20 éves az Autodelta

2007-02-11  .Teddy
Idén ünnepli fenállásának huszadik évfordulóját a londoni székhelyű Autodelta. Ez alkalomból idén az eddiginél is több újdonságot fognak bemutatni.
Hírek >> 2007  

Két évtized alatt az Autodelta eljutott arra a szintre, hogy Európa egyik legjobb Alfa Romeo tuningcége legyen. Tavaly több, mint negyven megrendelést kaptak az öreg kontinensről és a Közel-Keletről, idén pedig az egész Alfa modelpaletta számára kínálnak majd tuninglehetőségeket. Az ünneplést egy limitált szériás Brerával is ünneplik, melyet összesen húsz példányban készítenek el.

A legjobban menő modell most az MPH06 Motor Shown bemutatott Brera J5 3.2C, melyet hivatalosan február 7-től lehet megrendelni. Ebben az évben inkább a 159-cel és a Spiderrel foglalkoznak majd. Először is az 1.9-es és 2.2-es JTS, illetve az 1.9 és 2.4 literes dízel motorokhoz fejlesztenek ki teljesítménynövelő megoldásokat.

Az Autodelta 1987-ben alakult meg az Alfa imádó Jano Djelalian jóvoltából. Gyakorlatilag a 60-as évek versenyautókat felkészítő, azonos nevű műhely utódjának tekinthető. Első modelljeik között említhetjük az Alfasud, a GTV6-os és a 33-as tuningolt változatait, de nem maradt ki a sorból a 75-ös, a 164-es és az SZ sem.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi