Tackry2009-03-25 00:35:18 // 4770
Most sütöttem ki egy tepsivel, de már nem sok van belőle.:)) Annyival csináltam másként, hogy én még egészben tekertem rá a virslire, és aztán vágtam fel háromba. Kevesebb macera.:) Plusz szórtam a tetejükre egy kevés köményt.:) Tényleg nagyon jó, köszi az ötletet! :)
Ferko2009-03-24 21:05:24 // 4769
Jól néz ki ez is!.-)
Ferko2009-03-24 21:04:49 // 4768
Tök ugyanaz az alapanyag, de egyszer így sikerül egyszer meg úgy..:-) De az íze........az mindig olyan finom!:-DD Perzse van úgy, hogy barna kenyeret sütünk, amikor már megunjuk a fehér kenyeret. Néha egy kis madáreldel bele.:-))
csocsi2009-03-24 20:56:31 // 4767
Nem akarok kukacoskodni, de az ananász miért kelett rá? :)))
Angyal Rita2009-03-24 20:51:42 // 4766
Tepsis pizza vacsorára (bocsánat, nincs a képen a teljes pizza, mert forrón felvágtuk, ettünk belőle).
Van rajta
házi paradicsomszósz
hagyma karikák
paradicsom karikák
főtt nagyszemű fehérbab
olasz aprószemű paradicsom bazsalikom levéllel
bacon
ananász szeletek
olajbogyó
zöld csípős paprika karikák
kukorica
reszelt sajt
tejföl
Van rajta
házi paradicsomszósz
hagyma karikák
paradicsom karikák
főtt nagyszemű fehérbab
olasz aprószemű paradicsom bazsalikom levéllel
bacon
ananász szeletek
olajbogyó
zöld csípős paprika karikák
kukorica
reszelt sajt
tejföl
Angyal Rita2009-03-24 20:36:55 // 4765
Van nekünk is olyan! Nem tudom, mitől lehet! Ha más lisztet használok? Mostanában egy egész csíkot hozok, hogy mindig legyen itthon bőven, és ugyanolyan, talán azóta nem is volt ilyen.
Ferko2009-03-24 10:32:06 // 4764
Neked nem szokott néha beesni a teteje? Nekünk néha előforul. VAn úgy, hogy tök szép, van úgy, hogy van benne egy nagy gödör.:-))
Ferko2009-03-24 10:31:10 // 4763
Jaja. Közben meg majd nyalakodom. Csak arra kell ügyelni, hogy maradjon is valami..-DDD
Puszka Neked is innen a messzi Keletről!:-))))
Puszka Neked is innen a messzi Keletről!:-))))
Angyal Rita2009-03-24 08:45:14 // 4762
Köszönöm a dícséretet. Kicsit fejreesett a kenyér, ahogy kiszedtem a formából, picit ütődött, mint a gazdija. Beteg vagyok, ismertek.
Angyal Rita2009-03-24 08:44:10 // 4761
Szívesen! Segítel majd neki úgyis. Puszillak benneteket innen, a messzeségből!
Ferko2009-03-23 21:26:11 // 4760
Háziasszony!:-))))
Ferko2009-03-23 21:25:42 // 4759
Úúúú, hétvégén meg is csináltatom Monival!.-DDD
Nagyon köszi Rituka!:-))
Nagyon köszi Rituka!:-))
Inter156 (il mascalzone)2009-03-23 20:17:22 // 4758
Házi vacsihoz,házi kenyér!! Ez igen:)))))))
Angyal Rita2009-03-23 20:03:25 // 4757
Angyal Rita2009-03-23 19:50:47 // 4756
Köszönöm neked is, GT!
GT Ɨ|ѯ2009-03-23 19:13:32 // 4755
grat!eeeez...szupR!!!:-)
Angyal Rita2009-03-23 08:13:24 // 4754
Köszi, Kriszti , Inter!
Angyal Rita2009-03-23 08:10:17 // 4753
Szia Ferike!
Köszönöm! Nagyon egyszerű megcsinálni, csak mirellit leveles tészta, meg a virslik kellenek hozzá. A mirellit tésztát szobahőn kiolvasztani, utána jó laposra kinyújtani, a virsliket kijujjnyi falatkákra darabolni. A tésztát késsel kb. ujjnyi széles csíkokat vágni, minig, amikor a következő virslit körbetekernéd be vele.
