Íme :)
Vasi pecsenye:Bármilyen disznóhúst kilapítasz,megsózod, fokhagymás,sós,borsos tejbe áztatod és egy-két napra a hűtőbe helyezed.Amikor kivetted,paprikás lisztbe mártod,majd tojásba,ismét paprikás lisztbe és olajban kisütöd :)
Dödölle:Fél-háromnegyed kiló krumplit meghámozol,felaprítod és anyi vízben,ami éppen ellepi,felteszed főni,jól megsózod persze.Miután megpuhult,összenyomorgatod krumplinyomóval és annyi lisztet beleszórsz,amennyit felvesz,kábé olyan állagú legyen,mint a nokedlitészta.Kicsit rotyogtatom,közben keverem.Már korábban pucolok hagymát vagy négy fejet,megdinsztelem és a masszát beleszaggatom kanállal,jól beleforgatom a hagymába és kizsírozott tepsibe teszem a hagymás gombócokat.Sütés közben meg lehet kevergetni,én jól összekuszáltam az egészet :)
Nos,a virslit belegöngyölük sonkába,mellé pár szem krumplival került a tepsibe :)
A köret pediglen úgy készült,hogy két fej hagymát dinszteltem,amie rákerült egy két-három marék zöldbab és egy fél cukkini,kicsit később pedig 5-6 közepes krumpli :)
Persze jól megfűszereztem sóval,borssal,bazsalikommal,borsikafűvel,petrezselyemmel,oregánóval és miutánn kissé átsült beletettem még három jó nagy paradicsomot felkockázva és onnantól már a paradicsom levében dunsztolódott szegény :)
Finom lett azt mondják :))