Ma hazafelé a melóból na mit láttam??
Magam sem akartam elhinni. Az egykor oly fényesen tündöklő IKARUS egyik remekművét. Szóval amikor ezeket a gépeket csinálták akkor még tudtak-tudtunk járművet építeni.
Hát..... a könyököm mindig hozzá ért a ......,szóval azt tényleg nem bántam,csak a traktor hangtól nem igazán hallottuk egymást! Mindig a száját kellett néznem :-DDD
Ma nem voltam Pécsett (egy kis csapattal) és nem néztem meg a toronyházat, ahonnan nincs jó kilátás a városra és messze-messze az István aknára és a szénosztályozó üzemre :) :) :P
Egyébként megismertem közben egy buszbarát pécsi srácot, aki szintén rajongója az IK-knak :)
Nekem nagy kedvencem, egyszerűen nem tudom megunni!! Treat Williams egyébként is a kedvenc színészem, de szerintem a zenék is fantasztikusak egy két kivétellel!! Több százszor láttam már a filmet! Megvan VHS-en, DVD-n,bakeliten és műsoros kazettán is! Ja, és több változatban is, mint például Broadway Cast.:-)))))
Igen...valahogy én is másra számítottam,mint ami lett belőle! Abban az időben még sok volt az öngyilkosság,nehéz volt szembesülni ilyenekkel tizenévesen. Három hadgyakorlat és stb.... De azért voltak poénok is:-)))
Én a Hairt már akkor láttam,mikor mindenki túl volt rajta :-))))
Elfilóztam, egyszer ilyen gépet kéne rádugni a forgalomirányító gépre vagy másra, ami sima soros portot használ, 9800 vagy 19200 sebességgel.
Bár szerintem ezek a VT terminálok tudnak többet is talán.. szokott lenni belső menüjük beállítási célból :)
Így van, nem olyan steril az élmény. :))
Majd egyszer, ha olyan áramkört debuggolok itthon, amin van RS232 és max. 19,2-n megy, biztos rákapcsolom ezt a gépet. :)
Ha már itt vagy... Tegnap megmentettem egy VT220-as terminált. Nagyon helyes kis készülék. RS232-n és még pár egyéb porton keresztül kaphatja a szöveget a szervertől, amit megjelenít. És ő meg küldi, amit a billentyűzetről kapott. Kb. ennyit tud, de ezt még ma is. :)
Én nem is igen hallottam róluk, főleg Szalay András nevét nem.. aztán meg kiderült, beírták /-tuk magunkat a szintetizátor történelembe a ZX81+hez kifejelesztett cuccaikkal :)
Ilyen zenék mentek anno a tudományos műsorok és az ELMŰ-s filmek alatt.
(Utóbbihoz más jellegűeket is szívesen használtak. Sajnos azok a zenék nem tudom kitől származnak, de nagyon érdekelne.)