Teflon tepsiben sütöttem, nem kelle bele semmi olaj. 200 fokon, míg szép aranybarna lesz. Nem lesz nyers, mert vékony a tészta. Nagyon barna ne legyen, nehogy kiszáradjon.
A csomagolás egyesével, ami picit több idő. Hamar megvan a többi.
Köszönöm! Nagyon egyszerű megcsinálni, csak mirellit leveles tészta, meg a virslik kellenek hozzá. A mirellit tésztát szobahőn kiolvasztani, utána jó laposra kinyújtani, a virsliket kijujjnyi falatkákra darabolni. A tésztát késsel kb. ujjnyi széles csíkokat vágni, minig, amikor a következő virslit körbetekernéd be vele.
Teflon tepsiben sütöttem, nem kelle bele semmi olaj. 200 fokon, míg szép aranybarna lesz. Nem lesz nyers, mert vékony a tészta. Nagyon barna ne legyen, nehogy kiszáradjon.
A csomagolás egyesével, ami picit több idő. Hamar megvan a többi.
Angyal Rita2009-03-23 08:03:07 // 4752
Szia! Köszönöm!
csocsi2009-03-22 23:46:05 // 4751
Akkor már csak az ízét kell megtapasztalni :))
Tackry2009-03-22 22:07:36 // 4750
Igen, nekem is ez jutott egyből az eszembe.:) Ötletes, ezt én is kipróbálom. Úgyis van két csomag tészta a hűtőben most.
Tackry2009-03-22 22:06:19 // 4749
Köszi.:) Egyszer lehet, hogy kipróbálom.:)
Inter156 (il mascalzone)2009-03-22 17:49:56 // 4748
Most ültem le teli hassal a géphez,de ezt én se tudom szó nélkül hagyni!! Ez a terülj asztalkám csodálatosan néz ki:))))
Ferko2009-03-22 17:28:57 // 4747
A virslis cumóüt Te csináltad? Leírhatnád a receptjét. Naon guszta!.-DDDD
csocsi2009-03-21 21:51:12 // 4746
Az a virslis dolog nagyon tetszetős :)))
Angyal Rita2009-03-21 20:15:31 // 4745
Vikking 3112009-03-19 23:07:42 // 4744
Igen, megérdemli :PPPP :DDDD
K
K
Vikking 3112009-03-19 23:06:58 // 4743
Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztő, 3 ek. cukor, 1 tasak van.cukor, csipetnyi só, 8 dkg vaj, 2,5 dl tej
a tetejére: apró őszibarackbefőtt, vagy sárgabarack, 25 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 tasak vanília puding, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 5 dkg vaj
A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, aztán a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk a kézi robotgép dagasztóspiráljával. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. A pudingot tejjel és 3 ek. cukorral megfőzzük, ha már langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat is. A mákot ledaráljuk, összekeverjük 20 dkg cukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy csipet sóval és a mákkal összeforgatjuk. A megkelt tésztát sütőlap méretűre nyújtjuk, a tetején elosztjuk a háromféle "tölteléket".
Előmelegített 200-22 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
:-) Jó étvágyat!
Kata
a tésztához: 50 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztő, 3 ek. cukor, 1 tasak van.cukor, csipetnyi só, 8 dkg vaj, 2,5 dl tej
a tetejére: apró őszibarackbefőtt, vagy sárgabarack, 25 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 1 tasak vanília puding, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 5 dkg vaj
A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, aztán a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk a kézi robotgép dagasztóspiráljával. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. A pudingot tejjel és 3 ek. cukorral megfőzzük, ha már langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat is. A mákot ledaráljuk, összekeverjük 20 dkg cukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy csipet sóval és a mákkal összeforgatjuk. A megkelt tésztát sütőlap méretűre nyújtjuk, a tetején elosztjuk a háromféle "tölteléket".
Előmelegített 200-22 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
:-) Jó étvágyat!
