincs ötlete, csak a készen kapott dolgokról tudja eldönteni, hogy akarja-e vagy sem, tetszik-e neki vagy sem. Ezért nem a 90% találja ki a dolgokat, hanem a maradék.:))
Szóval a hiba nem az Ön készülékében van, hanem az emberi természetben.:)
Karakot2008-04-17 23:02:29 // 24692
Iceman jégF1-ben. Jó kép.:)))
Trombozis2008-04-17 23:00:42 // 24691
Látom máshol már észrevették. :-P :-DDDDD
Tom122008-04-17 22:59:22 // 24689
Trombozis2008-04-17 22:57:49 // 24688
Van benne egy elírás. Az XXl matrica a nagy számnál egy ezres az ára alul, pedig már csak 200Ft, ahol a színek is vannak.
Karakot2008-04-17 22:51:03 // 24687
Én simám elhittem, hogy be fogunk ülni egy MiTo-ba. :) Nem nagyon követem a nagy nemzetközi bemutatókat. Aztán láttam, hogy "csak" jégmito van. Na bumm, és akkor mi van? Nem mentem a Dunának nagy csalódásomban. Mentem vissza csodálni a sok igazi Alfát. :)
GT Ɨ|ѯ2008-04-17 22:42:08 // 24686
Nagyon ( zseniális )nagy poén volt!:-))))
Minden másra gondoltam,de erre nem!
Minden másra gondoltam,de erre nem!
Tom122008-04-17 22:12:20 // 24685
Én nem csalódtam, mert 1 percig sem hittem, hogy ott lesz a "hús - vér" MiTo, csak arra voltam kíváncsi, hogy miből lesz imitálva. Jégre nem gondoltam, ez volt a meglepetés.:-)
Tom122008-04-17 22:09:35 // 24684
Volt, kötelezően, tudod, az új bevezető útvonal.;-)
Tom122008-04-17 22:08:09 // 24683
Talán jövőre majd sikerül mindent jobban összehangolni...
BeeGee2008-04-17 18:52:42 // 24682
Tommi2008-04-17 17:38:15 // 24681
A héten nem nagyon volt időm végignyálazni a hozzászólásokat, lassan rágom át magam a huszonvalahány oldalon. De úgy látom egy dolog megint visszatérő, hozzáteszem minden évben az:
Utólag mindenki tökre okos és megmondja a frankót, hogy mit és hogyan kellett volna meg hogy mi nem volt jó. Előzetesen volt kb 4 hónapotok, hogy ezt itt a topicban, vagy ötünk közül valamelyikünknél jelezzétek (e-mail, telefon, akármi). Építő ötletet, segítséget, bármit szívesen vettünk volna a szervezés során, ezt sokszor el is mondtuk. Érdekes módon akkor nem volt ennyire hangos a társaság és nem tolongtatok, hogy ilyen-olyan ötletem van és ezzel vagy azzal tudnék hozzájárulni, hogy jobb legyen a buli és jobban érezzék magukat az emberek... Ne utólag legyünk okosok...
Többen írtátok, hogy nem volt program és lapos volt. Milyen programokra gondoltatok? Mert ezt se nagyon írta senki... Mi az, amit meg lehet valósítani a hely adottságai és a látogatók létszámának tükrében? Várjuk a javaslatokat :)
És természetesen akinek nem inge, ne vegye magára.
Utólag mindenki tökre okos és megmondja a frankót, hogy mit és hogyan kellett volna meg hogy mi nem volt jó. Előzetesen volt kb 4 hónapotok, hogy ezt itt a topicban, vagy ötünk közül valamelyikünknél jelezzétek (e-mail, telefon, akármi). Építő ötletet, segítséget, bármit szívesen vettünk volna a szervezés során, ezt sokszor el is mondtuk. Érdekes módon akkor nem volt ennyire hangos a társaság és nem tolongtatok, hogy ilyen-olyan ötletem van és ezzel vagy azzal tudnék hozzájárulni, hogy jobb legyen a buli és jobban érezzék magukat az emberek... Ne utólag legyünk okosok...
Többen írtátok, hogy nem volt program és lapos volt. Milyen programokra gondoltatok? Mert ezt se nagyon írta senki... Mi az, amit meg lehet valósítani a hely adottságai és a látogatók létszámának tükrében? Várjuk a javaslatokat :)
És természetesen akinek nem inge, ne vegye magára.
