Fórum >> Egyebek >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

csocsi2007-04-26 15:45:05 // 1213
Ezt még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul. Legközelebb szerét ejtem, mert a hagyma nálam is menő :))
ystuc2007-04-26 15:26:18 // 1212
Ja, úgy a legjobb! :-)) Másik dolog, amiért érdekesen szoktak rám nézni: Imádom a hagymát. A fokhagyma kivételével minden formáját. Tudom, büdi, meg minden, de ha egyszer annyira finom... :-))) Szóval van egy kis malac, vagy marha pörkölt. Azt mindenféle köret nélkül megmelegítem, és darabolok alá egy fej vörös, vagy lila hagymát. Csak úgy nyersen. Majd a meleg pörkölttel összekeverem, és kenyérrel a világ egyik legfinibb kajája. Imádom... :-)))
ruszman2007-04-26 15:20:22 // 1211
na ugye hogy így a legjobb.. engem a családba mindenki hülyének néz! :))
Fater (Norbi)2007-04-26 15:14:45 // 1210
Üdv, én rámentem a keleti ízekre (orosz/ukrán) és kellemes étkeik is vannak. Mielőtt leszólna valaki elmondom, hogy orosz hölgy lett a feleségem febr. 17-én kint Elektrostalban (Moszkva+50 km keletre) Volt lehetőségem megkóstolni néhány salátát - addig nem is tudtam, hogy annyiféle előételük van legalább, mint a csigazabáló franciáknak! Isteni a túrós-céklás-tonhal/szardínia saláta persze nem mixelve, hanem egymáson részletezve. Jó zamata van a szoljankának is -érdemes megkóstolni!!! További jó étvágyat mindenkinek!
ystuc2007-04-26 14:43:52 // 1209
Én is így eszem. Néha érdekesen néznek rám az emberek. :-) Szalonna, tejföl, túró, porcukor... :-)
GEORGE2007-04-26 14:24:02 // 1208
Pont most tűntettem el egy komoly adagot , és kizárólag csak így eszem meg, Porcukorral és tejfölel! :-)
Marty2007-04-26 13:45:59 // 1207
nem a kristálycukor, inkább a szalonna:)))))))
Mike.2007-04-26 13:36:31 // 1206
Pedig az a jó amikor a kristálycukor ropog a fog alatt! :-)))
ruszman2007-04-26 12:28:14 // 1205
végre valaki! :)) bizony csak porcukorral!
csocsi2007-04-26 12:14:03 // 1204
Furcsa elképzelése van a gasztronómiáról :))
csocsi2007-04-26 12:12:30 // 1203
A botránkozás részemről túlzás, de meghökkent :))))))))
Marty2007-04-26 12:08:23 // 1202
Akkor kezet foghatunk, mert én is így szeretem!!!:))))) De a sima cukorral nem jó, csak és kizárólag porcukorral!!!!
Mike.2007-04-26 12:06:02 // 1201
A volt hülye sógorom az úgy kajált, hogy rántottszelet, sült.b a tányéron elötte, jobbra a savanyúság, balra a torta, sütemény és egyszerre ette mindet. Végülis egy helyre ment minden. :-))
Mike.2007-04-26 12:03:23 // 1200
Én már láttam és háát .... elég furcsa. :-)) A másik ilyen a kapros túrós lepény édesen. :-)
ruszman2007-04-26 12:00:09 // 1199
az én érdekes kajám ami másokat "megbotránkoztat" az a túrós tészta szalonnával és porcukorral egybe..! :)) eddig még nem láttam senkit aki így enné de én így imádom! :))
csocsi2007-04-26 11:49:08 // 1198
Most licitáltok az "érdekes" kajákra? :)))))
csocsi2007-04-26 11:48:22 // 1197
Éreztem én ezt :)) Ezek után abból sem kérek :)
Marty2007-04-26 11:39:38 // 1196
Inkább répatorta!!!:)))))))))
ruszman2007-04-26 11:33:24 // 1195
lecsótorta? :)))
Marty2007-04-26 11:24:56 // 1194
úúúúúúúúúúú bruschetta a másik kedvencem!!! Mikor lesz már holnap???:))))))))))))
Marty2007-04-26 11:22:26 // 1193
A chilis kv jobb....:)))))))) Volt itt bent, az ízlett!!!:)))))))
Mike.2007-04-26 11:21:20 // 1192
Azt nem de chilis forró csokit már ittam. Nekem nem jött be, bár azt mondták kiemeli a csoki aromáját. Én nem találtam. :-)))
Marty2007-04-26 11:20:34 // 1191
Hát így egy falat után.... inkább nem mondom milyen... ne fogadjátok el senkitől nagyon....:((((((((((:PPP Levendulás is van!!!!!
csocsi2007-04-26 11:19:45 // 1190
Még nem, de a neve engem nem vonz annyira :))
csocsi2007-04-26 11:18:38 // 1189
Én akkor valami tartalmasabbat szoktam magamhoz venni :)))
Marty2007-04-26 11:17:35 // 1188
Most ez nem viccc!!!!!!!!!!!!!
