Mutasd

>> Egyéb2010-05-16

Öt év és 63.000 nagyon szép emlékű kilóméter után ma elválltak útjaink.Mintha egy hozzátartozómat vesztettem volna el.Már most hiányzik.De hát ez az élet rendje.Az előző "generáció" megy,hogy átadhassa helyát az újan érkezőnek.
Valóban rengeteg felejthetetlen emlék fűz ehhez a géphez.Már csak azért is,mert ez volt életem első Alfa Romeo-ja.Ő vitt minket jónéhányszor a napfényes tengerpartra,a kacskaringós hegyvidéki utakra,hétvégi kirándulásokra.Megjártam vele szinte az összes környező országot,Magyarország nagy részét,az écs-i Rábaringget és a kaposújlaki betoncsíkot is.Amellett pedig a dolgos hétköznapokon is hűségesen szolgált.A nyári hőségben ugyanúgy,mint a dermesztő téli reggeleken,munkába menet.Egyszóval:a leghűségesebb társ volt!
Megnyugtat a tudat,hogy jó kezekbe került:Kismaxi cartársunkat fogja ezentúl szolgálni,aki mellesleg jó barátom!Remélem,hogy ő is legalább annyi örömét leli majd benne,mint én.

 
>> Esemény2010-04-13

Szombat reggel indulás a tizedik esztergomi talira Whiteskull,Pityke,falcokc társaságában.Kellemes 90-100-as tempó.Esztergomból Budapest,onnan Dunaharaszti,másnap vissza Szombathelyre.Majdnem 600 km,alig több,mint 5 literes átlagfogyasztással.Soha rosszabbat:-))!

 
>> Egyéb2010-03-19

Talán ma volt az első igazán tavaszi nap.Kellemes tizenegynéhány fok,napsütés,lágy koratavaszi szellő,madárcsicsergés,stb-stb.Mindez arra bíztatott,hogy felkerüljenek a nyári kerekek a gépre.
Szépen lemostam a paripát,majd lecseréltem a csúnya,fekete lemezfelniket a szépen csillogó MOMO-ra.Hihetetlen,mennyire más képet mutat így a drágám!
Alig tudom róla levenni a tekintetem:-))!

 
>> Autóápolás2010-03-14

Most már talán tényleg vége a télnek,így hamarosan fel lehet tenni a nyári kerekeket.
Ma délelőtt előszedtem őket és gumiápoló szerrel szépen átdörzsöltem a gumik oldalfalát.Szép mattfekete színt kaptak,így már tényleg nincs más hátra,minthogy felkerüljenek a gépre.Amennyiben az időjárás is úgy akarja,egy-két héten belül erre is sort lehet keríteni.Már alig várom:-)!

 
>> Szerviz2009-11-21

Újabb 10.000 km-t tettem meg a géppel,úgyhogy aktuálissá vált az olajcsere.
Ismét Castrol Magnatec került bele és természetesen a szűrőket is kicseréltük.
Mostanában eléggé nehezen akart megmelegedni a hűtővíz és az üzemi hőmérsékletet sem nagyon akarta elérni a motor.Így a termosztátot is cseréltük.
Feltöltöttük a hűtőrendszert friss fagyállóval és a fékrendszerben is kicseréltük az olajat.Kicsit meg is lepődtem,mert a régi fékolaj már egészen sötét,zavaros volt benne,úgyhogy mindenképp indokolt volt a cseréje.
Hogyha már a műhelyben volt az autó átnéztük a motorteret és az alját is.Azon kívül,hogy hamarosan az első fékbetétek megérnek a cserére,semmilyen egyéb rendellenességet nem találtunk:)!
Így talán újabb 10.000 problémamentes kilóméter vár ránk:))!
A munkálatokat most is szerelő barátom műhelyében végeztük!

 
>> Egyéb2009-11-05

Egyre hidegebb van,így nem halogattam tovább a dolgot és feltettem a téli kerekeket a gépre.
A nyáriak,szépen megtisztítva töltik jól megérdemelt téli szabadságukat:))!

 
>> Esemény2009-09-20

Egy újabb-rendkívül kellemes-délutánt,estét tölthettem el a nyugati bandával:))!
Kócosw és Kispogga cartársak szerveztek egy jó kis talit Árpáson.
A jó hangulat és a kellemes társaság már eleve borítékolható volt és mindezt megfejeltük egy csodás koraőszi időjárással,bográcsban főtt gulyáslevessel és parázson sült husival:)))!
Nagyon jól éreztem magam,remélem ebből a taliból is sikerül hagyományt teremteni!

 
>> Esemény2009-08-24

Idén az Alfa "vitt" minket nyaralni!A horvátországi Krk szigeten voltunk kempingezni!Ahogy ilyenkor lenni szokott,rengeteg volt a csomagunk.Sátor,hálózsákok,székek,asztal,hűtőszekrény,ruhák,gumicsónak,stb,stb..
Mindent sikerült bepakolnunk,még maradt is hely:)))!
A drágám-mint mindíg-most is nagyon szépen tette a dolgát az ezer kilóméter alatt.Mindezt 5,7 literes átlagfogyasztással.
Köszönjük szépen:)!!!

 
>> Egyéb2009-06-15

Ismét eltellt két év,így műszakira kellett vinni a drágámat.Örömmel hallottam,hogy a gép tökéletes műszaki állapotban van,így egyszerre sikeres vizsgát tett.A zöldkártya is lejárt,így azt is megcsináltattam!Lehet tovább falni a kilómétereket:))))!

 
>> Esemény2009-05-25

Ismét csak arról tudok beszámolni,hogy egy remek talin vagyunk túl.
Ezúttal nem egy pizzériát választottunk!A tali tulajdonképpen egy jóféle bográcsos kertiparti volt,amelyhez Gábor80 biztosította a helyszínt.