boyci2009-06-08 21:46:00 // 5057
	én türelmes vagyok...na  most mondd!!! :))))))
	
Zsifi2009-06-08 21:42:39 // 5056
	Én is arra gondoltam.:)))G
	
Zsifi2009-06-08 21:42:11 // 5055
	Ó ha most elmondhatnám!:)))))G
	
boyci2009-06-08 21:40:58 // 5054
	nem ...a bor nem jut el hozzám... :_DDD 
ééén igen!!!
	
ééén igen!!!
Marty2009-06-08 21:36:53 // 5053
	Te jobb lesz, ha kúrálod magad, mert hétvégén még a borig se jutsz el!!!:)))))
	
Whiteskull2009-06-08 21:36:29 // 5052
	Ez az áldott jó szívem! :)))
	
boyci2009-06-08 21:35:51 // 5051
	azt mondják minden út Rómába visz :DDD
	
boyci2009-06-08 21:35:08 // 5050
	:))))) akarsz róla beszélni Anyum?? :))))
	
Zsifi2009-06-08 21:34:00 // 5049
	Tényleg neki jutott a könnyebbik fele.:)))G
	
Whiteskull2009-06-08 21:33:29 // 5048
	Én azóta már többször is eljutottam a borig. :DDDD
	
Zsifi2009-06-08 21:33:09 // 5047
	Én is visszamentem, csak más volt a sorrend.:)))G
	
Whiteskull2009-06-08 21:33:02 // 5046
	Puszi! :)))
Én magoztam, aztán Jutkának már csak meg kellett sütnie. :)))))))))
	
Én magoztam, aztán Jutkának már csak meg kellett sütnie. :)))))))))
boyci2009-06-08 21:32:08 // 5045
	én a borig jutottam....most megnézem a rétest is ...jobban :DD
	
Zsifi2009-06-08 21:30:38 // 5044
	Ez remek!!!!
Jutka vagy valamelyik nagymama?G
	
Jutka vagy valamelyik nagymama?G
Whiteskull2009-06-08 20:33:41 // 5043
	Papírzsepi! Tudod! :)))
Az a baj, hogy utána savlekötőt is kell inni. :DDDDD
	
Az a baj, hogy utána savlekötőt is kell inni. :DDDDD
csocsi2009-06-08 20:32:24 // 5042
	A nagylelkűséged megint meghatott :))
	
Whiteskull2009-06-08 20:31:13 // 5041
	Igazad is van. Eszem még egy tányérral, aztán majd elmesélem. :)))))))))
	
csocsi2009-06-08 20:28:52 // 5040
	Ugyan húsos vagyok, de hagynám magam elcsábítani :))
	
Whiteskull2009-06-08 19:39:09 // 5039
	
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:56:13 // 5038
	..hiszek neked!:-D
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:53:26 // 5037
	Hát ez így nagyon jól néz ki:))))Nyam-nyam.....:)))))))
	
Marty2009-06-07 21:45:08 // 5036
	Fini tuti...:)))
	
Angyal Rita2009-06-07 21:44:21 // 5035
	(Nekem többször mondta Wiki, hogy nyuszipörköltet csinál belőlem, ha kések tőle. Úgy is hívott, hogy én kicsi nyuszipörköltnek valóm.)
	
Angyal Rita2009-06-07 21:42:42 // 5034
	
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:40:35 // 5033
	Hát olyat szerintem nem ettem,de jó lehet,főleg ha a kedvenc kajáid egyike:)))))
	
Marty2009-06-07 21:38:25 // 5032
	Hát rosszabbik esetben :))))
	
bilon2009-06-07 21:35:55 // 5031
	amihez a párod szolgáltatja a nyulat? :DDDDDD
	
Marty2009-06-07 21:35:12 // 5030
	Neeeeeeeem a sün sültre!:))) Én a nyúlzúza pörit szeretem a legeslegjobban:))
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:29:31 // 5029
	Ha a zsiráf zsírban sültre gondolsz.....el árulom a teve here püre az jobb..... egy kis pók ór levessel:))))))
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:26:50 // 5028
	Szóval a gyümölcs most nálatok is központi dolog lett!!!! A Charlotte az hogy is néz ki??A neve ismerős:)))
	
Angyal Rita2009-06-07 21:10:52 // 5027
	Az nagyon fini! 
(Pont ezen gondolkodtam ma, melyiket csináljam, piskótát, vagy gyümi tortát, vagy mákos kifliket Horváth Rozi módra (mert már tavasz óta nem csináltam, utoljára a fogorvosnak csináltam és az asszisztensnőjének, a műtét után, nagyon örültek neki, pont nagyon éhesek voltak akkor este), vagy Charlotte tortát, vagy az előbbieket. Szerencsére finom volt mind, amit csináltam a hétvégén.)
	
