Ha 12 éves a legfiatalabb, akkor nagyon rossz nem lehet.
Egy javaslat a fogyasztásra: Felejtsd el a "feles pohárból egyhajtóra" módszert. Az csak üt, a whisky feeling nem jön le. Fogj egy nagy öblös poharat (whiskey-s) pohár. Önts bele egy ujjnyit. Ne tegyél bele semmit! Se szóda se jég. SEMMIT! A hőmérséklete legyen egy picivel hidegebb mint a szoba hőmérséklet. Tehát NE a hűtőből kivéve! Minél hidegebb a whiskey, annál kevésbé fogsz bármit is érezni az ízéből!
Ha eddig megvagy, akkor kortyolj egyet belőle. Egészen pici kortyról van szó, épp csak kapj be egy keveset belőle. Ne nyeld le, ne hörpintsd fel az egészet!
Próbáld ezt a pici kortyot a szádban lassan ízlelgetni. Meg kell találni a módját, hogyan és a szád belső részén, pontosan hol jönnek ki legjobban az ízek. Ha jól csinálod érezni fogod a hordóban érlelés ízét, a whiskey zamatát. Bevallom kell egy kis gyakorlás. De ha belejössz, rá fogsz jönni, hogy egy közepesen jó whiskey-ből egy ujjnyi adag akár egy órán át tartó ízlelgetéses élvezetet is tud adni... Közben szagolj bele a pohárba is. Próbáld az illatot is átérezni.
Ha esetleg dohányzol, akkor érdemes közben rágyújtani, egy szivar, vagy pipa, még jobban fokozhatja a feelinget.
Ja és ezt a lazulós whiskey feelinget, ajánlom mindenkinek, nyugodt hideg téli estékre!
Ma kaptam a cégnél egy kis üveg Tomatin whisky-t. Egész érdekes élmény, tekintve, hogy életemben nem próbáltam whiskyt. :)
A szakértőktől kérdezném: Ez jónak számít?