AlfaWatch - főkép
>> Tuning és extraAlfa Giulietta 1.4 TB Super // 2019-10-27

2019.10.26.-án volt pont kettő éves, amikor megkapta ez első "módosítást" a szeretett Alfánk.

Ennyi idő elteltével is szeretem nagyon az autót, különösebb probléma nem volt vele, megbízható, napi használatra is tökéletes, igazi igásló!:)

Rendeltem Olaszországból utángyártott 17"-os alufelniket valamit kapott rá 225/45 R17-es Michelin Pilot Sport 4 gumikat. A gyári 16"-os Continental Premium Contact 2e gumikkal nem voltam megelégedve, így több ember javaslatára, köztük sok Amores tag, elcsábultam és egy mérettel nagyobbat rendeltem.
Még csak ismerkedünk egymással, az idő sem annyira meleg, hogy kijöjjön az abroncsok teljes tudása, jövő évig várnom kell, de eddig pozitív az összkép. Igaz, a centírozás nem lett 100%-os, 120 Km/h-tól sajnos elkezd remegni, a közeljövőben orvosolom ezt a hiányosságot.

Pár fotó, hogy milyen is lett!

 
>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 TB Super // 2018-02-06

Elvittem a kicsikét, mert volt kettő érdekes jelzése. Egy alkalommal zárás után beriasztott, és két alkalommal légzsák hibát jelzett, de ez pár másodpercen belül elmúlt...
Régebben észrevettem, hogy az ablaktörlő kettő szakaszos fázis törlése megegyezik, valamint amikor a hátsó ablakot mosom, egy kicsi vizet/ablakmosót nyomott az első ablakra.

Hibakód kiolvasáskor semmit nem találtak. A szerviz szerint áramingadozás okozhatta ezeket a téves jelzéseket.

Ablaktörlő kapcsoló és szivattyú motor megrendelve, rá egy hétre csere. Akkor derült ki, hogy az ablaktörlő kapcsolónak nem volt baja, mert az újjal is azt csinálja, és egy másik új Giuliettán is úgy működök, mint az enyémen. Sebaj! Kaptam újat:))!
A szélvédő is ugyanúgy kap egy kicsi mosófolyadékot, mint csere előtt... Úgy tűnik, hogy amiket hibának véltem, azok nem hibák. Ilyen a működése. Az ablaktörlő kapcsán a szerviz feltevése igaz lehet, mert menet közben intenzívebben töröl és a kettő állás eltér egymástól.
Egy szó a vége. Nem volt vele gond, de a szerelők sem tudták megmondani, hogy mi is az igazság (szakmai ártalom a precizitás;))

VISSZAVONOM az előző bejegyzésben írtakat a budaörsi szervizről!! Nagyon korrektek voltak!! Le a kalappal!!!! Köszönöm!

Most jelenleg 5000 Km van az autóban, mindene jó!

 
>> SzervizAlfa Giulietta 1.4 TB Super // 2017-12-31

Eltelt kicsivel több, mint kettő hónap, jelenleg 3600 Km van a kis olasz csodában.
3000 Km-es szerviz megvolt 2962 Km állásnál. Minden rendben volt, amit a fórumon már említettem, vagyis a motor alatti lemez csavarjait remélem már jól meghúzták.
Valaki korábban már említette, hogy az Alfa szervizekben a szervizesek hozzáállása az ügyfélhez inkább Fiatos, mint Alfához illő. Budaörsön voltam kint, ezt én is meg tudom erősíteni. Említettem, hogy egy két dolgot nézzenek át még rajta, erre a munkafelvevő kicsit csóválta a fejét, hogy ezt nem mondtam és vissza kellene vinni a kocsit... félig megoldották , a kiolvasás biztos sokáig tartott volna;), igaz az 1 órás látogatás 2,5 órára sikeredett (pedig csak egy elektronikai kiolvasást kértem, mert egyszer magától riasztott zárás után + a féknél hallottam valami hangot).... Az előző OFF autóim szervizével nem volt soha ilyen gond, pedig azok "hűvös" svédek :).
Remélem az Alfa szervizhálózata a jövőben kicsit fog változni. Tudom nehéz nekik, mert kicsik és nehéz lenne egy külön szervizrészt fenntartani, de én drukkolok nekik!