(Pont ezen gondolkodtam ma, melyiket csináljam, piskótát, vagy gyümi tortát, vagy mákos kifliket Horváth Rozi módra (mert már tavasz óta nem csináltam, utoljára a fogorvosnak csináltam és az asszisztensnőjének, a műtét után, nagyon örültek neki, pont nagyon éhesek voltak akkor este), vagy Charlotte tortát, vagy az előbbieket. Szerencsére finom volt mind, amit csináltam a hétvégén.)
Marty2009-06-07 21:01:59 // 5026
	úúúúúúúúú... jó is ám az!:)))
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-07 21:00:11 // 5025
	Húú ...de de jót főzöcskéztetek itt lányok!!!!Meg jött az étvágyam:))))) Most még a zsiráf zsírban sült,sün sültet is megenném... Be érett a cseresznye,úgy hogy a piskóta az kötelező program volt ma:)))
	
Marty2009-06-07 17:54:44 // 5024
	Nagyon szívesen.... próbáld ki, szerintünk nagyon finom!!!:) Én karajból csináltam most... legközelebb megpróbálom pulykából is:)))
	
Angyal Rita2009-06-07 17:49:27 // 5023
	Köszönöm szépen a receptet! 
Krumplis tót vagyok, én is nagyon szeretem a krumplipürét, először azt fogok csinálni hozzá én is.
	
Krumplis tót vagyok, én is nagyon szeretem a krumplipürét, először azt fogok csinálni hozzá én is.
Marty2009-06-07 17:39:06 // 5022
	Tejszínes-gombás hús sajttal sütve 
Hozzávalók: (elvileg 4 személyre)
• 1 kg szeletelt karaj, csirke- vagy pulykamell
• kb. 30 dkg gomba
• 2 dl tejszín
• 1 közepes fej vöröshagyma
• reszelt sajt
• só
• bors
• kevés liszt
• kevés olaj
Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát kisebb cikkekre vágom. Olajon üvegesre sütöm a hagymát, rádobom a gombát. Sóval, borssal ízesítem, és ha elfőtte a levét, kevés liszttel megszórom. Pár másodpercig pirítom, majd felöntöm a tejszínnel. Összeforralom, majd félreteszem. A húst vékonyra veregetem, sózom-borsozom, lisztbe forgatom, és forró zsíradékon mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Tűzálló edényt veszek elő, kicsit kikenem margarinnal, aztán jön a rétegezés. 1 réteg húst fektetek a tálba, amit alaposan bevonok a gombás mártással. Jöhet a következő adag hús, rá a gomba. Alufóliával befedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Kb. 1/2 óra múlva megszúrom hústűvel, és ha könnyedén átszalad, kiveszem, és megszórom bőven reszelt sajttal. Megvárom, míg kicsit megpirul rajta a sajt (ilyenkor lehet használni a grill fokozatot, csak figyelni kell, nehogy túl pirosra süljön), és kész is.
Én krumplipürét csináltam hozzá köretnek:)
	
Hozzávalók: (elvileg 4 személyre)
• 1 kg szeletelt karaj, csirke- vagy pulykamell
• kb. 30 dkg gomba
• 2 dl tejszín
• 1 közepes fej vöröshagyma
• reszelt sajt
• só
• bors
• kevés liszt
• kevés olaj
Elkészítés: A hagymát apróra, a gombát kisebb cikkekre vágom. Olajon üvegesre sütöm a hagymát, rádobom a gombát. Sóval, borssal ízesítem, és ha elfőtte a levét, kevés liszttel megszórom. Pár másodpercig pirítom, majd felöntöm a tejszínnel. Összeforralom, majd félreteszem. A húst vékonyra veregetem, sózom-borsozom, lisztbe forgatom, és forró zsíradékon mindkét oldalát hirtelen megkapatom. Tűzálló edényt veszek elő, kicsit kikenem margarinnal, aztán jön a rétegezés. 1 réteg húst fektetek a tálba, amit alaposan bevonok a gombás mártással. Jöhet a következő adag hús, rá a gomba. Alufóliával befedem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Kb. 1/2 óra múlva megszúrom hústűvel, és ha könnyedén átszalad, kiveszem, és megszórom bőven reszelt sajttal. Megvárom, míg kicsit megpirul rajta a sajt (ilyenkor lehet használni a grill fokozatot, csak figyelni kell, nehogy túl pirosra süljön), és kész is.
Én krumplipürét csináltam hozzá köretnek:)
Angyal Rita2009-06-07 17:34:44 // 5021
	Hm, ez nagyon jól néz ki! Majd felteszed ide a receptet?
	
Marty2009-06-07 17:20:56 // 5020
	
	
Angyal Rita2009-06-07 17:17:09 // 5019
	Fiatal háziaszzonyok vagyunk, megügyesedünk mi is. Norbi szeret ott lenni nézni, ahogy főzök neki. Néha meg szokott kérni, hadd segítsen, meg akar tanulni főzni ő is. Annyira jók ezek a kezdeti sikerélmények, amikor megdícsérik a párjaink, rokonok, barátok a főztünket, ezek a dícséretek doppingolnak a legjobban.
	