Kata
Tackry2009-03-19 14:05:53 // 4742
Dobhatnál egy receptet is.:)
Ferko2009-03-18 07:54:38 // 4741
Túl jól tartot Vikket.:-DDDD
Megérdemli?:-DDDDDDDD
Megérdemli?:-DDDDDDDD
Vikking 3112009-03-18 07:43:29 // 4740
Igen tudom, meg nem is 8x8-asra sikerült, hanem 7x9-esre, de nem baj :-)
K
K
Vikking 3112009-03-17 23:03:35 // 4739
Bizony :D
meg is lepődnék ha Vikk sütne ilyet :o :)))
Kata
meg is lepődnék ha Vikk sütne ilyet :o :)))
Kata
Kazes☻2009-03-17 23:01:30 // 4738
Te, KATA az aláírás, nem?! :DDD
HátvédRomeo2009-03-17 22:58:40 // 4737
Amúgy ügyes vagy! :))
HátvédRomeo2009-03-17 22:58:01 // 4736
Mi van Pappi, sütni is tudsz?? :DDD
És a nőőőőőők ilyenkor hol vótak?? :DDDDDDDDD
És a nőőőőőők ilyenkor hol vótak?? :DDDDDDDDD
Kazes☻2009-03-17 22:54:06 // 4735
De a sakktábla csak fekete-fehér, ez így nem is jó. :)))))))))))
Vikking 3112009-03-17 22:50:35 // 4734
Ciao!
ma este ilyen "sakktáblás" sütit készítettem.
íme pár kép a készülésről
és a végeredményről
Nagyon egyszerű volt az elkészítése, egyszerű kelt tészta az alapja, a tetejére meg sárgabarackot, pudingot, és felvert tojásfehérjével összekevert mákot raktam rá úgy hogy ilyen jól nézzen ki. :-) és még finom is :-)
Kata
ma este ilyen "sakktáblás" sütit készítettem.
íme pár kép a készülésről
és a végeredményről
Nagyon egyszerű volt az elkészítése, egyszerű kelt tészta az alapja, a tetejére meg sárgabarackot, pudingot, és felvert tojásfehérjével összekevert mákot raktam rá úgy hogy ilyen jól nézzen ki. :-) és még finom is :-)
Kata
Inter156 (il mascalzone)2009-03-17 22:25:08 // 4733
Ez egy igazi magyar asztal!!! Én is így szeretem:))))))
Edyboy2009-03-17 15:43:12 // 4732
GT Ɨ|ѯ2009-03-17 12:19:13 // 4731
uhh,eztmostnemkellettvolna...:-))))))))))))))))))))9
Inter156 (il mascalzone)2009-03-15 14:32:30 // 4730
A mi sütink csak most kerül a gépbe ,de remélem ilyen jól fog kinézni:))))
csocsi2009-03-15 11:45:13 // 4728
Vaze még jó, hogy szóltál. Így meg is fújtam evés előtt :)))
Gusztusos, eggs.
Gusztusos, eggs.
imi1562009-03-15 11:43:23 // 4727
csocsi2009-03-14 22:19:09 // 4726
Hátha kapok ötletet az étlapom kiegészítésére :))))
Gonosztevő2009-03-14 22:17:59 // 4725
Holnap este tolok még pár fotot a holnapi ebédről Anyós jóvoltából,megyünk névnapozni!
Whiteskull2009-03-14 22:17:43 // 4724
Az irigység telsenen normális emberi tulajdonság. :))))))))))
Köszönjük szépen! Bár még egy kis finomállítás azért még kell neki. :)))
Köszönjük szépen! Bár még egy kis finomállítás azért még kell neki. :)))
Gonosztevő2009-03-14 22:16:03 // 4723
Ugyan már.....!Nem hiszem én azt!:::))))
On:Szép munkát végeztetek Zoi cimbi gépén! Grat! Off
On:Szép munkát végeztetek Zoi cimbi gépén! Grat! Off
csocsi2009-03-14 22:10:52 // 4722
Vaze ezt már olvasni sem jó, megfekszi a gyomromat :))))))))))))))))))))
A csülök az nekem is kedvencem.
A csülök az nekem is kedvencem.
Whiteskull2009-03-14 22:09:17 // 4721
Kezdelek utálni! :)))))))))))