Poló2008-04-17 17:18:27 // 24680
Nem kell ahhoz Total Commander. Én explorerben kijelölöm, amit le akarok szedni, aztán sajátgépben meg beillesztem. Vagy ha feltölteni akarok, akkor pont fordítva.
jakuska2008-04-17 17:17:01 // 24679
először is szerezz egy total commandert, aztán keresd meg az alfa amore tagot, az oldalán le van irva hogyan csatlakozhatsz a szerverhez (jelszó, felhasználónév) megkeresed a jakuska képek videók mappát, és már húzhatod is le a gépedre a videókat! Még nem kerültem be a linkek közé, pedig már egy 3-4 napja fönt van a cucc...
Vasarelly2008-04-17 17:16:07 // 24678
Nem csak arra mondom, hogy szinte minden út a bazilikához vezet, de én azért nagyon "tájékozódtam" . Pesten meg ... :))) Na ez van.. Amúgy mi jól éreztük magunkat szerintem jól szerveztetek...
Vasarelly2008-04-17 17:04:38 // 24676
Nem volt? Akkor én mit csináltam? :))
Dea2008-04-17 16:54:47 // 24675
Igen, ők voltak Autófórum Rieglerék Győrből:)
count M2008-04-17 16:41:18 // 24673
sty2008-04-17 16:36:20 // 24672
köszi de valami linkel nem tudnál szolgálni?
jakuska2008-04-17 16:27:49 // 24671
Válogass az enyémből... jakuska képei és videói ftp szerveren.... nem túl sok, és főleg visegrádi ökörködés, de videó:)))
sty2008-04-17 16:26:25 // 24670
srácok valami video nincs a mostani talirol?
Kazes☻2008-04-17 16:11:05 // 24669
Megérdemli a balga! :)
Gyozi1552008-04-17 16:03:11 // 24668
azért érdemes elolvasni a kommenteket is, szegény pözsős srácot leugatják rendesen :D
Stee1462008-04-17 15:04:53 // 24667
Azért reméljük, jövőre nem egy vödör jégkocka lesz kiöntve a bazilika elé mint a rendezvény fizikai mivolta... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Giorgio2008-04-17 14:18:19 // 24666
Sakk, matt. Ennyi.
BeeGee2008-04-17 13:51:50 // 24665
Az, hogy "Megmutatjuk" nem egyenlő a bemutatással, premierrel. Nem használtuk az autós berkekben bevett kifejezést direkt (Bemutatjuk) hogy tágabb értelembe véve beszélhessünk róla. Így is mindenhol szűkszavúan beszéltünk róla :)
GTPeti2008-04-17 13:44:47 // 24664
BeeGee,
engedd meg, hogy reagáljak. Nem állom meg ugyanis... ;)
"A mostani Mito akció poén volt végülis,
Hmm. Poénnak poén volt, az igaz...
"megértem ha páran csalódtak"
Persze, hiszen látszik mennyien hittünk nektek.
"de felelősnek nem érezzük magunkat miatta"
Miért is kéne... :))
"hisz ügyeltünk a kommunikációra"
A mai világban ez a legfontosabb.
"át nem vertünk senkit."
Hát nem tudom, ezt döntse mindenki el maga.
(Az eset kb. olyan volt, mint ha egy hazai promi eseményre beharangoznák, hogy ott lesz C. Zeta Jones, aztán ott meg kiderül, hogy egy életnagyságú kartonkép formájában. Végülis ott van, csak nem élőben.)
Nem egy nagy ügy az egész de "ügyeljetek még jobban a kommunikációra"! Légyszi. ;)
engedd meg, hogy reagáljak. Nem állom meg ugyanis... ;)
"A mostani Mito akció poén volt végülis,
Hmm. Poénnak poén volt, az igaz...
"megértem ha páran csalódtak"
Persze, hiszen látszik mennyien hittünk nektek.
"de felelősnek nem érezzük magunkat miatta"
Miért is kéne... :))
"hisz ügyeltünk a kommunikációra"
A mai világban ez a legfontosabb.
"át nem vertünk senkit."
Hát nem tudom, ezt döntse mindenki el maga.
(Az eset kb. olyan volt, mint ha egy hazai promi eseményre beharangoznák, hogy ott lesz C. Zeta Jones, aztán ott meg kiderül, hogy egy életnagyságú kartonkép formájában. Végülis ott van, csak nem élőben.)
Nem egy nagy ügy az egész de "ügyeljetek még jobban a kommunikációra"! Légyszi. ;)
BeeGee2008-04-17 13:24:31 // 24663
Tudom, én is csak beszélgetek róla :)
Stee1462008-04-17 13:16:18 // 24662
Ok, Igazad van!
Nem is vitának szántam.
Nem is vitának szántam.