Marty2009-06-07 17:11:10 // 5018
	Hát nem egy bonyolult dolog megcsinálni.... :P:)))) ez még nekem is megy :P:)
	
Angyal Rita2009-06-07 17:10:24 // 5017
	De jó, örülök nagyon, ügyi vagyol, szomszédasszonykám!
	
Marty2009-06-07 17:07:48 // 5016
	Köszi Ritám, ezt a receptet ma gyorsan ki is próbáltam, valóban nagyon egyszerű, gyors és finom:))))
	
Angyal Rita2009-06-07 17:01:30 // 5015
	Kapros süti, aki szereti:
finom, hamar megvan, nem drága, Norbival nagyon szeretjük.
 
 
Hozzávalók:
egy nagy csokor zsenge kaporlevél
205 g tejföl, túró
csipet só, cukor
3 tojás
1 cs. két lapos mirellit leveles tészta
Megmossuk, apróra vágjuk a kaprot. Egy nagy tálban összekeverjük a sóval, túróval, tejföllel, 2 tojás sárgájával.
2 tojás fehérjét pici cukorral habbá verjük, finoman a többi töltelékbe keverjük.
Egy tepsit kivajazunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az egyik tésztalapot lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe, rákenjük a tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.
Tojással megkenjük, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük.
	
finom, hamar megvan, nem drága, Norbival nagyon szeretjük.
 
 
Hozzávalók:
egy nagy csokor zsenge kaporlevél
205 g tejföl, túró
csipet só, cukor
3 tojás
1 cs. két lapos mirellit leveles tészta
Megmossuk, apróra vágjuk a kaprot. Egy nagy tálban összekeverjük a sóval, túróval, tejföllel, 2 tojás sárgájával.
2 tojás fehérjét pici cukorral habbá verjük, finoman a többi töltelékbe keverjük.
Egy tepsit kivajazunk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az egyik tésztalapot lisztezett deszkán kinyújtjuk. Beletesszük a tepsibe, rákenjük a tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket.
Tojással megkenjük, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük.
Angyal Rita2009-06-06 18:00:24 // 5014
	Vacsora mellé: tejfölös süti
 
  
 
Nagyon hamar, könnyen elkészíthető, elrontani nem lehet, nem drága. Szeretjük, mert hamar készen van, finom, puha, laza a tésztája.
Hozzávalók:
1 nagy tejföl
400 g liszt
200 g Ráma kocka
300 g cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor (én egy vanília rudat bele szoktam tenni egy külön cukortartóba, úgy lesz belőle a vaníliás cukrom későbbre)
1 cs. sütőpor
citromhéj reszelve
100 g dió/ mandula öszetörve
Előmelegítjük a sütőt 225 fokra.
Felolvasztjuk a Rámát, a tojásokkal, cukorral habosra keverjük géppel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük.A citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt a liszttel együtt lazán összekeverjük a rámás masszával.
A tésztát öntsük egy Rámával kikent teflon tepsibe, szórjuk meg a dióval.
Kb. 18 perc alatt megsül arany színűre.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
Falapáttal felkockázzuk, kakaós porcukrot szitálunk rá. .
	
 
  
 
Nagyon hamar, könnyen elkészíthető, elrontani nem lehet, nem drága. Szeretjük, mert hamar készen van, finom, puha, laza a tésztája.
Hozzávalók:
1 nagy tejföl
400 g liszt
200 g Ráma kocka
300 g cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor (én egy vanília rudat bele szoktam tenni egy külön cukortartóba, úgy lesz belőle a vaníliás cukrom későbbre)
1 cs. sütőpor
citromhéj reszelve
100 g dió/ mandula öszetörve
Előmelegítjük a sütőt 225 fokra.
Felolvasztjuk a Rámát, a tojásokkal, cukorral habosra keverjük géppel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük.A citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt a liszttel együtt lazán összekeverjük a rámás masszával.
A tésztát öntsük egy Rámával kikent teflon tepsibe, szórjuk meg a dióval.
Kb. 18 perc alatt megsül arany színűre.
Hagyjuk kicsit kihűlni.
Falapáttal felkockázzuk, kakaós porcukrot szitálunk rá. .
Xixo2009-06-05 23:21:43 // 5013
	Húzd fel egyharmad viszkivel!!
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-05 17:55:01 // 5012
	Hát ezzel kb.én is így vagyok,de attól is függ mit iszok elötte...:))))
	
Whiteskull2009-06-02 22:07:34 // 5011
	Egyébként, ha elég éhes vagy, akkor minden kaja finom. :))))))))
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-02 22:06:10 // 5010
	Húú...de jól hangzik:))) A szalámis kenyeremmel elbújhatok:))) A konyhánkat se tudjuk használni,úgy hogy nálunk komoly vacsik vannak:((((((
	
boyci2009-06-02 21:15:15 // 5009
	nálam ma paradicsomos-bazsalikomos-mozzarellás rakott penne, hideg olaszrizlinggel....hmmm :)))
	
Inter156 (il mascalzone)2009-06-02 21:14:36 // 5008
	Egyébként ez a ragasztó sem olyan rossz:)))
	