A tapasztalataim eddig is változatlanok. Tökéletes és hibátlan kis paripa. Várja a 2018-as évet teli tankkal és tisztán!

Egy dolgot vettem észre. Az ablak törlésénél a kettő szakasos törlési időintervallum ugyanaz:). Majd említem, ha viszem szervizre:).

(Költségeket nem írok, mert feleslegesnek tartom, de a szerviz ára hasonló, mint az előző autómnál.)

(Minden kedves Alfás társnak BUEK!)

 
>> EseményAlfa Giulietta 1.4 TB Super // 2017-12-03

Hosszas idő, sok álmatlan éjszaka után megszületett a döntés, és le lett foglalózva a Giulietta Augusztus 4.én. Október 26.-án lett átvéve Budaörsön.
Sok rosszat és sok jót hallottam az Alfákról. 12 év megbízható Volvozás után kicsit szkeptikusan álltam a dolgokhoz. Ez kezd eloszlani, de mindig van valami kis bizonytalanság, amikor már kezdeném azt hinni, hogy minden 100%os:). Na jó, ez inkább csak vicc akart lenni.
Eddig 2 alkalommal csinált "hibát". Egyszer a lékzsák ellenőrzés húzódhatott el hosszabban az indításkor és emiatt sípolt és írta, hogy gond van, persze azután el is aludt a lámpa.
Egy alkalommal meg a riasztó zárás után elkezdett riasztani számomra ismeretlen okból.
A fórumon már írtam, hogy a motor alatti takarólemez csavarjai kiestek (2 db) és a maradék kettő csavar teljesen ki volt lazulva. Ez valószínű a null szerviz hanyagsága lehet.
Ezeket nem negatívumként mondom, csak észrevételek. Az előző autómmal, amely egy Volvo volt, ott is voltak eleinte kisebb gondok, de nem akarok OFFolni, mert ez az Alfáról szól. És mi is ez valójában??!

Egy nagyon nagy élmény, öröm, szeretet és boldogság.
Szeretem, mert jó! Kényelmes, eddigi leghosszabb utunk 500 km-es volt 5 óra alatt és nem volt gondunk a komforttal.
Nagyon fordulékony, a váltója könnyen jár, szinte az ember kezébe ugorva kúszik a másik fokozatba. A futómű zseniális.
A kis 1,4-es 120 LE motor szépen teszi a dolgát. Dynamicba még csak egy alkalommal kapcsoltam és 4000-es fordulat felé nem vittem.(most lesz meg benne a 3000 km, akkor ajánlott szerviz után már talán kicsit jobban meghajtom.)

A forma meg magáért beszél kívül és belül:). Akinek van Alfája az tudja, hogy milyen is ez az érzés:). És mielőtt elfelejteném! Kis 1.4-es motor, de a kipufogó szépen van hangolva, nem hittem volna. Diszkrét, nem tolakodó, de mégis ott van, tudatván a tulajdonost, hogy bizony, én egy kis sportos kezes gépezet vagyok!

Az felszereltségi szintje SUPER. Van hozzá még ülésfűtés, elektromos gerinctámasz, reteszes riasztó és tolatóradar.

Téli kerekeknek sikerült szereznem a facelift előtti 16"-os alufelnit, amelyeken Dunlop WinterSport 4d gumik vannak. A téli időszak mellé beszereztem még egy komolyabb hótálca szettet, amelyet csak ajánlani tudok. Igaz nem olcsó, de nagyon igényes (weathertech).

Ime pár kép az írásom mellé!
http://www.alfaamore.hu/files/sitetemp/t-1512326096-12948-blog.jpg

http://www.alfaamore.hu/files/sitetemp/t-1512326124-12948-blog.jpg

http://www.alfaamore.hu/files/sitetemp/t-1512326143-12948-blog.jpg

http://www.alfaamore.hu/files/sitetemp/t-1512326460-12948-blog.jpg