Tommaso 1592007-04-26 11:16:05 // 1187
Nem,de mentholos májrkémet se,sőt szalonnás fagyit se:-))))))
Marty2007-04-26 11:15:26 // 1186
Ettetek már bazsalikomos-paradicsomos csokoládét????:)))))))
Tommaso 1592007-04-26 11:05:45 // 1185
Azért egy erősebb iszogatás után rám jótékony hatással szokott lenni,pl egy jó erős csípős húsleves!:-)
count M2007-04-26 11:03:57 // 1184
Elég pusztulóban van ez a topic,ezért mától megpróbálok naponta valami jó,eredeti olasz receptel szolgálni! Nagyon-nagyon jó ötlet volt! Most vettem csak észre, de így tovább! ;) (Kicsit megéheztem... :D)
csocsi2007-04-26 11:03:09 // 1183
Pedig nem vagyok leveses, de a gyomromra hatással volt :))
csocsi2007-04-26 11:02:14 // 1182
Aha, kibújt a szög a zsákból :))))) Azért ez nem volt szép tőled :))))
Tommaso 1592007-04-26 11:02:02 // 1181
:_))) Bonyolultnak tűnik,de leves lévén csak minden bele kell dobálni a megfelelő sorrendbe,és nagyon fini leves a véferedmény!
Mike.2007-04-26 11:00:32 // 1180
Mondhattam volna úgy is, hogy ezt tudtam előre és azért nem mentem. :-D
csocsi2007-04-26 10:58:14 // 1179
Addig olvastam míg meg nem éheztem, valami kaja után kell néznem :))
Tommaso 1592007-04-26 10:54:52 // 1178
Minestrone alla genovese Hozzávalók 6 adagra: -220 gr száraz tarkabab -50 gr zsír vagy olaj -1 nagy fej hagyma apróra vágva -15 gr petrezselyem apróra vágva -2 zsályalevél -100 gr pancetta kockára vágva -2 zellerszár félbevágva,majd szeletelve - 2 karikázott sárgarépa - 3 hámozott burgonya - 1 evőkanál sűrített paradicsom -400 gr darabolt konzervparadicsom -8 bazsalikomlevél - 3 l csirkehúsleves v. zöldségleves -2 karikázott cukini -220 gr fejtett borsó -120 gr angol bab -negyed káposzta csíkokra vágva -150 gr apró tészta (levesbe való) - reszelt parmezán pancetta: füstölt szertésszalonna,de inkább a császárszalonnára hasonlít,göngyölt,szeletelt formában is kapható Éjszakára áztassuk be a babot. A zsírt olvasszuk fel,bele megy a hagyma,petrezselyem,fokhagyma, zsálya, és a szalonnát. Lassú tűzön 10 percig pároljuk időnként megkeverve,amíg a hagyma színt kap. Hozzáadjuk a zellert,sárgarépát,krumplit,majd főzzük 5 percig,ezután belekeverjük a sűrítettparadicsomot,tarka babot, a darabolt paradicsomot, bazsalikomot,jól megborsozzuk,és hozzáadjuk a leves alaplevest,felforraljuk,majd utána lassú tűzön 2 órán át időnkét megkeverve,lefedve főzzük. Ízesítsük,majd adjuk hozzá az angolbabot,cukkinit,zöldborsót,tésztát,káposztát,így addig főzzük amig al dente nem lesz,és a végén egy kis pestoval,és parmezánnal tálaljuk! Holnap:Paradicsomos,bazsalikomos Bruschetta
csocsi2007-04-26 10:15:17 // 1177
Akkor ezért nem mertél eljönni??? :))))
Mike.2007-04-26 09:51:36 // 1176
Az kizárt! Én csak azért vállalok felelőséget ahol én is ott vagyok. Erre vonatkozóan meg nem találsz írást ahol én ezt bevállalom. :-)
csocsi2007-04-26 09:31:03 // 1175
A felelősség akkor is a tiéd :)))
Mike.2007-04-26 09:22:44 // 1174
Az annak jár aki elrontotta. :-))
csocsi2007-04-26 09:17:27 // 1173
Írjál be magadnak egy fekete pontot :))))
Marty2007-04-26 09:11:36 // 1172
RTL-en?:DDD
Mike.2007-04-26 09:05:20 // 1171
A Tv-be azt mondták, hogy nagyon csípősre sikeredett. Ahh már megint kamu hír volt! :-DD
csocsi2007-04-26 08:51:03 // 1170
Ezen valamiért nem lepődtem meg :))
Whiteskull2007-04-26 08:41:39 // 1169
Szerintem nem volt fűszeres. Egyébként is pillanatok alatt elfogyott. :))))
Mike.2007-04-26 08:24:01 // 1168
Ahol én vezényeltem a főzést ott még eddig jó volt minden. Egyszer nem mentem el az Esztergomi elő bulira, és rögtön túl fűzeres kaja készült. :-DDD
Marty2007-04-26 08:20:30 // 1167
Srácok!! Meg van beszélve!!!:)))))))) Majd az időpontról és a helyszínről a későbbiekben egyeztetünk!!:)))
Whiteskull2007-04-26 08:19:33 // 1166
Ahhoz tényleg értesz. :)))
Whiteskull2007-04-26 08:19:10 // 1165
Nagyon kellemesen hangzik. :))))
Mike.2007-04-26 08:18:58 // 1164
És én elmegyek irányítani benneteket, meg fő kóstolónak! :-D
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak