Jön a Quadrifoglio Super Sport limitált széria

2024-05-15  Alfa Amore
Ismét egy speciális, limitált szériát készít a Giulia/Stelvio Quadrifoglio változataiból az Alfa Romeo. A Super Sport fantázianevű kiadás az 1928-as Mille Miglia körversenyen aratott történelmi sikernek állít emléket.
Hírek >> 2024  

Az Alfa Romeo Giulia és Stelvio Quadrifoglio változataiból nem egy speciális szériát dobtak már piacra eddig. Készült belőlük NRing kivitel (2018-ban) és Alfa Romeo Racing változat is (2019-ben), illetve a lóhere szimbólum 100. évfordulójára is kiadtak egy limitált verziót belőlük (2024-ben). 

Míg tavaly a lóherét ünnepelték, most az Alfa Romeo 1928-as Mille Miglia-győzelmének állítanak emléket. Az 1928-as körversenyen a legendás 6C 1500 Super Sport versenyautó győzedelmeskedett, így nem véletlen, hogy a mostani limitáció a Super Sport nevet kapta.

1928-ban Giuseppe Campari és Giulio Ramponi uralta a Mille Migliát a 84 lóerős Alfa Romeo 6C 1500 SS versenyautójukkal, amelynek végsebessége 155 km/óra volt.

Az 1621 kilométeres utcai versenyen a 82 indulóból mindössze 40-en értek célba, az Alfa Romeo 19 óra 14 perc és 5 másodperc alatt teljesítette a versenyt, 84,128 km/órás átlagsebességgel. Egyebek között ez a versenygyőzelem is hozzájárult ahhoz, hogy a 6C 1500 különböző változataiból összesen 1064 darabot értékesítsen 1927 és 1929 között a gyár, amely akkoriban igen kiemelkedő eredménynek számított.

A Mille Miglián egyébként az Alfa Romeo aratta a legtöbb győzelmet, szám szerint tizenegyet. 

A Quadrifoglio modellek Super Sport kiadásába belepakoltak csaknem minden olyan extrát, ami izgalmas lehet ezeknél az autóknál.

A motor nem változott, a faceliftes Q-modellekben már tavaly óta 520 lóerős a 2,9 literes, V6-os erőforrás, a nyomaték elosztásában pedig mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű segít.

Az autókon rengeteg a szénszálas alkatrész. Karbonból van a motorháztető, de a Giulián újra opcióként választható, hogy a tetőlemez festetlen karbon kompozitból legyen. Karbonból van a scudetto V-eleme és a tükörházak is. A felnik feketék, csakúgy, mint a Brembo féknyergek.

Izgalmas érdekesség, hogy a háromszögbe zárt négylevelű lóhere szimbólum háttere bár 111 éve fehér, most először feketére változtatták. Ezzel a merész designnal csak a Super Sport kivitelen jelenik meg a lóhere.

Belül izgalmas újdonság, hogy a háromdimenziós karbon díszítőelemek a műszerfalon, a padlón és az ajtópaneleken is piros színűek, eddig ilyen nem volt. A bőr/alcantara kormánybetétet is karbonbetét díszíti. 

Az első ülések fejtámlájába piros cérnával hímezték a Super Sport logót, feketével pedig az autó sorszámát. 

A Stelviót háromrétegű gyöngyház piros (Rosso Etna) és metálfekete (Nero Vulcano) színben lehet rendelni, míg a Giuliát a piroson és a feketén túl fehérben (Bianco Alfa) is. Az autókon széria az Akrapovic kipufogórendszer, amelyért egyébként több mint hárommillió forintot kell fizetni. 

Nem készül sok ebből a kiadásból, összesen 450 darabra korlátozták a limitációt. A Giuliából 275, a Stelvióból pedig 175 példányt gyártanak, szóval ezek is a gyűjtők vágyott tárgyai lesznek. Az észak-amerikai piacra a hírek szerint 72 Giulia és 52 Stelvio kerül majd. Ezen a piacon ezek a modellek egyben az utolsó példányai lesznek a V6-os motorral szerelt Giuliáknak és Stelvióknak, ott már "sima" változatot április óta nem lehet rendelni a Quadrifogliókból

Az Alfa Amore információi szerint a magyar piacra is jut belőlük nagyon-nagyon limitált számban.

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

SD2024-07-27 02:00:23 // 36162
Meg mell tartani a fizikumot;D
De ha mégis elkopik a giulia akor is megvan már;))))

Mert hát mire? :D
SD2024-07-27 01:45:18 // 36161
A család részint nevelés kérdése, itt az volt a bolt hogy megyünk tengerpartozni aztán átnézünk svájcba.

Nekem nem volt elvárásom hogy milyet akarok autozni, inkább egy logikai játék ez.
Legyen meg a családnak amit akar, de persze odafele el kellett szenvedniük már az alfamuzeumot:D

De pl odafele nem akartam Svájcon keresztül menni mert ha valami beüt ugrik a befizetett nyaralás.
Így hazafele kötetlenül mentünk már, de persze otthonról 1500km-re nem akarok bajbakerülni szóval eleve lighit lehet a móka:D
De így egyben a csomag brutál jó lett:D

Nekem eleve hogy ezzel az autóval megyek már öröm, a gyerekeknek van telefon ipad gameboy:D
Inkább rájuk kellett szólni hogy kifele nézzenek, csak az autópályán engedtem a digitális bambulást:D
Asszony teli videózta a telefonját.

Alfa tökéletesen teljesített, igazából, a vilag végéig el lehet így menni.
A svájci napon össz 200km-t tudtunk menni, Lugano-St. Moritz
Aztán meg haza 1000 szóval semmi kötelező, voltak fix pontok de sok bizonytalan is:))

Szóval olyan GT túra volt inkább, ha valahol le lehetne tenni öket 1-2 napra és úgy elmenni csapatni… :D ha engednék:) de ez csak magyarorszagon sikerült eddig:D

De room for improovment:)))
G-MANN🍀2024-07-26 22:21:31 // 36160
Ilyen a család a gyerekekkel nagyon sok helyen és ez így normális (gondolom). Nem könnyű egy jó autózást összehozni. Majd, ha kirepültek😉😊 járókerettel kibicegünk az autóig és reménykedhetünk, hogy még tudjuk, hogy mit kell csinálni és merre van az előre😅😊